folder Tahribat.com Forumları
linefolder Genel
linefolder El Yapımı Helikopter Veya Uçak Yapımı [Beyin Fırtınası]

El Yapımı Helikopter Veya Uçak Yapımı [Beyin Fırtınası]

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    biri
    biri's avatar
    Erkek

Merhabalar,

Yazın yapmayı planladığım bir helikopter veya uçak tarzı yaklaşık 10 - 15 mt. havalanabilen tek kişilik bir hava aracı planım var. Elimde olan malzemelerden ve yapılabilecekler üzerinden beyin fırtınası yapalım.

Elimde bir tane Peugeot 103 Mobilet motoru var benzinli.
    1 adet benzinli testere motoru var.

Şimdi kare biçimde alüminyumdan (hafif olması sebebi ile) içine oturulabilecek gibi küçük hacimli bir kutu gibi birşey yapsak. (Bunu mekatronik mühendisi bir arkadaş çizdi ve planladı.)

Daha sonra büyük mobilet motorunu üste, benzinli testere motorunu arkaya kuyruk yerine koysak. (Bunlarıda pal uzunluğu, açısı vs. helikopter teknisyeni bir arkadaş çizdi ve planladı.)

Bu şekilde ortaya şekilsiz ama tamamen teknik çizimler ve planlamalar sonucunda bir ürün çıkarsak sizce uçurabilir miyiz? Yada şunun gibi olabilir.

Amacımız şehirler arası veya 1000 ft. yükseğe uçmak değil, sadece 10- 15 mt. havalanabilmek. :)

Yada testere motoru değide, mobilet motorunu arkaya koysak, tekerlekli ve kanatlı tek kişilik hava aracı yapsak bununla havalanabilir miyiz?

Beyin fırtınası yapabilir miyiz bu konu üzerinde?

¯\(ツ)/¯ ฏ๎๎๎๎๎๎๎๎๎๎๎๎๎๎๎๎
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Easx
    Easx's avatar
    Erkek

Hocam benzer bir proje bizimde aklımıza gelmişti.

Ancak şunu söyleyebilirim. O motorların yeterli olacağını sanmıyorum. Herşeyi geçtim helikopter havalansa dah ciddi anlamda güvenlik zaafı bırakırsınız. Havada karadaki gibi tolerans yoktur.

Yapılabilir mi yapılır. Ama ciddi manada test etmeniz gereken konular var. Aerodinamik ve ağırlık bunlardan önekmli olanları.

O yüzden en azından madem modellenmiş halleri elinizde var bir analiz programında analiz etmenizi sonra işe kalkışmanızı öneririm.

www.kriptopedi.com
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    biri
    biri's avatar
    Erkek

Hocam dediğim gibi, amacımız çok yükseğe uçmak değil. 10 - 15 mt havalansak, benzin bitene kadar havada dursak yeterli.

Arkadan pervaneli işi zor gibi, helikopter daha mantıklı sanki ama onunda aerodinamiği ve hoverda durma işi problem. :)

4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Mad Scientist
    AMpul
    AMpul's avatar
    Erkek

Ucaklarin ucma prensibini biliyor musunuz? Arkadasina da sorabilirsin, internetten de bakabilirsin, bana ucaklarin ucma prensibini dogru bir sekilde acikla, ya da resimle goster, inanacagim yapacaginiza.

What I cannot create, I do not understand. — Richard Feynman
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    biri
    biri's avatar
    Erkek
    AMpul bunu yazdı

Ucaklarin ucma prensibini biliyor musunuz? Arkadasina da sorabilirsin, internetten de bakabilirsin, bana ucaklarin ucma prensibini dogru bir sekilde acikla, ya da resimle goster, inanacagim yapacaginiza.

Bak burada yaptım uçuyorum demiyorum. Beyin fırtınası yapmak için konu açtım farkındaysan. Ben uçak teknisyeni yada mühendisi değilim. Böyle böyle yaparsak yada nasıl yaparsak UÇURABİLİRİZ? diyorum. Anladın?

6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    1234567B
    1234567B's avatar
    Erkek

Güzel proje haberlerden takip ederim.

Helikopter yapmaya çalışan gençler öldü.

yada 

Türk mucitler %100 yerli helikopter yaptı.

arbeit macht frei
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Mad Scientist
    AMpul
    AMpul's avatar
    Erkek
    tolgasen bunu yazdı
    AMpul bunu yazdı

Bak burada yaptım uçuyorum demiyorum. Beyin fırtınası yapmak için konu açtım farkındaysan. Ben uçak teknisyeni yada mühendisi değilim. Böyle böyle yaparsak yada nasıl yaparsak UÇURABİLİRİZ? diyorum. Anladın?

Bekledigim cevap degil, diger muritlere de soruyorum, ucaklarin ucma prensibini bilen (ya da bildigini dusunen) aciklasin.

What I cannot create, I do not understand. — Richard Feynman
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    babayarisi
    babayarisi's avatar
    Erkek
    AMpul bunu yazdı
    tolgasen bunu yazdı
    AMpul bunu yazdı

Bekledigim cevap degil, diger muritlere de soruyorum, ucaklarin ucma prensibini bilen (ya da bildigini dusunen) aciklasin.

uçak bileti olmazsa olmaz diye biliyorum. 

9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Rmk
    Rmk's avatar
    Erkek

hocam bu konuya hakim olan rene vardı epeydir görünmüyor ama 

http://www.tahribat.com/Members/renegadealien pm at istersen

Koyun gibisin kardesim, gocuklu celep kaldirinca sopasini sürüye katiliverirsin hemen ve adeta magrur, kosarsin salhaneye. Dünyanin en tuhaf mahlukusun yani, hani su derya icre olup deryayi bilmiyen baliktan da tuhaf. Ve bu dünyada, bu zulüm senin sayende. Ve açsak, yorgunsak, alkan içindeysek eger ve hala sarabimizi vermek için üzüm gibi eziliyorsak kabahat senin, -demege de dilim varmiyor ama- kabahatin
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    iQsuz
    iQsuz's avatar
    Erkek
    AMpul bunu yazdı

niye kardeş sen bernoulli misin?

sana açıklamadan olmuyo mu?

sana inandırmadan yapılmıyo mu bu iş?havalara bak. 

adam nasıl yaparım demiş. adamın bunu bilmediğini düşünüyosan açıkla. tatava yapma. 

11. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    SkynetX
    SkynetX's avatar
    Erkek
    AMpul bunu yazdı

Sen biliyorsan yaz öğrenelim hocam ???

Yok Bernaulli değil diyorsan teorini bekliyoruz

SkynetX tarafından 06/Şub/16 18:10 tarihinde düzenlenmiştir
Toplam Hit: 4724 Toplam Mesaj: 39
uçak helikopter hava aracı