Elektrik - Elektronik Mühendisliği İle Elektronik Mühendisliği Arasındaki Fark Ne ?
-
evt yüce insanlar bilgileriniz bekliyorm saolun şimdiden
-
Elektrikle Elektronigin kuramları farklıdır mesela V/R=I kuralı 9mA altında değişir ve bu kuralı kullanamayız bunun haricinde Elektrik daha bilimdir yani enerjinin taşınması aktarılması gibi konulara çözüm arar güç hesabı yapar materyallerin etkin kullanımını araştırırken Elektronik daha aletlere yöneliktir.Sistemlerin iç yapısı bazı durumlarda companentlerin yapıları(OpAmp yada microişlemci) gibi konuları işler.Hani aslında bunlarda hatalıdır bu bölümler kendi aralarında da telekom,güç,microdenetliciler,biomedical elektrik sayılsal elektronik gibi konulara ayrılır.
-
elektronik müh. de elektrik müh. 'ün dandik dersleri yok yani trafo şalter 220 volt yerine mikroişlemci, çip, robot vs. ile uğraşıyosun
-
XCoder bunu yazdı:
-----------------------------
elektronik müh. de elektrik müh. 'ün dandik dersleri yok yani trafo şalter 220 volt yerine mikroişlemci, çip, robot vs. ile uğraşıyosun
-----------------------------Abi o dandik dedigin derslerde lazım.Hani bölümlerin amacı ayrı zaten
-
ben elektronik okuyorum ama daha farkı göremedim :D
-
behemoth bunu yazdı:
ben elektronik okuyorum ama daha farkı göremedim :D
-----------------------------2. sınıfın 2. dönemi ayrılır elektronige giriş felan dersiyle.Yoksa devre analiz teknikleri çok benzerdir.
-
Bugün tvde dinledim.
Elektrik-Elektronik daha çok ağır makinaları incelerken , Elektronik haberleşme vs. bölümleri incelermiş.
-
Stevie bunu yazdı:
-----------------------------Bugün tvde dinledim.
Elektrik-Elektronik daha çok ağır makinaları incelerken , Elektronik haberleşme vs. bölümleri incelermiş.
Kim sallamış onu?Endüstriel elektrik yada elektronik derslerini alırsan tamamda ben manyetik,anten,sinyalizayon,hücresel haberleşme dersleri aldım ama bölmüm elektrik-elektronik
-
hocam elektrik-elektronik muhendisligi okumaktayim..edindigim izlenimler :
elektrik muhendisi güç,enerji iletim,dagitim ve kontrolü ile ilgilenirken,elektronik muhendisi daha cok cıkıs gerilimi ve yük üzerindeki akımlarların yonu ve siddetiyle ugrasir..
elektrik büyük,elektronik ise küçük güç ve enerjilerle birbirinden ayrilir.
bununla birlikte iki bilimin birbirinden tam olarak nerde ayrildigini bulamazsiniz..birinin bitip digerinin basladigi yer neresidir kimse bilmez.
ayrica elektrikte bulunan ohm,kirchoff akım ve gerilim yasalari aynen elektronikte de gecerlidir.
bu arada elektronigin temelinde elektrikte varolmayan ve fizikcilerin illallah ettigi schrödinger denklemleri mevcuttur.nalet denklemler..
-
Elektrik güçlü akımı, elektron,k zayıf akımı inceler.
İş alanı olarak soruyorsan. En iyisi Elektrik, sonra Elektrik-Elektronik, en kötüsü Elektronik.
Elektrik mühendisinin imzası birçok yerde isteniyor, fabrikalarda enerji yöneticisi olarak çalışabiliyorlar.
Elektrik-elektronik daha fazla iş alanına sahip gibi görünüyor ama, birçok yerde elektrik mühendisinin yerine imza atamıyor.
-
cyberfalcon bunu yazdı:
-----------------------------Elektrik güçlü akımı, elektron,k zayıf akımı inceler.
İş alanı olarak soruyorsan. En iyisi Elektrik, sonra Elektrik-Elektronik, en kötüsü Elektronik.
Elektrik mühendisinin imzası birçok yerde isteniyor, fabrikalarda enerji yöneticisi olarak çalışabiliyorlar.
Elektrik-elektronik daha fazla iş alanına sahip gibi görünüyor ama, birçok yerde elektrik mühendisinin yerine imza atamıyor.
-----------------------------Abi o imza yetkisini yerim ben :) Özel sektöre giriyorsun mesela Vestel ürünlerin test mühendisi oluyorsun yada daha iyisi sorun çıktıgında anında müdahale eden grupdan alıyorsun ayda 5000-6000 yatıyorsun.bu kadar kazanan elektrik mühendisi çok azdır.
@Mizahi abi elektronikle elektrigin nerde ayrıldıgı gayet güzel bir şekilde anlatılabilir işin ucunda bir noktada kuramlar degişiyor.Demişsinki ohm kirchoff felan aynı evet bazı kompanentler ve analiz teknikleri aynı ama bir çok kural elektronikte degişiyor.Fiziki çalışma koşullarından dolayı.Birde elektriktede benim bildigim 50'ye 50 matrixler varmış millet kafayı vuruyordu.