En Son Ne Öğrendiniz?
-
Bugun cikan bi parfumun aslinda 2 yil evvel yapildigi, esans ve alkolun birbiriyle kaynasmsi d kaliciligi korumasi icin, ficilara konulup 2 yil okyanus kiyisina baglanip dalgalara maruz birakildigini, calistigim (sahte) parfumeri fabrikasinda mudurluk yaptigim donemde ogrendim.
Sahte diyince kucuk dusunmeyin:) cok genis bi pazar aylik ortalama 15 bin sise ihracat yapiyoruz, gercek ile sahte arasinda tek fark!
Onlar 2 sene biz ise 12 saat plastik bidonda bekletip buyuk boy yumurta cirpma teli ile karistiriyoruz.
-
default punto 10 değilmiş onu öğrendim,
göz var nizam var o ne öyle yaa cücük gibi
-
2.5 tatlı kaşığı brezilya kahvesi, 2 tatlı kaşığı kakao karışımının çok iyi bir preworkout ürünü olduğunu keşvettim :D
-
ShockMan bunu yazdı
Sertap ERENER' in Telimer tedavisi denilen gençleştirme sağlayan bir buluşa denek olduğunu öğrendim, ve kadın 50 yi devirdiği halde 30 gösteriyor, vücudumuzda telimer adı verilen bir bakterimidir nedir unsurunu tam bilemedim, o yaşlanmayı hızlandırıp yavaşlatma veya durdurmayı sağlıyormuş.. Keşke Hayranı olduğum Ajda da Telimere denek olsa.. Gençlik en çok Ajdaya yakışıyor bence.. :)
Telomer o.. Hücre(lerimizinin) DNA larındaki bir bileşen molekül.. hücre bölündükçe ( biz büyüdükçe yaş aldıkça ) kısalıyor sonra da hücre kendin yenileyemiyor.. ve pörsüyoruz
-
whopper bunu yazdıslanger bunu yazdı
Aziz Nesin 2. Abdulhamit destekçisi bir aileden geliyormuş, daha küçük yaşta hafızmış. Bir öğretmen amcasının Gebze'nin Balçık köyünde öğretmenlik yaptığı zaman birkaç ay amcasında kalmış. Gebze'den hatırında kalan şeyler Çoban Mustafa Paşa Camii, caminin yakınındaki ulu çınar ağacı, civarda yediği kebap, amcasının Gebze'deki aydın arkadaşlarıyla çay içmeleri, istasyondaki "gekbuze" tabelası kalmış. Amcası milli mücadele taraftarı, ilerici biriymiş, Gebze'de geçirdiği birkaç ay Aziz Nesin'in düşünce dünyasının gelişiminde pay sahibi olmuş. Annesinin ölmeden önceki gözü arkada kalmasın diye ısrarlı vasiyeti üzerine askeri okula girmiş. Bu iki şey dönüm noktası olmuş çocukluğunda.
edit:abartı ya da yanlış bilgi içeriyor olabilir, okuduğum kaynaklar çok ciddi değildi :-)
Sağdan soldan duymaya gerek. Adamın anılarını anlattığı şahane kitabı var. Keyif alarak okuyacağına eminim. Önceden 3 ayrı kitap olarak basılmıştı. Şimdi çok güzel bir basım ve ciltle tekrar piyasaya sürdüler.
Teşekkürler hocam fırsat bulduğumda kitaplığıma ekleyeceğim
-
3 mg 90/10 sigma nbase ile donkey khan aromasıyla yapılan likitin çok güzel olduğunu farkettim biraz önce halbuki daha demlenmedi bile
-
Düşmanın 1 birim düşünüyorsa senin onu yenebilmen için 2 birim düşünmen lazım, eğer düşmanın 2 birim düşünüyorsa senin onun yenebilmen için 5 birim düşünmen lazım...
-
italyan bunu yazdıShockMan bunu yazdı
Sertap ERENER' in Telimer tedavisi denilen gençleştirme sağlayan bir buluşa denek olduğunu öğrendim, ve kadın 50 yi devirdiği halde 30 gösteriyor, vücudumuzda telimer adı verilen bir bakterimidir nedir unsurunu tam bilemedim, o yaşlanmayı hızlandırıp yavaşlatma veya durdurmayı sağlıyormuş.. Keşke Hayranı olduğum Ajda da Telimere denek olsa.. Gençlik en çok Ajdaya yakışıyor bence.. :)
Telomer ; DNA sarmalının ucunda bulunan ve kromozomları koruyan koruyucu kısımdır. Ayakkabı bağcığının en ucundaki plastiği andırıyor o plastik gidince bağcığın ucu püskül püskül dağılmaya başlıyo. Bunda da mantık aynı. Telomerler kısalınca koruma görevini tam olarak yerine getiremiyor dolayısıyla hücre ve organların sağlıklı şekilde yenilenme olayı gerçekleşemiyor. Yaşlanıp ölüyoruz. Sebebi olarak bu görülüyor.
Teşekkürler hocam.. Aynen sanırım bu yöntemle gelecekte insan ömrü 160 yıl falan olacak.
@Itcelik hocam sanada teşekkürler.. Kim bulduysa güzel bir buluş bence.
ShockMan tarafından 27/Ağu/19 15:30 tarihinde düzenlenmiştir -
do_som bunu yazdı
2.5 tatlı kaşığı brezilya kahvesi, 2 tatlı kaşığı kakao karışımının çok iyi bir preworkout ürünü olduğunu keşvettim :D
Brezilya kahvesini nerden buluyoruz ? Ve karışımı nasıl hazırlıyoruz. Biz de öğrenelim
-
en son değil bir kaç ay önce öğrendim ama baya işime yaradı artık hep kullanırım: google drive da sheets in içine script yazıp bunları cron gibi istediğin zaman çalıştırabiliyomuşsun. bişeyler otomatize etmek istediğimde kullanıyorum. ve bütün google servisleriyle bağlı çalıştırabilirim