Elektrik - Elektronik Mühendisliği İle Elektronik Mühendisliği Arasındaki Fark Ne ?
-
abi ülkemizde elektrik muhendislerinin is sahasi elektronikcilerinkinden daha fazla ya.bu yadsinamaz bi gercek.
ama elektrik muhendislerinin ortalama maasi 1300- 1500 civarinda degisirken elektrik-elektronikcilerinki 2000 yi buluyor..
bu bikac arkadasimla , calisan bicok muhendislere sorarak edindigimiz istatistik raporu :)
-
mizahi bunu yazdı:
-----------------------------abi ülkemizde elektrik muhendislerinin is sahasi elektronikcilerinkinden daha fazla ya.bu yadsinamaz bi gercek.
ama elektrik muhendislerinin ortalama maasi 1300- 1500 civarinda degisirken elektrik-elektronikcilerinki 2000 yi buluyor..
bu bikac arkadasimla , calisan bicok muhendislere sorarak edindigimiz istatistik raporu :)
-----------------------------
Saha fazla olabilir ama maaş issizlik oranı :) IEEE'ye göre mezun bir elektronikci bir elektrik mühendisinden daha yüksek ücretle ve rahat iş bulabiliyor.Bunun en büyük sebebi güç yönetimi ve iletimini az sayıda mühendis yapabilirken elektronik ar-ge ve benzeri işler için yüksek sayıda ve kalitede adama ihtiyac var.Birde Elektirik-Elektronikciler birçok işde hibrit oldukları için bir çok şeyide yapıyorlar şahsen en iyisi telekom :=) -
bu sene mezun oldum.
3. sınıfın başında hangi alana gideceksen seçmeli dersler başlıyor.
elektrikte agırlık iletim dagıtım güç sistemleri yüksek gerilim enerji sistemleri aydınlatma teknigi gibi dersler olur
elektrnikte mikro işlemci lojik digital sinyal işleme fiber optik haberleşme gibi dersler olur.
ben elektrikçiyim . bütün elektrik derslerini aldım. yukarıda saydıgım derslerden hangileri senin daha cok ilgini çekiyorsa onu seçmen yararına olur.
ayrıca elektrik-elektronik mühendisliği sadece elektronik mühendisliğinde okumaktan daha iyidir çünki önünde seçme hakkın var. ister elektriğe git ister elektroniğe
imza yetkisi olayı var bir de
mesela ben şimdi okulu bitirdim ve elektrik mühendisleri odasının belge için istediği yüksek gerilim ,üretim-iletim-dağıtım, elmak derslerini aldım. ve kayıt olduğum şehrin odasında havuz sistemi var.
bu belgenin yararı sana elektrik projelerinde imza yetkisi verir. bu belge sayesinde yılda 2-3 proje yaparak odanın havuzundan yararlanabilirsin.
Toplam Hit: 5790 Toplam Mesaj: 24