Engelliler İcin Elele ( Listeni Davet Edermisin )

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    xzxz
    xzxz's avatar
    Erkek

kendi ayakları üzerinde duramayan herkes herşey gebersin buna sen ve bende dahil;  hiç bir canlının başkasına asalak olarak yaşama hakkı diye birşey yoktur .

zayıfları, çoktan ölmesi gerekenleri korumak yaşamayı ve soyunu devam ettirmeyi "doğal" olarak hakeden tüm canlılara yapılmış bir hakaret haksız bir saldırıdır. birini zorla yaşatmaya çalışmak doğmamış güçlü nesillerin rızkından çaldığınız lokmalardır. 

hatırlatırım : bu gezegende kaynaklar ve yaşama imkanları sınırlı iken birey sayısı sınırsız olarak artabilmektedir. 

herşeyin bir şeyi vardır
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    irem27
    irem27's avatar
    Dişi

Yaptiklari sayfaya tiklayip begenilerimizi soylememiz bile onlara nasil bir moral verecek bunu hic dusunmuyormusunuz ? Ben hala soylediklerimin arkasindayim,onlarin yanindayim ..

There was an irem come unto the earth,born in the holy land of Pennsylvania,raised in the mystical east of Allentown.She believed she had the power to help herself and all mankind,so that others saw her power and came to her to be healed of their troubles and their many diseases.
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    sokoban
    sokoban's avatar
    Erkek

irem25 bunu yazdı:
    -----------------------------

Yaptiklari sayfaya tiklayip begenilerimizi soylememiz bile onlara nasil bir moral verecek bunu hic dusunmuyormusunuz ? Ben hala soylediklerimin arkasindayim,onlarin yanindayim ..

Adamların boş laf salatasına ihtiyacı yok kalıcı çözümlere ihtiyacı var.Moral karın doyurmuyor.

.
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Böcüklerin Efendisi
    krypt
    krypt's avatar
    Erkek

Bu facebook sayfasinda gerekli bilgiler mevcut degil mi? Siz neden para falan yardimi yapmiyorsunuz madem? Ya da mesela hayirsever bir vatandas bu sayfa araciligi ile bu insanlara ulasip yardim yapabilir. Bu sayfa buna vesile olabilir.

while (1<2)
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    RETRET
    RETRET's avatar
    Erkek

KrypT bunu yazdı:

Bu facebook sayfasinda gerekli bilgiler mevcut degil mi? Siz neden para falan yardimi yapmiyorsunuz madem? Ya da mesela hayirsever bir vatandas bu sayfa araciligi ile bu insanlara ulasip yardim yapabilir. Bu sayfa buna vesile olabilir.

----------------------------

katılıyorum, bence de sayfa pek çok şeye vesile olabilir adı üstünde sosyal paylaşım ağı.

ulan hepiniz yaşlanmışlınız size inat ben yaşlanmayacam saç da ektirecem pilates de yapacam, götümü yiyin.
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    GICIKCAN
    GICIKCAN's avatar
    Erkek

irwa ve onun kuyruğuna takılan arkadaşlara eleştirim ; engelli gencin yerine kendinizi koymakla hayal edin bakalım ondan sonra konuşun. irem25 arkadaşımız sadece bir davet  için çok mu bir şey istemiş sanki? irwa ve sizin gibiler her gün facebook'ta video izliyorsunuz, youtube'de video izliyorsunuz, msn'de sohbet ediyorsunuz, oyun oynuyorsunuz v.s. v.s. bunları hobi olarak devam ettiriyorsunuz irem25 gibi düşünceli bir arkadaşa gelince sırtınızı dönüyorsunuz. davet edipte elinize sonuçta para geçmeye nasılsa ama engelli bir arkadaşımız için belki sesimizi duyurmuş olabiliriz hayır sever biri belki çıkıpta o engelli gence yardımcı olur birde böyle düşünseniz.  yazık irwa ve irwa gibileri destekleyen arkadaşlara yazık. umarım engelli genç gibi sizde bir gün öyle olmazsınız.. diyecek bir sözüm yok

7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    karakutu
    karakutu's avatar
    Erkek

GICIKCAN bunu yazdı:

irwa ve onun kuyruğuna takılan arkadaşlara eleştirim ; engelli gencin yerine kendinizi koymakla hayal edin bakalım ondan sonra konuşun. irem25 arkadaşımız sadece bir davet  için çok mu bir şey istemiş sanki? irwa ve sizin gibiler her gün facebook'ta video izliyorsunuz, youtube'de video izliyorsunuz, msn'de sohbet ediyorsunuz, oyun oynuyorsunuz v.s. v.s. bunları hobi olarak devam ettiriyorsunuz irem25 gibi düşünceli bir arkadaşa gelince sırtınızı dönüyorsunuz. davet edipte elinize sonuçta para geçmeye nasılsa ama engelli bir arkadaşımız için belki sesimizi duyurmuş olabiliriz hayır sever biri belki çıkıpta o engelli gence yardımcı olur birde böyle düşünseniz.  yazık irwa ve irwa gibileri destekleyen arkadaşlara yazık. umarım engelli genç gibi sizde bir gün öyle olmazsınız.. diyecek bir sözüm yok

Arkadaşım sen neyin peşindesin ? LAFLA PEYNİR GEMİSİ YÜRÜMEZ !

Sana açık seçik soruyorum : Sen o sayfaya girdin gruba katıldın, peki bunun dışında hiç bir şey yapabildin mi ? Para yardımın damı bulundun ? yok !

Tekerlekli sandalyemi gönderdin YOK ! tedavi masrafını mı karşıladın YOK !!!  yok oğlu yok .. Buda benim sana bir eleştirim, Eğer bir şeyi eleştireceksen önce o konuda  yorum yapanlardan ileri olmalısın sen burada  kimin ne  olduğunu yada kimin ne yaptığını bilmeden   atıp tutma bence  yoksa fena  rencide olursun.

Sözde değil özde  yardım yapmak istiyorsanız PM at kardeşim  bana  , bana  bir günde yüzlerce  destek olalım şöyle  yapalım böyle  yapalım teklifleri  geliyor ama  hepsi  boş arkadaşım.  Sözde değil  eğer  herçekten özde  yardım edebileceksen gel ben seni  yardım edeceğin kişiler ile  tanıştırayım.. Yüreğin varsa ve gerçekten samimiysen gel arkadaşım.

Sonra  ahkam kesme burada... Dediğim gibi  durduk yere 10000000 kişinin bir araya  gelmesinden bir bok çıkmaz ! ama özde 5 kişi gelsin en azından birinin işini görür.  

Mevzu derin | Papikolas Planet
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    JeremYC30
    JeremYC30's avatar
    Erkek

Kimsenin yardım etmek için birisine ulaşmasına, danışmasına gerek yok! Sözüm meclisten dışarı ortalık dolandırıcı kaynıyor. Birazcık araştırırsanız nereye nasıl yardım edeceğinizi bulursunuz, ihtiyacı olan zaten belli aracı kurumlarda belli, 10 dakika arayıp hesap numaralarını bulup havaleyle para yardımı yada kısa mesaj ile destek olabilirsiniz, göndermek istediğiniz eşyalar varsada adresleri zaten kurumsal sitelerinde mevcut.    

mesela http://www.bedd.org.tr/ buradan gerekli bilgi alınabilir! diğer yardıma muhtaç insanlar içinse bir çok kurumsal yardım derneği var onlarla irtibata geçilip gerekli yerlere ödeme vs. yapabilirsiniz. 

Ayrıca sen ciddiysen gel ben seni ulaştırırım ihtiyacı olana falan bunlar gereksiz şeyler ve insanları yardım derneklerinden uzaklaştıran söylemlerdir. Söylemek istediğim şudur ki! İnsanlar şunu söyleyebilir; benim etrafımda yardıma muhtaç insanlar var gel ben seni bunlarla tanıştırayım yardım et bak! şurada bir tane daha yardıma muhtaç var ona da yardım et gibisinden.
    Bence  yapılması gereken bu değil, yani yardımın senin aracılığınla değil derneklerin aracılığı ile yapılması gerekiyor, hem bağışçıyı hemde yardıma ihtiyacı olanı derneklerle tanıştırırsan daha fazla yardımı(n) olur. Neticede sen ihtiyaç sahibinin ne eksiği var ne gediği var tam anlamıyla bilemezsin! ama dernekler zaten bu işi yapıyor sen bir gediğini kapatırken onlar on gediği birden kapatıyor. 
    Bunun dışında böyle bir grubun milyonu geçmesi çok güzel! bende şimdi katıldım. Bazı arkadaşlar ne yararı olacak falan demiş! Olayın özü farklı!!! onlar sizden yardım beklemiyor! öncelikle bunu kavrayın. Her şey parayla yada yardımla olmuyor! Bazen hatırlamakta çok şey ifade eder ki zaten girip baktıysanız; amaç sayısal üstünlük değil paylaştığımız sevgidir, diyor kimsenin gelin 1 milyon olalım herkes bize yardım etsin falan dediği yok. Adamların amacı sadece hatırlatmak varsa da gruba giren engelli bir vatandaşımız ona destek olmak.  
    Kimilerinin vermiş olduğu bu gereksiz, yersiz tepkiler bence çok anlamsız ve şaşırtıcı. 

Neden Ben?
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    GICIKCAN
    GICIKCAN's avatar
    Erkek

karakutu bunu yazdı:

GICIKCAN bunu yazdı:

Arkadaşım sen neyin peşindesin ? LAFLA PEYNİR GEMİSİ YÜRÜMEZ !

Sana açık seçik soruyorum : Sen o sayfaya girdin gruba katıldın, peki bunun dışında hiç bir şey yapabildin mi ? Para yardımın damı bulundun ? yok !

Tekerlekli sandalyemi gönderdin YOK ! tedavi masrafını mı karşıladın YOK !!!  yok oğlu yok .. Buda benim sana bir eleştirim, Eğer bir şeyi eleştireceksen önce o konuda  yorum yapanlardan ileri olmalısın sen burada  kimin ne  olduğunu yada kimin ne yaptığını bilmeden   atıp tutma bence  yoksa fena  rencide olursun.

Sözde değil özde  yardım yapmak istiyorsanız PM at kardeşim  bana  , bana  bir günde yüzlerce  destek olalım şöyle  yapalım böyle  yapalım teklifleri  geliyor ama  hepsi  boş arkadaşım.  Sözde değil  eğer  herçekten özde  yardım edebileceksen gel ben seni  yardım edeceğin kişiler ile  tanıştırayım.. Yüreğin varsa ve gerçekten samimiysen gel arkadaşım.

Sonra  ahkam kesme burada... Dediğim gibi  durduk yere 10000000 kişinin bir araya  gelmesinden bir bok çıkmaz ! ama özde 5 kişi gelsin en azından birinin işini görür.  

lafla peynir gemisi yürümez orası doğru arkadaşım. ben memleketimde ve işverenimin olduğu ilde bu yardımları yaptık arkadaşım yardım kampanyasınıda ben yürütmedim ama şirketten bir abimiz ve reelden konuştuğumuz bir abimiz yürüttü bu yardımları. bu sene bir yere yardım yapmadık önceki senelerde böyle bir yardımlarımız olmuştu milleti sevindirdik. Abilerimiz gelip şurada zor durumda kalmış bir gencimiz veya özürlü biri var tekerlekli sandalyeye, giysiye, bilgisayara ihtiyacı var yardıma katılmak istermisin diye sordular yemin ediyorum geçen sene 100 TL ayrı ayrı toplam 200 TL bağış yaptım, evde giymediğimiz dar olan kıyafetleri bile bağışladım. burdaki konuyu açan irem25 arkadaşımız zorla bişey istememiş ama eleştiren arkadaşlar bakıyorum çok saçma konuşuyorlar tabiki bizim elimizede para geçmeyecek bunuda biliyoruz sonuçta yardımsever bir iş adamı bu grubu duyupta yardımı olur birazda böyle düşünmekte fayda var. Mesela diyelim ki burda sen şuraya yardım edelim desen burdakilerin %100 kişiden %95'i bu yardıma katılmaz %5'i tahminim katılır bu katılmayanlar ise 10-20 TL yi bile çok görürler. veyahutta sen yine aynı bir başka konu aç mısıra, amerikaya veya ingiltereye veyahutta avrupa ülkelerinden birine gezmeye gidelim toplanalım beraber gidelim desen herkes katılır ama engelli birine yardıma gelince çoğu sırtını çevirir bu çok yanlış yaklaşım ben bunu anlatmaya çalışıyorum arkadaşım. amaç birbirimizi kırmak değil, benim kızdığım nokta şu ; irem25 gibi düşünceli bir arkadaş konuyu açtığında eleştiri yerine konuya mesaj dahi yazmayın kardeşim sonra konuyu sapıttırmaya çalışıyorlar bunlar hoş değil. saygılar

10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    karakutu
    karakutu's avatar
    Erkek

JeremYC30 bunu yazdı:

Kimsenin yardım etmek için birisine ulaşmasına, danışmasına gerek yok! Sözüm meclisten dışarı ortalık dolandırıcı kaynıyor. Birazcık araştırırsanız nereye nasıl yardım edeceğinizi bulursunuz, ihtiyacı olan zaten belli aracı kurumlarda belli, 10 dakika arayıp hesap numaralarını bulup havaleyle para yardımı yada kısa mesaj ile destek olabilirsiniz, göndermek istediğiniz eşyalar varsada adresleri zaten kurumsal sitelerinde mevcut.    

mesela http://www.bedd.org.tr/ buradan gerekli bilgi alınabilir! diğer yardıma muhtaç insanlar içinse bir çok kurumsal yardım derneği var onlarla irtibata geçilip gerekli yerlere ödeme vs. yapabilirsiniz. 

Ayrıca sen ciddiysen gel ben seni ulaştırırım ihtiyacı olana falan bunlar gereksiz şeyler ve insanları yardım derneklerinden uzaklaştıran söylemlerdir. Söylemek istediğim şudur ki! İnsanlar şunu söyleyebilir; benim etrafımda yardıma muhtaç insanlar var gel ben seni bunlarla tanıştırayım yardım et bak! şurada bir tane daha yardıma muhtaç var ona da yardım et gibisinden.
    Bence  yapılması gereken bu değil, yani yardımın senin aracılığınla değil derneklerin aracılığı ile yapılması gerekiyor, hem bağışçıyı hemde yardıma ihtiyacı olanı derneklerle tanıştırırsan daha fazla yardımı(n) olur. Neticede sen ihtiyaç sahibinin ne eksiği var ne gediği var tam anlamıyla bilemezsin! ama dernekler zaten bu işi yapıyor sen bir gediğini kapatırken onlar on gediği birden kapatıyor. 
    Bunun dışında böyle bir grubun milyonu geçmesi çok güzel! bende şimdi katıldım. Bazı arkadaşlar ne yararı olacak falan demiş! Olayın özü farklı!!! onlar sizden yardım beklemiyor! öncelikle bunu kavrayın. Her şey parayla yada yardımla olmuyor! Bazen hatırlamakta çok şey ifade eder ki zaten girip baktıysanız; amaç sayısal üstünlük değil paylaştığımız sevgidir, diyor kimsenin gelin 1 milyon olalım herkes bize yardım etsin falan dediği yok. Adamların amacı sadece hatırlatmak varsa da gruba giren engelli bir vatandaşımız ona destek olmak.  
    Kimilerinin vermiş olduğu bu gereksiz, yersiz tepkiler bence çok anlamsız ve şaşırtıcı. 

Tabi sanada hak veriyorum, diyorum ya kimin ne iş yaptığını yada ne olduğunu bilmeden  açıklama yapmayın arkadaşlar. Benim ne iş yaptığımı  hanginiz biliyor hiç biriniz o yüzden  kendimi bu konudan muaf kılıyorum. 

Önce insan kendisini Asosyallikten kurtaracak  bilgisayar başında yazılan cümlelerle  detsek vermek yada sevgi göstermesi çok anlamsız ! 

Mevzu derin | Papikolas Planet
Toplam Hit: 5564 Toplam Mesaj: 39