Elektro Öğrenmek İstiyorum
-
Arkadaşlar elektro gitar alıp, öğrenip , çalmak istiyorum. Hangi müzik markete uğradıysam bana başka başka şeyler söylediler. Elektro öğrenmiş veya bu işin çaylaklığını atlatmış elektoro öğrenen arkadaşlar bana bu konu hakkında bilgilerini paylaşabilirlermi.
Örneğin bi kaç şey takılıyor aklıma. İlk gitarım hangisi olmalı, anfi lazımmı, lazımsa nasıl bir anfi(w olarak) almalıyım? İyi bi anfi alıp ilk alacağım ve öğrendikten sonra alacağım gitardada kullanabilirmiyim?..
Gibi akla gelebilicek ve sizin başınızdan ah keşke böyle yapamamalıydım dediğiniz olayları anlatmanızı istiyorum. Yapacağınız tavsiyelere açığım çünkü elektro dünyası çok pahalı yanlış yapmak pişman olmak istemiyorum.
-
Arkadaşım öncelikle öğrenme konusunda Allah kolaylık versin. Umarım kendine göre iyi bir müzisyen olursun. Tavsiyeme gelince de, başlangıç olarak squier marka gitar almanı tavsiye ederim. Başlangıç için bence en mantıklı gitardır.
Efekleri öğrenme adına da bir tane "processor" almanı tavsiye ederim. Piyasadaki herhangi ucuz bir "processor" işini görecektir.
Amfiye para vermemek için bence kulaklıkla da çalışabilirsin, yani kulaklığı doğrudan pedala bağlayarak. Amfiye vereceğin parayı gitara veya pedallara harcayabilirsin...
Özel mesaj ile soru sorarsan itinayla cevaplamaya çalışırım. -
ilk önce klasik gitardan başlaman senin için çok daha iyi olur...
-
ne yaparsan yap kaliteli bi gitarla başla sen yenisin bu gitara sana fazla gelir gibi seylere inanma tonları ve sesi güzel bi gitar alırsan istedigini daha kolya calarsın
-
YesTERFoX bunu yazdı:
-----------------------------
-----------------------------yok abi ya istedigi gitardan başlayıp onu ögrenmesi hem zaman açısından hem masraf acısından cok daha avantajlı.. eger bas istiyosa bastan klasikse klasikten elektroysa elektrodan başlamak gerekir bence
-
iyi bir eser ancak iyi bir cihazdan cıkar derler...
bencede iyi bi gitar almalısın cunku tutus rahatlıgı sesi herseyiyle seni motive etmelidir
ben ilk once klasikle basladım sonra elektro aldım
elektroda tel aralıgı klasige gore daha azdır biraz sorun yasayabilirsin ama en fazla iki uc gun surer
ben ilk elektro aldıgımda amp almamıstım 4+1 e baglıyodum sende oyle yap derim...
bence yapılmayacak birsey yok yaparsında calarsında
bu arada ben hobi amaclı yapıyorum sende b8u sekildemi devam edicen
yani biyerde cıkıp soyleme yada calma gibi bi istegin varmı
yada guzel sanatlar:D
-
Moonchild bunu yazdı:
-----------------------------YesTERFoX bunu yazdı:
-----------------------------yok abi ya istedigi gitardan başlayıp onu ögrenmesi hem zaman açısından hem masraf acısından cok daha avantajlı.. eger bas istiyosa bastan klasikse klasikten elektroysa elektrodan başlamak gerekir bence
-----------------------------en basitinden parmaklarının yumuşaklığını klasik ile atacaktır...zaten gitara direk riff ile başlamayacak, akor ile başlar...
elektro da da akor basarsan hem istediğin sesi alamayıp şevkin kırılabilir, hem daha zorlanır hem de işi bilenler tarafından dalga konusu olunabilir =)
daha bir dünya sebebi var yani;
klasikten başlaması çok daha yararlı olur...
-
YesTERFoX bunu yazdı:
Moonchild bunu yazdı:
-----------------------------YesTERFoX bunu yazdı:
-----------------------------en basitinden parmaklarının yumuşaklığını klasik ile atacaktır...zaten gitara direk riff ile başlamayacak, akor ile başlar...
elektro da da akor basarsan hem istediğin sesi alamayıp şevkin kırılabilir, hem daha zorlanır hem de işi bilenler tarafından dalga konusu olunabilir =)
daha bir dünya sebebi var yani;
klasikten başlaması çok daha yararlı olur...
-----------------------------bence eger yeterli hevesi ve çalışma azmi varsa problem olmayacaktır tabi benim görüşüm bu senin görüşüne de saygım war :)
-
yazın bnde almayı düşünüyom maçtan snra okurum:D (maç izlemeyenlere didim:)
-
Elektrodan direk başla hocam. Kursa 1 ay git (Kesin! Evde öğrenecem filan çok kasıntı oluyor, denedim deneyen sayısız tanıdık aynı sorunu yaşamıştır). Gitar olarak idare birşey al. Kötü alırsan hevesin kaçar, iyi alırsan hor kullanırsın başlarda, bakımı ile uğraşmazsın b*k yoluna gider gitar hoş olmaz. İlk bir aydan sonra zaten ortalığın ....
Kolay Gelsin
-
Peki yii bişeyle başlıyayım o zaman anfi almıyayım kulaklıkla idare edeyim bana önerebiiceğiniz gitarlar varmı
çlacağım tarzlar metalica tarzı hard rock metal ve türevleri blues çalmayı düşünmüyorum