folder Tahribat.com Forumları
linefolder Genel
linefolder El Yapımı Helikopter Veya Uçak Yapımı [Beyin Fırtınası]

El Yapımı Helikopter Veya Uçak Yapımı [Beyin Fırtınası]

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    oliWeR
    oliWeR's avatar
    Erkek

Hacı uçak helikopter filan ne yaparsanız yapın da içine siz binmeyin.  Kendi icadıyla ölenler listesine girmeyin. 

Ne çok küfür ediyorsun diyorlar. Ne yani hayatın içine edenlere şiir mi yazayım ?
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    RitmFarbRacourci
    RitmFarbRacourci's avatar
    Erkek

Ulan ampul, önce 1 sayfada  akrabalarını yaad ediyordum :D. Derken sonra ikinci sayfa iyi geldi :D..

tolga bu güzelmişla.. tavanla yükselmeyi. ayakla yönü ayarlıyorsunda. 

ileri nasıl gidiyor acaaba.

larusda fransız mğühendisin biri, bu ileri hareketi,  garip bir pal hareketi ile saglıyorlardı ( hel,ikopter üst kanatlarına bu ampulun açıkladıgı gibi bir hareket veriyorlardı ama çakamadım. :D)

tısahahahahhah.. ben açıklayana kadar KAAN açıklamış :D

RitmFarbRacourci tarafından 06/Şub/16 19:53 tarihinde düzenlenmiştir

I'şıkY'ılı;^^`) Zk't^^` RnSySyTk.Ödl.SpRtÇzBşBkYd Kryptia.agogE Sa'd-l'Suûd az.ç'k 'lmyn'Dşn Pnct'tnAnNttn Blgi,YpBlgi 'Ct'nDrm.CmdyDrm.MdrnDrm hRşYdşR ClptcPth'Strsm M'nPhs' Ld,X/Y YrYnZmnGrçklk,AlgBzklğ KrzFrst'tr Tiytr' Pugchv,Jtrn,İmmlmn,FllngLef,Pik' SuprmcySprrty CoBehTh elFnmno:NzrioRonldo AdnKy TkSs,TkHrf(?) .RtNsTk.KvMp.Mk.TrmDyn ScklkNmRzgr ŞkHcBy ccp.kky Snrlr'Çz SnaSnLzmsn 'NsnKsknçtr BgDppr.MagllnCl'ds.S'thCro's Ch'kW'ng CreazioneDiAdamo^^`, Arctrs.Spic' ArcScnd,YySnye TrbProp,TrbJet,TrbFan ~3.10^5km/sn~343m/sn ~900-1240m/snMacH RamJt,ScRamJt Przdi^^' Tbu.XL Prsek MAtv^^` mLAT G'dWllHnting(f). 3id't^^` TareZmenPr ParaMotor TrflrVArsİlşklr (-)+.(/)*,~ ZminŞkil . ..Bu imza @SubZero tarafindan degistirilmistir. "Bu kadar uzun karmakarisik bir imza yapma diye uyardim ama heeheeeey(^^D)_hey kim söylüyor, kim dinliyor." Imzanizi SubZero'ya bilgi vermeden degistirmeyiniz. Tesekkurler...
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    DadasAdam
    DadasAdam's avatar
    Erkek

Hocam motorunu falan herseyini en kalitelisinden toplasan bile guvenlik ve stabilite en buyuk sikinti. Fabrika cikisli olanlar degisik yontemlerle test ediliyor birsuru muhendisin uzmanin kafa patlatarak hazirladigo testlere maruz kaliyor.

Garajda illa ki uretilir bir sekilde ama gozden kacirdigin bir nokta hayatina mal olabilir. Bence bosver:)

Bir anadan dünyaya gelen yolcu...
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Delinetci
    Delinetci's avatar
    Erkek

Nat geo da çılgın mühendisler programının bi bölümünde bi manyak garajında uçak falan yapıyodu bulduğu her şeyi uçurmaya çalışıyodu. İzlemeni tavsiye ederim yanlış hatırlamıyosam bölümün adı garajda uçak yapımı mı neydi öyle bi şeydi biraz ara bulursun. 

5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    watervay
    watervay's avatar
    Erkek

Hocam helikopter yapmaya çalışacağınıza quadcopter yapsanız nasıl olur? Carbon fiber hafif diye biliyorum malzeme konusuna gelince.. Diğer uçakların havalanması modelinde de tamam hepsine eyvallah da bu uçağın yapısı muhabbetini pek çakamadım doğrusu.. O pervaneli uçakların havada ters uçabildiğini de gördüm.. Bu durumda teori biraz garip değil mi?

Syntax error..
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    nereodi
    nereodi's avatar
    Erkek

Adam boing 737 serisi ucak yapacam dememis dusuncem var yol gosterin eldeki malzeme bunlar diye birisi yok şu prensip yok bilmemne maddesi diye 

canısı| Keser gibi olma; hep bana, hep bana. Testere gibi ol Bir sana bir bana...
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    dertli
    dertli's avatar
    Erkek

ne kadar çok sik kafalar var amk.

adam deneme amaçlı bişey yapıcam diyor. kimisde uzaya roket göndereceğini sanmış.yok amk öyle bişey.

hacu sen elindekileri bi birleştir. bi mürit yazmış yeniden keşife gerek yok.aynen öyle. motoru pervaneye bağlaman önemli. bunu başarırsan geri kalanı bir şekilde çözülür.

ortaya bişey çıkarırsan burda elektrikçi,makinacı bir çok mühendis bilgi verir.

sahibinden de bunun parça satışlarını yapanlar var. 

şehir olarak nerdesin yardım ararsan desteğe, muhabbete gelirim istanbuldaysan

imzayı bıraktım basıyorum artık
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    biri
    biri's avatar
    Erkek

Mesajları okurken sanki roket yada yolcu uçağı yapmak için konu açtığımı düşünür oldum. :)

Arkadaşlar ben havacılık sektöründe çalışıyorum. Günde minimum 2 saat helikopterle uçuyorum. O yüzden sivil havacılık kurallarını çok iyi biliyorum. Bi arkadaş izin karıştırmış vs. Ben şehirler arası uçmayacağım. Sadece 10 - 15 mt. uçurabilir miyim cihazı diye konu açtım.

Ayrıca kaynaktan falan bahsedilmiş. Bütçe kısıtlamam yok. Gideceğim CNC yada tornacılar bunu yapabileceğini düşünüyorum. Yada yapabilen birini bulabileceğimi düşünüyorum. Yapmak istediğim amatör tek kişilik 10 - 15 mt. havalanabilen, benzini bitene kadar havada duran bir hava aracı. Yolcu uçağı, 1000 ft. yükseğe çıkabileceğim helikopter yada yolcu taşıyacağım helikopter yapmayacağım.

Elimdeki malzemeleri yazdım, sadece uçurup uçuramayacağımı yada neler gerekebileceğini sormak, beyin fırtınası yapmak için konu açtım ama bir kaç arkadaş haricinde maşallah olumsuz mesaj doldurulmuş.

Pallerini hazır alacağım zaten. Pallerini sıfırdan yapmak gibi bir düşüncem yok. Ama gerisini araştırarak, deneyerek yapmayı planlıyorum.

dertli bunu yazdı

ne kadar çok sik kafalar var amk.

adam deneme amaçlı bişey yapıcam diyor. kimisde uzaya roket göndereceğini sanmış.yok amk öyle bişey.

hacu sen elindekileri bi birleştir. bi mürit yazmış yeniden keşife gerek yok.aynen öyle. motoru pervaneye bağlaman önemli. bunu başarırsan geri kalanı bir şekilde çözülür.

ortaya bişey çıkarırsan burda elektrikçi,makinacı bir çok mühendis bilgi verir.

sahibinden de bunun parça satışlarını yapanlar var. 

şehir olarak nerdesin yardım ararsan desteğe, muhabbete gelirim istanbuldaysan

Çanakkale'deyim hocam ama üretim aşamasında her zaman beklerim. Destek almak için iletişimde kalabiliriz. :)

¯\(ツ)/¯ ฏ๎๎๎๎๎๎๎๎๎๎๎๎๎๎๎๎
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Meczup
    1049
    1049's avatar
    Homo

https://www.youtube.com/watch?v=t5JgnMJzCtQ

şöyle bişey yapmış adam :D

dudaklarına değen yağmur bir parça rujundan çalar. dudaklarına değen yağmur bile, bir parça rujundan çalar. benim değemediğim o dudaklarına değen yağmur, bir parça rujundan çalar. // bi gün buralarda yeni bir ağaç yeşerecek ve biz gölgesinde mürekkepler tüketeceğiz //
Toplam Hit: 4728 Toplam Mesaj: 39
uçak helikopter hava aracı