Entegreyi Isıtıp Tekrar Kullanmak

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    amele_2
    amele_2's avatar
    Erkek

fox. bu şeye benzedi.

çalıştığım iş hanında bi vatandaş; bozulan psu lardan kaynaklı yanan anakartların, güney köprüsünün altına parmağını ıslatıp değdirerek çalıştırmıştı

(ki 1 saattir elimde ölçü aleti arıza arıyorum)

o zaman da demiştim bunu

şimdi de diyorum

sikerim arkadaş böyle elektroniği :D

Ardından yüz köpek havlamayan kurt, kurt sayılmaz..
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    FOXXLY
    FOXXLY's avatar
    Erkek

sen sikersen bende sikerim reis :D

kelimeler albayım bazı anlamlara gelmiyor.
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    BuZuL
    BuZuL's avatar
    Erkek

verdiğiniz bilgiler için teşekkürler :D yapacağımdan değilde bilgim olsun diye soruyorum arkadaşlar zaten notebookları sworda gönderiyorum sagolsun o hallediyor.

DAĞDA ÜÇ BEŞ KOYUN SÜRÜSÜ, TUTTURMUŞ BİR KÜRDİSTAN TÜRKÜSÜ, ELİNE ALMIŞ BAYRAK DİYE BİR MASA ÖRTÜSÜ, SATSAN BEŞ PARA ETMEZ NE DİRİSİ NE DE ÖLÜSÜ, SOYU SOYSUZ OLAN SENSİN TOPRAK SENİN NEYİNE, İTE İTLİK YAPIP KAFA TUTMA BEYİNE, ANLASA DEDİĞİMİ SOKAKTAKİ KÖPEK AĞLAR HALİNE, DUY ULAN SOYSUZ NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE.......
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    RitmFarbRacourci
    RitmFarbRacourci's avatar
    Erkek

Gül gül öldüm neredeyse... :D :F

bu soguk lehim dedikleri ne menem birşey. burdan okuduklrımdan anladıgım. kırılacak kadar ince lehim, ısındıgında uhtemelen baglanti kopuyor.

yanlış mıyım acep?

I'şıkY'ılı;^^`) Zk't^^` RnSySyTk.Ödl.SpRtÇzBşBkYd Kryptia.agogE Sa'd-l'Suûd az.ç'k 'lmyn'Dşn Pnct'tnAnNttn Blgi,YpBlgi 'Ct'nDrm.CmdyDrm.MdrnDrm hRşYdşR ClptcPth'Strsm M'nPhs' Ld,X/Y YrYnZmnGrçklk,AlgBzklğ KrzFrst'tr Tiytr' Pugchv,Jtrn,İmmlmn,FllngLef,Pik' SuprmcySprrty CoBehTh elFnmno:NzrioRonldo AdnKy TkSs,TkHrf(?) .RtNsTk.KvMp.Mk.TrmDyn ScklkNmRzgr ŞkHcBy ccp.kky Snrlr'Çz SnaSnLzmsn 'NsnKsknçtr BgDppr.MagllnCl'ds.S'thCro's Ch'kW'ng CreazioneDiAdamo^^`, Arctrs.Spic' ArcScnd,YySnye TrbProp,TrbJet,TrbFan ~3.10^5km/sn~343m/sn ~900-1240m/snMacH RamJt,ScRamJt Przdi^^' Tbu.XL Prsek MAtv^^` mLAT G'dWllHnting(f). 3id't^^` TareZmenPr ParaMotor TrflrVArsİlşklr (-)+.(/)*,~ ZminŞkil . ..Bu imza @SubZero tarafindan degistirilmistir. "Bu kadar uzun karmakarisik bir imza yapma diye uyardim ama heeheeeey(^^D)_hey kim söylüyor, kim dinliyor." Imzanizi SubZero'ya bilgi vermeden degistirmeyiniz. Tesekkurler...
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    amele_2
    amele_2's avatar
    Erkek

soğuk lehim işte. elektronikle ilgili teknik terimlerden biri. lehimin yalnış soğumasından yada çok ısınmasından kaynaklı bi hede

Ardından yüz köpek havlamayan kurt, kurt sayılmaz..
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    RitmFarbRacourci
    RitmFarbRacourci's avatar
    Erkek

amele_2 bunu yazdı:
    -----------------------------

soğuk lehim işte. elektronikle ilgili teknik terimlerden biri. lehimin yalnış soğumasından yada çok ısınmasından kaynaklı bi hede

-----------------------------

:D

google görsellerine baktım ilginç. 

soguk%20lehim%20ile%20ilgili%20

I'şıkY'ılı;^^`) Zk't^^` RnSySyTk.Ödl.SpRtÇzBşBkYd Kryptia.agogE Sa'd-l'Suûd az.ç'k 'lmyn'Dşn Pnct'tnAnNttn Blgi,YpBlgi 'Ct'nDrm.CmdyDrm.MdrnDrm hRşYdşR ClptcPth'Strsm M'nPhs' Ld,X/Y YrYnZmnGrçklk,AlgBzklğ KrzFrst'tr Tiytr' Pugchv,Jtrn,İmmlmn,FllngLef,Pik' SuprmcySprrty CoBehTh elFnmno:NzrioRonldo AdnKy TkSs,TkHrf(?) .RtNsTk.KvMp.Mk.TrmDyn ScklkNmRzgr ŞkHcBy ccp.kky Snrlr'Çz SnaSnLzmsn 'NsnKsknçtr BgDppr.MagllnCl'ds.S'thCro's Ch'kW'ng CreazioneDiAdamo^^`, Arctrs.Spic' ArcScnd,YySnye TrbProp,TrbJet,TrbFan ~3.10^5km/sn~343m/sn ~900-1240m/snMacH RamJt,ScRamJt Przdi^^' Tbu.XL Prsek MAtv^^` mLAT G'dWllHnting(f). 3id't^^` TareZmenPr ParaMotor TrflrVArsİlşklr (-)+.(/)*,~ ZminŞkil . ..Bu imza @SubZero tarafindan degistirilmistir. "Bu kadar uzun karmakarisik bir imza yapma diye uyardim ama heeheeeey(^^D)_hey kim söylüyor, kim dinliyor." Imzanizi SubZero'ya bilgi vermeden degistirmeyiniz. Tesekkurler...
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    HeadBanger
    HeadBanger's avatar
    Erkek

zati o entegrelerin bir köşesinde çentik olcak o çentiğe göre oturup oturmaması belli oluyor zati çentik oturuyorsa oraya bacaklarda oturuyor...

ve ayrıca alttan ısıttıktan sonrada birz havalı havya üfürtebilirsin üstten...

Boş İşler Uzmanı..
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    cruel_storm
    cruel_storm's avatar
    Erkek

hocam alttan bacaklı entegre için havalı havya veya kızılötesi ledlerde işlem yapabilirsin ancak elindeki malzemenin ne olduğunu bilmeden birşey söyleyemiyecem flux veya reçine kullanarak entegreyi çok yüksek havaya maruz bırakmadan ince bir cımbız la bacaklar birbirine girmeyecek kadar hafif sallarsan bacaklar yerli yerine oturacaktır

Elektronikci olmak için çok çaba harcamam gerekiyor ANNE
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    DeepHouse
    DeepHouse's avatar
    Erkek

bga işi ögle basit bi iş değil aslında mantık olarak cok basit gibi duruyor fakad el becerisine bakıo ve kullandıgın bga rework station (bga istasyonu) kaliteli bi sey olması gerekio zaten makinanın nie bozuldugunu acıklamıs amele arkdasmız soguk lehime düşüo nie düşüo alıosun 1 saat oyun oynuosunuz sonra makinayı yerinden kaldırıp baska yere geciosunuz bu gibi durumlardan oluo cogu zaman ısınan lehimler oynuo kopuo falan filan düzelir mi düzelir alırsın ısı tabancasını ısıtırsın düzelir sıkıntı değil ama kac gün :) maximum 1 ay sonra gine bozulacaktır. işin erbabı olmus bi elemana götürün tamir etsin sıkıntı olmasın kafanız agrımasın. baya olmus konu acılalı hortlattım ama ögle işte :D

Bu işler zordur, özveri ister; hatta özveriden fazlasını, ruhunu ister...
Toplam Hit: 7995 Toplam Mesaj: 20