En Güzel Sözcük Türkçeden Seçildi!
-
Abicim...
Güzellik yarışmalarında vs devreye bi cok faktör giriyor...
Sadece güzellik değğil,
dil bilgisi, konuşma kabiliyeti, yabancı dilleri ve seviyeleri, eğitim düzeyi ve kariyeri, aile bağları bilgileri, ideal boy ve ölcüleri vs vs vs vs
tarzıda trilyon tane kıstasa göre değerlendirilip ona göre seçiyorlar... Yoksa sadece kimse kimsenin katır suratına vs bakmıyor...
ama bahsettiğim şey nedir holu nedir yakamoz nedir neye göre seçilmiştir kıstası nedir sorduğum bana saçma gelen yeri burası...
Yani holu kelimesi ile polo kesimesinin arasındaki fark nedir yada Volongoto kelimesi ile ingilizcedeki volunteer kelimesinin farkı nedir... kıstası nedir neye göre değerlendirilmiştir yada yakamoz kelimesi yerine neden ebruli kelimesi kullanılmamıştır vs vs v sv sv svsvs
umarım anlamışsındır...
-
renegadealien bunu yazdı:
-----------------------------Abicim...
Sadece güzellik değğil,
dil bilgisi, konuşma kabiliyeti, yabancı dilleri ve seviyeleri, eğitim düzeyi ve kariyeri, aile bağları bilgileri, ideal boy ve ölcüleri vs vs vs vs
tarzıda trilyon tane kıstasa göre değerlendirilip ona göre seçiyorlar... Yoksa sadece kimse kimsenin katır suratına vs bakmıyor...
ama bahsettiğim şey nedir holu nedir yakamoz nedir neye göre seçilmiştir kıstası nedir sorduğum bana saçma gelen yeri burası...
Yani holu kelimesi ile polo kesimesinin arasındaki fark nedir yada Volongoto kelimesi ile ingilizcedeki volunteer kelimesinin farkı nedir... kıstası nedir neye göre değerlendirilmiştir yada yakamoz kelimesi yerine neden ebruli kelimesi kullanılmamıştır vs vs v sv sv svsvs
umarım anlamışsındır...
-----------------------------
"bunlar neye göre değerlendiriliyor" diyeceksin bırakacaksın o zaman.neye göre değerlendirildiklerini sen bilmiyorsun diye yarışma "anlamsız" olmuyor çünkü.
-
Hala sacma...
-
-----------------------------Hala sacma...
iyi... saçma bir gerekçe göstererek "saçma" demediğin sürece benim için sorun yok.senin fikrindir artık...
-
Bilinmeyen bunu yazdı:
-----------------------------PIROMANTANRI bunu yazdı:
Bilinmeyen bunu yazdı:
Çok saçma bence.
nesi saçma arkadaşım?
-----------------------------Yani neye göre yapılmış bu yarışma ne işe yarar bi önemi var mı ? Hangi kelimenin güzel olduğu kişiye göre değişir. Yakamoz kelimesinde ne var ki seçmişler saçma bişi bence.
Fantazi Amaçlı yapılmış bir yarışma. VoYlolov sözcüğü girse yarışmaya kesin birinci olurdu.Her harfin sapıkça çağrışımları var ona göre seçmişlerdir. -
dunyahali bunu yazdı:
türkçe gibi dil mi war bee !
-----------------------------okadar sevinmeyin bencede TDK Başkanının yaptığı açıklamaya göre "Yakamaz" kelimesi Türkçeye, Rumcadan geçmiş olduğunu açıkladı... demekki neymiş? dereyi görmeden paçayı sıvamayınmış..
-
ya abicim şimdi sallamasyon falan konuşmuşsunuz bakın şimdi
bi amatör ligde şampiyon olan takım var birde profesyonel ligde şampiyon olan takım vardır.
arasında dağlar kadar fark ona bakarsanız dünyanın şuanda kullandığı global dil ingilizce...
siz şimdi kalkıp yoğurt kelimesinin ingilizce karışlığını bile bizden kullanıyor helal olsun bizemi diyeceksiniz ? yoksa
adamların sizin dilinize kattığı yüzlerce kelimeyi düşünüp bir eziklikmi geçireceksiniz...
Ayrıca bunun bize ne faydası var mağdem konuşuyorsunuz onuda açıklayın.
dünyada anlam bakımından Türkçeyide katlayacak bir dil varsa zaten bu dil anlam çokluğu ile arapçadır.desenizki bana
Türk doktor kanamayı durduran ilacı buldu ve üretime geçti tamam eyv. tam destek ama bu gerçekten çok saçma.
-
yakamoz
isim Rumca1 . Denizde balıkların veya küreklerin kımıldanışıyla oluşan parıltı:
"Yakamozlar saçarak her tarafından fenerim / Çifte sandal, yüzüyorduk; o yüzer, ben yüzerim."- M. A. Ersoy.2 . Biyolojik ışık üretme özelliğine sahip, akıntı ve rüzgârlarla sürüklenen ve bir şeye dokunduğunda ışık veren deniz hayvanı.
-
BuZuL bunu yazdı:
-----------------------------ya abicim şimdi sallamasyon falan konuşmuşsunuz bakın şimdi
bi amatör ligde şampiyon olan takım var birde profesyonel ligde şampiyon olan takım vardır.
arasında dağlar kadar fark ona bakarsanız dünyanın şuanda kullandığı global dil ingilizce...
siz şimdi kalkıp yoğurt kelimesinin ingilizce karışlığını bile bizden kullanıyor helal olsun bizemi diyeceksiniz ? yoksa
adamların sizin dilinize kattığı yüzlerce kelimeyi düşünüp bir eziklikmi geçireceksiniz...
Ayrıca bunun bize ne faydası var mağdem konuşuyorsunuz onuda açıklayın.
dünyada anlam bakımından Türkçeyide katlayacak bir dil varsa zaten bu dil anlam çokluğu ile arapçadır.desenizki bana
Türk doktor kanamayı durduran ilacı buldu ve üretime geçti tamam eyv. tam destek ama bu gerçekten çok saçma.
"siz şimdi kalkıp yoğurt kelimesinin ingilizce karışlığını bile bizden kullanıyor helal olsun bizemi diyeceksiniz ? yoksa
adamların sizin dilinize kattığı yüzlerce kelimeyi düşünüp bir eziklikmi geçireceksiniz..."
demişsin...
o senin ezikliğindir arkadaşım....
"Ayrıca bunun bize ne faydası var mağdem konuşuyorsunuz onuda açıklayın"
demişsin...
azra akın dünya güzeli seçildi.orhan pamuk nobel aldı. bunun bize bir faydası oldu mu? hayır? demek ki yarışmaların illa bir faydası olması gerekmiyormuş...
"desenizki bana
Türk doktor kanamayı durduran ilacı buldu ve üretime geçti tamam eyv. tam destek ama bu gerçekten çok saçma"
demişsin...
verdiğin örnek bence saçma dediğin şeyden daha saçma....
-
-----------------------------Abicim...
Sadece güzellik değğil,
umarım anlamışsındır...
-----------------------------renegadealien bunu yazdı:
-----------------------------Hala sacma...
Tüm duygu ve düşüncelerimi özetlemişsin hocam dicek bişim yok..