folder Tahribat.com Forumları
linefolder Elektronik / Embedded / Mobil Cihazlar
linefolder Elektrikden Anlayan Arkadaşlara Sorum Var

Elektrikden Anlayan Arkadaşlara Sorum Var

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    wert
    wert's avatar
    Erkek
    FiLoZoF bunu yazdı:
    -----------------------------

kardeş şöyle izah edeyim.

Bir musluktan 220 litre su akıyor dakikada

sen bir hortum takıyorsun ucuna 12 litre akmasını sağlıyorsun

sonra yine 220 litre akmasını sağlayacak bir hortum bağlıyorsun

yani su sarfiyatında değişen bir şey olmuyor.

Bu bir ikincisi bu sistem tv yi kesinlikle çalıştırmaz. 

Roleleri yakarsın. 

Elektrikten anlamadığından yola çıkarak böyle anlattım. Senin bu proje yatar yani ama başka orjinal fikirlerin varsa paylaşmanı beklerim şahsen. 

Bana desenki rüzgar gülü yaptım akülere bağladım invertörle dalgalı ac çevirdim çalıştırdım tv yi onu anlarım. Ama bu olmaz. Aykırı. 

dai burada yanlışın (burada sürtünmeyi ihmal ettiğimiz oratam) var 

şimdi bizim hoturdumdan dakika da 220 lt su geliyor suyun akma hızıda 6m/s olsun sen onun uçuna  kalınlığını yarıya indirecek bişey yaparsan suyun hızı nı iki katına çıkartırsın 

yani şöyle düşün kesit alanın 3 mkare suyun akma hızı 4m/s burada birim zamanda geçen  su miktarı(debi) 12mküp/s olur sisteme geri dönecek olursak

sen kesit alanını 6 mkare yaptın suyun hızı yarıya ine yani 2m/s debimize baktığımızda tekrar 12mküp/s oluduğunu görürüz

burada bizim ihtiyaç duyduğumuz şey enerjidir. tv ne kadar çalışırsa o kadar enerji yer değilmi.

şimdi şimdi güç birim zamanda harcanan enerji miktarıdır.adam sana birşey satıyor mesela abi 5 saniyede 800 joule  enerji harcı bu alet diyor yani  saniyede ne kadar eneji harcıyor 160 joule (mks birim sisteminde) bu nedemek o cihaz 160 watt demek. yani güç = birim zamanda harcanan enerji

bizim tv nin harcağıdı enerji W=VIt(joole=volt*amper*saniye)(joule yasası) şimdi güç neydi iş/zaman

P=VIt/t t ler gidecek  P=VI kalacak yani bu demek tv nin üstünde yazar 100 watt 200 watt vsvsvsvs

gücü zamanla değişmeyeceğine göre sabit bir değer değilmi  oraya yazdıklarına göre(benim bilgim böle değil yani yanlış anlamayın arkadaş anlasın diye öle diom)

şimdi güçte 220watt olsun şimdi sen bağladın normal fişe

220watt=220volt*I sen buradan I yı çekersen 1 amper çıkar  değil

birede voltajı düşür kaça 54 volt olsun(kolaylık olsun diye böle sayıları alıyorum) 

220watt=54volt*I ı buradan 5 amper olur yani sen voltajı düşürsen amper yükselir amperi düşürsen voltaj yükselir bilmem anlata bildimmi :S

|sadece aptalların başarısı ders notu ile ölçülür|
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    wert
    wert's avatar
    Erkek
    Kreston bunu yazdı:

Televizyon 100watt enerji harcıyosa. Neyi ne kadar dönüştürürsen dönüştür yine 100 watt enerji harcamadan çalışmayacaktır. 

Bu kadar basit. 

i love you :D

ben burada bukadar bilimsel teorik deneysel ne varsa açıklama yapıyom adam tek cümle ile bitiriyor işi :D 

|sadece aptalların başarısı ders notu ile ölçülür|
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    klinsmann
    klinsmann's avatar
    Erkek
    Sen orada reaktif güç harcıyorsun. direk 220'den al daha iyi, voltajı çevir çevir dur sonra da daha fazla fatura gelir. birkere televizyon çok az güç tüketimi yapan cihazlardan biridir. sen kaç watt güç harcayabilirsin ki.
Toplam Hit: 4020 Toplam Mesaj: 24