En Güzel Sözcük Türkçeden Seçildi!
-
Bilinmeyen bunu yazdı:
-----------------------------PIROMANTANRI bunu yazdı:
-----------------------------
Bilinmeyen bunu yazdı:
Çok saçma bence.
nesi saçma arkadaşım?
-----------------------------Yani neye göre yapılmış bu yarışma ne işe yarar bi önemi var mı ? Hangi kelimenin güzel olduğu kişiye göre değişir. Yakamoz kelimesinde ne var ki seçmişler saçma bişi bence.
senin akıl erdiremediğin bu şeye akıl erdiren 3 kişilik bir jüri seçmiş bunu. başka bir jüri başka bir kelimeyi de seçebilirdi.şiir yarışmasında da birbirinden farklı jüriler farklı eserleri 1.seçebilir... bu yarışmaları önemsiz yapıyorsa müzik ödülleri de olmasın, sinema ödülleri de olmasın, eurovision falan da olmasın... ne gerek var ki sonuçta her jüri farklı bir şeyi seçebilir :D
milli kültürünüze ait bir şey bir takdir gördüğünde neden bunu kaldıramıyorsunuz anlamıyorum....
-
saçma bulanlar gönül kelimesine ingilizce yada fransızca hadi olmadı daha
kapsamlı bir dil olsun latinceden bir karşılık bulsunlar lütfen istediğiniz kadar süre.
-
Yabancılara o kadar ösenti olmuşus ki Türkler ne yapsa yaranamıo yada Türkiye ne yapsa ne güsel işte Türkçe bir kelime birinci seçilmiş gurur duyman gerekir ama anlıcak kişiler sınırlı..!
-
under_king bunu yazdı:
Yabancılara o kadar ösenti olmuşus ki Türkler ne yapsa yaranamıo yada Türkiye ne yapsa ne güsel işte Türkçe bir kelime birinci seçilmiş gurur duyman gerekir ama anlıcak kişiler sınırlı..!
millete özenti demek yerine nickini değiştirmekle başla sen. -
güzel kelime tabi yakamoz...
ama garip olan 2. ve 3. kelimeler
yakamozu anlamına, orjinalliğine, kültürel önemine göre seçmişler
peki hu-lu (horlamak) yada volongoto(düzensiz) kelimelerini neye göre seçmişler? bence hiçbi anlamı yada orjinalliği yok
-
Vay anasını :| artık bu yakamoz kelimesiniz daha çok kullanacağım =))
-
türkçe gibi dil mi war bee !
-
PIROMANTANRI bunu yazdı:
Bilinmeyen bunu yazdı:
Çok saçma bence.
nesi saçma arkadaşım?
Yani neye göre yapılmış bu yarışma ne işe yarar bi önemi var mı ? Hangi kelimenin güzel olduğu kişiye göre değişir. Yakamoz kelimesinde ne var ki seçmişler saçma bişi bence.
senin akıl erdiremediğin bu şeye akıl erdiren 3 kişilik bir jüri seçmiş bunu. başka bir jüri başka bir kelimeyi de seçebilirdi.
şiir yarışmasında da birbirinden farklı jüriler farklı eserleri 1.seçebilir... bu yarışmaları önemsiz yapıyorsa müzik ödülleri de olmasın, sinema ödülleri de olmasın, eurovision falan da olmasın... ne gerek var ki sonuçta her jüri farklı bir şeyi seçebilir :D
milli kültürünüze ait bir şey bir takdir gördüğünde neden bunu kaldıramıyorsunuz anlamıyorum....
Sorun akıl erdirememek değil. Sen kendini çok zeki zannediyosun herhalde. :) Hemen konuyu farklı yöne çekmişsin. Burda sadece 1 kelimeden bahsediyoruz. Fazla gerek yok. Benim söylediğim iki kelimeye akıl erdiremiyosan benim bi sorunum yok zaten. Otur düşün.
TugrulBaba bunu yazdı:
saçma bulanlar gönül kelimesine ingilizce yada fransızca hadi olmadı daha
kapsamlı bir dil olsun latinceden bir karşılık bulsunlar lütfen istediğiniz kadar süre.
Her dilde birbirine karşılık gelmeyen bir çok sözcük olabilir. Benim saçma bulduğum şeyi herkes anladı. Tabiki ülkemizden bişi çıkması gurur verici ama olay bana saçma geliyo saygı duymak gerekir. Size de sonsuz saygılar.. -
Bencede anlamsız...
Yani neye göre kime göre kim neyle ne şekilde seçiyor...
Hu-lu ne, vlountuge ne ...
ha türkce için güzel bişi olabilir ama ne olduğu belli değilki bunun...
-
SSC bunu yazdı:
-----------------------------Bencede anlamsız...
Yani neye göre kime göre kim neyle ne şekilde seçiyor...
Hu-lu ne, vlountuge ne ...
ha türkce için güzel bişi olabilir ama ne olduğu belli değilki bunun...
he evet arkadaşım zaten yarışmayı düzenlyenler de sen anlamsız bul diye düzenlemişler...güzellik yarışmalarında da kime göre neye göre seçiyorlar ona bakarsan?
azra akının katır suratını at dişini birileri güzel bulmuş ki dünya güzeli oldu...
anlamsız falan deme o yüzden. yarışma bu. jüri en iyi diyorsa öyledir:D