Elektro Öğrenmek İstiyorum

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Iruretta
    Iruretta's avatar
    Erkek

Arkadaşlar elektro gitar alıp, öğrenip , çalmak istiyorum. Hangi müzik markete uğradıysam bana başka başka şeyler söylediler. Elektro öğrenmiş veya bu işin çaylaklığını atlatmış elektoro öğrenen arkadaşlar bana bu konu hakkında bilgilerini paylaşabilirlermi.

Örneğin bi kaç şey takılıyor aklıma. İlk gitarım hangisi olmalı, anfi lazımmı, lazımsa nasıl bir anfi(w olarak) almalıyım? İyi bi anfi alıp ilk alacağım ve öğrendikten sonra alacağım gitardada kullanabilirmiyim?..

Gibi akla gelebilicek ve sizin başınızdan ah keşke böyle yapamamalıydım dediğiniz olayları anlatmanızı istiyorum. Yapacağınız tavsiyelere açığım çünkü elektro dünyası çok pahalı yanlış yapmak pişman olmak istemiyorum.

http://yanduvar.blogspot.com/
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    RockZs
    RockZs's avatar
    Erkek

Arkadaşım öncelikle öğrenme konusunda Allah kolaylık versin. Umarım kendine göre iyi bir müzisyen olursun. Tavsiyeme gelince de, başlangıç olarak squier marka gitar almanı tavsiye ederim. Başlangıç için bence en mantıklı gitardır.
    Efekleri öğrenme adına da bir tane "processor" almanı tavsiye ederim. Piyasadaki herhangi ucuz bir "processor" işini görecektir.
    Amfiye para vermemek için bence kulaklıkla da çalışabilirsin, yani kulaklığı doğrudan pedala bağlayarak. Amfiye vereceğin parayı gitara veya pedallara harcayabilirsin...

Özel mesaj ile soru sorarsan itinayla cevaplamaya çalışırım.

3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Yeah
    Yeah's avatar
    Erkek
    ilk önce klasik gitardan başlaman senin için çok daha iyi olur...

herşeyin kısası makbuldur; ulaşmak isteyen yesterfox_55@hotmail.com a mail atabilir...
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    DestinatioN
    DestinatioN's avatar
    Erkek
    ne yaparsan yap kaliteli bi gitarla başla sen yenisin bu gitara sana fazla gelir gibi seylere inanma tonları ve sesi güzel bi gitar alırsan istedigini daha kolya calarsın

destination@tahribat.com
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Moonchild
    Moonchild's avatar
    Erkek

YesTERFoX bunu yazdı:
    -----------------------------

yok abi ya istedigi gitardan başlayıp onu ögrenmesi hem zaman açısından hem masraf acısından cok daha avantajlı.. eger bas istiyosa bastan klasikse klasikten elektroysa elektrodan başlamak gerekir bence

6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Sorpix
    Sorpix's avatar
    Erkek

iyi bir eser ancak iyi bir cihazdan cıkar derler...

bencede iyi bi gitar almalısın cunku tutus rahatlıgı sesi herseyiyle seni motive etmelidir

ben ilk once klasikle basladım sonra elektro aldım 

elektroda tel aralıgı klasige gore daha azdır biraz sorun yasayabilirsin ama en fazla iki uc gun surer

ben ilk elektro aldıgımda amp almamıstım  4+1 e baglıyodum sende oyle yap derim...

bence yapılmayacak birsey yok yaparsında calarsında 

bu arada ben hobi amaclı yapıyorum sende b8u sekildemi devam edicen 

yani biyerde cıkıp soyleme yada calma gibi bi istegin varmı 

yada guzel sanatlar:D

Falan Filan...
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Yeah
    Yeah's avatar
    Erkek
    Moonchild bunu yazdı:

YesTERFoX bunu yazdı:

yok abi ya istedigi gitardan başlayıp onu ögrenmesi hem zaman açısından hem masraf acısından cok daha avantajlı.. eger bas istiyosa bastan klasikse klasikten elektroysa elektrodan başlamak gerekir bence

en basitinden parmaklarının yumuşaklığını klasik ile atacaktır...zaten gitara direk riff ile başlamayacak, akor ile başlar...

elektro da da akor basarsan hem istediğin sesi alamayıp şevkin kırılabilir, hem daha zorlanır hem de işi bilenler tarafından dalga konusu olunabilir =)

daha bir dünya sebebi var yani; 

klasikten başlaması çok daha yararlı olur... 

herşeyin kısası makbuldur; ulaşmak isteyen yesterfox_55@hotmail.com a mail atabilir...
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Moonchild
    Moonchild's avatar
    Erkek
    YesTERFoX bunu yazdı:
    Moonchild bunu yazdı:

YesTERFoX bunu yazdı:

en basitinden parmaklarının yumuşaklığını klasik ile atacaktır...zaten gitara direk riff ile başlamayacak, akor ile başlar...

elektro da da akor basarsan hem istediğin sesi alamayıp şevkin kırılabilir, hem daha zorlanır hem de işi bilenler tarafından dalga konusu olunabilir =)

daha bir dünya sebebi var yani; 

klasikten başlaması çok daha yararlı olur... 

bence eger yeterli hevesi ve çalışma azmi varsa problem olmayacaktır tabi benim görüşüm bu senin görüşüne de saygım war :)

9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    skyvalet
    skyvalet's avatar
    Erkek
    yazın bnde almayı düşünüyom maçtan snra okurum:D (maç izlemeyenlere didim:)
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Dotty
    Dotty's avatar
    Erkek

Elektrodan direk başla hocam. Kursa 1 ay git (Kesin! Evde öğrenecem filan çok kasıntı oluyor, denedim deneyen sayısız tanıdık aynı sorunu yaşamıştır). Gitar olarak idare birşey al. Kötü alırsan hevesin kaçar, iyi alırsan hor kullanırsın başlarda, bakımı ile uğraşmazsın b*k yoluna gider gitar hoş olmaz. İlk bir aydan sonra zaten ortalığın ....

Kolay Gelsin

11. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Iruretta
    Iruretta's avatar
    Erkek

Peki yii bişeyle başlıyayım o zaman anfi almıyayım kulaklıkla idare edeyim bana önerebiiceğiniz gitarlar varmı

çlacağım tarzlar metalica tarzı hard rock metal ve türevleri blues çalmayı düşünmüyorum

http://yanduvar.blogspot.com/
Toplam Hit: 4471 Toplam Mesaj: 29