En Güçlü Köpek Nedir?
-
"Türk Kurt Köpeği" Türü GeliştiriliyorKütahya Dumlupınar Üniversitesi' nde Sivas Kangal köpeği ile Türkiye' de yaşayan bir kurdun belli şartlarda çiftleştirilmesi sonucu "Türk Kurdu" adı verilen bir kurt köpeği ırkı geliştirildiği bildirildi.
DPÜ Fen Edebiyat Fakültesi Biyoloji Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Ahmet Selçuk Özen, 3.5 yıl süren bilimsel çalışmalar sonucunda, Sivas Kangal köpeği ile Türkiye' ye özgü kurdun (Canislupus) çiftleştirilmesiyle "Türk Kurdu" adlı kurt köpeği ırkı elde edildiğini söyledi.
Özen, "Babası Sivas Kangalı annesi de yabani kurt olan elde ettiğimiz kurt köpeği çeşidi Kangal' ın gücü ve zekası ile kurdun manevra kabiliyeti ve çevikliğini bünyesinde barındırıyor" dedi. -
selim_pusat bunu yazdı:
-----------------------------
-----------------------------ben doberman diye hatırlıorum ama bu resimdeki köpek dober-kurt karışımı bir şeye benzior ayrıca çok hüzünlü bakıyor
-----------------------------yok helldog muş heralde
-
Omendeki kopekler belcika siyah tuysuz belcika malinois olabilir buyuk ihtimalle.
buda orjinal sari olani
egitme yatkni irklarin basinda gelir.Alman Coban Kopegi kadar zekidir ve Alman Coban Kopeginden daha aktiftir,daha cabuktur ama agresyon orani cok yuksektir...isirma egilimli bir kopektir...Yani kopekte denge aranir.Bu dengede mukemmel oranda Alman Coban Kopeklerinde vardir...Malinois'i israil ve amerikan ordus yaygin olarak kullanir.Cok manyak kopekler.
-
belçika tervurenmiş .ev gibi yerler için ideal bir koruyucu diyor,bilginiz var mı bu hayvanla ilgili?
apartmanda beslenebilir mi havlama problemi olur mu yani? çok ilgi ister mi,yazlık gibi az kullanılan yerlerde koruma ve bekçilik işi için.
önereceğiniz köpekler başka neler,köpekte biraz olsun etstetiğe de önem veriyorum da . : ) -
Cane Corso rocks !
Ayrıca Cane Corso ile gezerseniz , parkta veya sokakta böyle hatunlar gelip köpeğinizi sevebilir .
-
külliyen yalan, benimkini seven olmadı 7 senedir :|
-
DkN bunu yazdı:
külliyen yalan, benimkini seven olmadı 7 senedir :|
-----------------------------Kafkas takılırsan olmaz tabi olm , uysal takılacaksın 1 , köpeğin böyle romantik ve hüzünlü bakacak 2 :)
-
Peki bu nasil sizce ;) -
RedMILITAN bunu yazdı:
Peki bu nasil sizce ;)
-----------------------------:|
-
RedMILITAN bunu yazdı:
Peki bu nasil sizce ;)
-----------------------------Bu ne yiyio acaba çok merak ediyorum köpek mamalarını bu kartonuyla birlikte yutuyodur axldaosdoa xD