Elektro Öğrenmek İstiyorum
-
sen git processor + gitar al kulaklıkla çalmaya başla 1 ay sonra ana avrat küfür etmeye başlamazsan benim adımda ArmadA değil...
prosser mydukkan da en ucuzu bu = http://www.mydukkan.com/urunler_detay.asp?id=4731&gid=524 87,10 YTL
senin alacağın anfi 10W olur oda ibanezin de marsshal ın da ucuz malları vardır ne kulaklık bağlıcan bilader 134,20 YTLaz daha veremicen mi bi amfi alabilmek için.
http://www.mydukkan.com/urunler_detay.asp?id=1753&gid=89
genelde ilk herkes bunu alır kullanır buyur bak...
2. ilk alacağın anfi yi kullanıp kullanmıcana kendin karar verirsin ama genlede değiştirilebilio. sebep saten "processor" le arasında uçurum bi fiyat farkının olmaması. eğer ses sistemin varsa müziği bilgisayardan açarsın elektronun sesini de anfiden verirsin gül gibi geçinir gidersiniz.
3. bütçen yetiosa sağlam gitar alabilirsin hemen 2 kere masraf ın olmaz 1. alırsın sonra satamaya kalkarsın tabi aldıpğın fiyattan ucuza gider sonra 2. ye para verirsin. genelde herkes ilk ucuz gitarla başlar ki bu konuda en babası grg170dx dir.
evet klasikten başlaman biraz daha yararlı olabilü senin için ama yok ben kasarım diosan bişi olmaz kimse de dalga geçmez olm abartmayın lan ^^. yanlız parmacıkların 1 haftanın sonunda yanmayla başlayan hafif evrim geçirme moduna girer :)
-
hoca hangisinden başlarsan başla fakat akdeniz akşamları denilen parçayı çalmasını sakın öğrenme, deneme...
-
Abicim 9 yıldır gitar çalıyorum ve klasikle başla sonra elektroya geç efsanesi tamamen yalandır.Çünkü elektro ekipmanı olsun kendisi olsun maliyetli bi olaydır.yani sıkılır edersin sana pahalıya patlamasın diye uydurulmuş bi zırvadır.Eğer başlamaya ısrarlıysan kesin kaliteli bi gitarın olsun üst serilerden çünkü tonları ve çalma konforu açısından bu önemli güzel bi pedal ve özellikle belirtiyorum lambalı+tüplü(lpg değil :D) bi amfi al lezzetli uzun sustainli verimli tonlaral.gitar seçimin tarzına göre olmalı solo atmak gibi bi hedefin varsa kesinlikle ibanez veya fender strat arasında bi karar ver.tarzına göre manyetik araştır.armoniyi ve scale bilgisini gözardı etme.Yani bişey yapıyorum ama napıyorum prensibini edin ki = armoni.sana ayrıca kolay gelsin..
-
Bu elektroya direk başlanmaz muhabbeti kişilere göre değişkenlik gösterir.
ama birçok kişide ilkönce klasik gitardan başlamıştır.(Bağlamadan elektroya geçenlerde vardır)...
sana tavsiyem ibanez rg serisi bir gitar almandır.yanında bir pedal ilk zamanlarda amfiye ihtiyac duymıcaksın.
kolay gelsin.
-
usta ankaradaysan yardım ederim bu konuda nerden alıcağın falan fstık:..
kendi ekipmnımı yazıyım hatalarımı yazım nasıl bişeler alman gerektiğini vs...
benim ekipman
*Cort X2(gitar)
*İbanez 10G (gitar amfi)
daha prosesör pedal yok bende daha almayıda düşünmüyorum ki daha gerek yok barda mı çalıyom aq
amfi ve gitara ayırdığın parayı sadece gitara harca derim zaten kursa falan gidersen orda sana bi amfi tahsis ederler hem böylece iyi bi gitar almış olursun uzun süre dayanır hemde çaldığından zevk alırsın , mesela ben gitarımın tonlarından pek memnun değilim daha iyi bi gitar alsaydım diyorum açıkçası hem gitaeı gittiğin yerde denemen daha hayırlı olur senin için /* kalın parmaklısındır ince parmaklısındır vs */ biraz bilgisyaradan idare edersin en kısa zamanda da kendine bi amfi alırsın ama amfi alırkende marshall ve fenderden şaşma derim ayrıca en az 15wlık al
prosesör pedal falan işini grupta çalacak kadar iyi olursan alırsın hem sen metal falan çalcam diyosun işte ona göre dist chorus falan biboklar alırsn.
ha bu arada gitar alırkene ilk gitarın olacağı için Floyd Rose denen sistemden sen kaçın derim çok küfür edersin vallasen sabit köprülü veya tremololu gitar al derim zaten geliştikçe yeni gitar alırsın /*bu arada floydu herkes sevmez*/
daha yazımmı bilemedim?
-
Realist bunu yazdı:
-----------------------------Bu elektroya direk başlanmaz muhabbeti kişilere göre değişkenlik gösterir.
ama birçok kişide ilkönce klasik gitardan başlamıştır.(Bağlamadan elektroya geçenlerde vardır)...
sana tavsiyem ibanez rg serisi bir gitar almandır.yanında bir pedal ilk zamanlarda amfiye ihtiyac duymıcaksın.
kolay gelsin.
-----------------------------adam ilk defa elektroya başlıyo rg floydlu ne kadar doğru olur bilmem :|
-
Yaa bi arkadaşımız tavsiyesiyle epiphone G310 SG'ye karar kıldım. Bunu alıcam. Benim hoşuma gitti ve beğendim manyetiğinin bozulmasını nasıl önliyebilirim ilk alacğaımdan nasıl korumalıyım bunuda bilmiyorumda
-
sadece gitar alıyosun değil mi?
bu arada kötü sayılmaz bu gitar (benimkinden iyidir orası kesin)
-
Herkez gitar markasınız yazmışta adam ne Tarz müzik yapıcağını söylememişki Şimdi sırf Jackson çok kaliteli bir gitar diye Jackson un her serisini jazzda veya her serisini metalde , alternatif rock da kullanamazsınız.. Boşuna heralde adamlar X serisini çıkardıklarında X1 X2 X3 diye gitmiyorlar hepsinin bir müzik dalı var herşeyden önce arkadaş Ne tarz müzik yapıcağına karar vericek ona göre bir araştırma yapıcak... Bi arkadaşın dediği gibi Klasik tamamen hikaye klasiğe başladıktan sonra Elektroda şevk kalmaz direk elektrodan başla klasikten başlarsan tek avantajın sahil kenarında kız tavlıyabilirsin, hea ama önceden klasik çalan bi insan daha hızlı öğrenir elektroyu.. Bu arada karıya kıza artistlik yapıcam diye çalıcaksan hiç kasma :D
Edit: birileri ibanez mibanez diyor fiyatlarından haberi yok heralde Adam Rockn Coke için gitar öğrenmek istemiyor "Öğrenmek" için öğrenmek istiyor.. Ve dediğim gibi müzik tarzını bilmeden gitar sıralamışsınız..
-
cibrix
çlacağım tarzlar metalica tarzı hard rock metal ve türevleri blues çalmayı düşünmüyorum
1. sayfanın sonuna doğru bi bak bakalım söylemişmi söylememişmi ? ibanez in fiyatlarından haberim var bilader meraklanma.