Emperyalizmin Dünyamıza Kazandırdıkları
-
bLuetuLips bunu yazdı:
-----------------------------Şuanda ekonomi karma bi yapıya sahip. Kimse zaten tamamen serbest piyasa demiyor tabi ki eksiklikler olucaktır. Devlet ekonomiye tekeller, kamusal mallar, adil gelir dağılımı ve devlet üretimin toplum için optimum noktaya çıkması bakımından müdahalelerde bulunur. İşte bu karma ekonomi şu anda ülkemizde de uygulanmaya çalışılan şey. Diyorum ki devletin daha fazla müdahalesi yarar getirmez. İktidarın devletin kaynaklarını kendi için kullanmasına neden olur.
Amerika neden süper güç? Parayı kim yönlendiriyor? Neden Irakta neden Afganistandaydı? Sözde kürdistan belki ilerde niye kurulacak? Bunların hepsinin nedeni ekonomi.
-----------------------------
hyr sadece ekonomi değil, amerikanın süpergüç olma silsilesinin çoğunluğu ekonomik değil siyasi ve askeridir.. Ekonomi dediğim gibi yapbozun bir parçası kendisi değil. ve siyasi güç veya askeri güçten daha fazla önemli değil ekonomik güç, az önemli de değil. Örnekleri verdim eğer sırf ekonomiyle olsaydı suudi arabistan japonya gibi ülkeler süpergüç olurdu..
Toplam Hit: 2786 Toplam Mesaj: 22
