Entegreyi Isıtıp Tekrar Kullanmak
-
fox. bu şeye benzedi.
çalıştığım iş hanında bi vatandaş; bozulan psu lardan kaynaklı yanan anakartların, güney köprüsünün altına parmağını ıslatıp değdirerek çalıştırmıştı
(ki 1 saattir elimde ölçü aleti arıza arıyorum)
o zaman da demiştim bunu
şimdi de diyorum
sikerim arkadaş böyle elektroniği :D
-
sen sikersen bende sikerim reis :D
-
verdiğiniz bilgiler için teşekkürler :D yapacağımdan değilde bilgim olsun diye soruyorum arkadaşlar zaten notebookları sworda gönderiyorum sagolsun o hallediyor.
-
Gül gül öldüm neredeyse... :D :F
bu soguk lehim dedikleri ne menem birşey. burdan okuduklrımdan anladıgım. kırılacak kadar ince lehim, ısındıgında uhtemelen baglanti kopuyor.
yanlış mıyım acep?
-
soğuk lehim işte. elektronikle ilgili teknik terimlerden biri. lehimin yalnış soğumasından yada çok ısınmasından kaynaklı bi hede
-
amele_2 bunu yazdı:
-----------------------------
soğuk lehim işte. elektronikle ilgili teknik terimlerden biri. lehimin yalnış soğumasından yada çok ısınmasından kaynaklı bi hede
-----------------------------:D
google görsellerine baktım ilginç.

-
zati o entegrelerin bir köşesinde çentik olcak o çentiğe göre oturup oturmaması belli oluyor zati çentik oturuyorsa oraya bacaklarda oturuyor...
ve ayrıca alttan ısıttıktan sonrada birz havalı havya üfürtebilirsin üstten...
-
hocam alttan bacaklı entegre için havalı havya veya kızılötesi ledlerde işlem yapabilirsin ancak elindeki malzemenin ne olduğunu bilmeden birşey söyleyemiyecem flux veya reçine kullanarak entegreyi çok yüksek havaya maruz bırakmadan ince bir cımbız la bacaklar birbirine girmeyecek kadar hafif sallarsan bacaklar yerli yerine oturacaktır
-
bga işi ögle basit bi iş değil aslında mantık olarak cok basit gibi duruyor fakad el becerisine bakıo ve kullandıgın bga rework station (bga istasyonu) kaliteli bi sey olması gerekio zaten makinanın nie bozuldugunu acıklamıs amele arkdasmız soguk lehime düşüo nie düşüo alıosun 1 saat oyun oynuosunuz sonra makinayı yerinden kaldırıp baska yere geciosunuz bu gibi durumlardan oluo cogu zaman ısınan lehimler oynuo kopuo falan filan düzelir mi düzelir alırsın ısı tabancasını ısıtırsın düzelir sıkıntı değil ama kac gün :) maximum 1 ay sonra gine bozulacaktır. işin erbabı olmus bi elemana götürün tamir etsin sıkıntı olmasın kafanız agrımasın. baya olmus konu acılalı hortlattım ama ögle işte :D