folder Tahribat.com Forumları
linefolder Genel
linefolder Epoksi Kullanan, Epoksiyle Deneyimi Yada Bilgisi Olan...

Epoksi Kullanan, Epoksiyle Deneyimi Yada Bilgisi Olan...

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    buruksu
    buruksu's avatar
    Erkek

epoksi (epoxy) ile çalışmış yada bu madde ile ilgili tecrübesi olan birilerini arıyorum,

özellikle (şeffaf) reçine epoksi

genellikle kullanım alanları inşaatçılıktan tutunda  yat sektörüne  ve hatta kaplama boya vs gibi kullanılan bi tür kimyasal polimermiş 

:) mutluyum, huzurluyum
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    gkhn
    gkhn's avatar
    Erkek

Çok çılgın bir yapıştırıcıdır, vede havayla temasında kısa sürede sertleşir yani işlevseldir. Ne öğrenmek istiyodun, yazın stajda biraz haşır neşir olmuştum:)

I am free of all prejudice. I hate everyone equally
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    renegadealien
    renegadealien's avatar
    Üstün Hizmet Madalyası Savaş Madalyası Başarı Madalyası Üstün Hizmet Madalyası Developer Madalyası
    Erkek

Modelcilikteki temel yapıştırma malzemelerinden birisi, biz devamlı kullanıyoruz...

Kullandıklarımız recine ve sertleştirici olmak üzere 2 ayrı kap içerisinde geliyor, 

5,12,30 dakikalık 3 ve 24 saatlik epoxler bulunmakta, 3 ve 24 ler genellikle yüksek mukavemet isteyen aynı zamanda uzun calışma sürelerine ihtiyac duyulan yerlerde kullanılıyor

süre arttıkca, donma süresi uzar, esneklik düşer, örneğin 30 dakikalık bir epoxy 5 dakikalık epoxye göre daha geç donmasına karşın cok daha esnek ve güçlüdür...

Uygulanması hardener ile reçineyi bir yüzeyde eşit miktarda döküp ikiside homojen olarak birbirine karıştıktan sonr(genellikle içinde kücük hava kabarcıkları olur ve rengi biraz daha beyazlaşır) yapıştırılacak yüzeye uygulanır... üzerinde bahsedilen süre kullanma süresi değil donma süresidir, kullanma süresi donma süresinin 3 katıdır, yani 5 dakikalık epox 5 dakika içinde donar fakat o yüzeyin gerçek sağlamlığına ulaşması için 15 dakika beklemesi gereklidir...

Hardeneri fazla kattığında, bi çeşit tepkimeye giriyor, rengi hafif sarılaşıyor, sıcaklığı el yakacak derecede artıp bi anda kaskatı kesiliyor...

Kıyafede döküldüğünde hiç bulaştırmadan üstüne bol miktarda alkol sık ve silerek cıkart, aksi taktirde kıyafeti rezil ediyor... Şahsen bütün pantolonlarımda illaki kücük bi nokta epoxy vardır :)

Biz model yapımında Japon yapıştırıcı ve diğer CA bazlı yapıştırıcılar, Epoxy, Ağac tutkalı vsyi bol miktarda kullandığımızdan biliyorum bunu, kimyasından fln haberim yok, yukarıdaki bilgileri devamlı epoxy kullanan birindende öğrenebilirsin, bi kısmınıda epoxylerin arkasındaki kullanma klavuzlarından okuyabilirsin...

Al Buda 5 dakkalık epoxyi 28.50 ytl :)

http://modelucak.thk.org.tr/satis1/urunler.php?Kok_ID=575&Ust_Kat_ID=25&Kat_ID=60&Alt_Kat_ID=0&stok_no=11209 

10.05.2013 tarihli google arama sonucu : Aradığınız - "herşeyin hayırlısı rampanın bayırlısı" - ile ilgili hiçbir arama sonucu mevcut değil. Kendi özlü sözümdür, kaynak belirterek kullanınız.
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    renegadealien
    renegadealien's avatar
    Üstün Hizmet Madalyası Savaş Madalyası Başarı Madalyası Üstün Hizmet Madalyası Developer Madalyası
    Erkek

Ha bu arada 3 ve 24 saatliklerin arkasında su geçirmez yazıyor diğerlerinde yazmıyor :)

Birde yukarıda verdiğim linkteki epoxy güzledir ama hobbytime'ın sitesinde, üstünde amerika bayrağı olan bi çeşit daha epoxy var, orjinal, o bundan daha kaliteli, haberin olsun eğer satın alacaksan...

Edit: Bahsettiğim epoxy markası bu resimde sol altta var... http://img383.imageshack.us/img383/1277/piper20ls4.jpg

10.05.2013 tarihli google arama sonucu : Aradığınız - "herşeyin hayırlısı rampanın bayırlısı" - ile ilgili hiçbir arama sonucu mevcut değil. Kendi özlü sözümdür, kaynak belirterek kullanınız.
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    BRK35
    BRK35's avatar
    Erkek
    Laptop ekran menteşelerinin tutunduğu plastik aksam kırılmıştı. Epoxy ile yapıştırdım. Şu an kemik gibi. Oraya hayvan gibi moment binmesine rağmen sapasağlam. Fakat hazırlarken karışımı 1-1 uygun miktarda yapıp çok iyi karıştırman lazım. Aksi taktirde istediğin sağlamlık olmuyor. Yapışacak yüzeyi etkilemeyecekse alkol aseton gibi bi maddeyle temizle hatta hafif zımpara ile çizip pürüzlü bir yüzey elde edersen daha iyi sonuç alırsın. Ben bison diye bi marka kullanmıştım. 2'li enjektör halinde satılıyor. Böylece eşit oranda karışım elde edebiliyorsun.

Folklorik olarak sana saygım var ama sana tapamam totem!
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    buruksu
    buruksu's avatar
    Erkek

arkadaşlar bu kadar bilgi verebilecek kişi olacagını tahmin etmiyordum bi saat kadar önce mesaim bitti... halbuki eve gelip konuyu bi uplayayım diye düşünmüştüm  benim yakın çevremde epoksinin e sini bile duymuş adam yoktur :)

diger taraftan zihnimde tasarladıgım  proje için yabancısı oldugum bu kimyasaldan biraz fazlaca (kiloluk) olanından ve daha sanayi tipi  şeffaf olanı gerekiyor

üstad renenin verdigi ürünün fiat agırlık oranına baktıgımda deger olarak uçuk bişe ortaya çıkıyorki c.tesi günümü bu iş için ayıracagım kesinleşti...

epoksi ile ilgili en küçük detayın bir bilgi kırıntısının bile çok işime yarıyacagını belirtmek isterim ki  burada ellerini klawyeden esirgemeyip bilgisini yazan bütün arkadaşlara çok çok teşekkür ediyorum... 

:) mutluyum, huzurluyum
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    renegadealien
    renegadealien's avatar
    Erkek

Kayseri hava ikmal bakım müdürlüğünde, ucaklardaki kırılan bozulan parçaların tamiri için, 500 kiloluk tekenelerde epoxylerin kullanıldığını buradaki bi hocadan duymuştum...

Fakat o epoxyleri kullandıktan sonra fırınlıyorlarmış, 24 saatte kuruyanlardan sanırım...

Bu arada ne kadar boş adam olduğumu bi kez daha fark ettim :)

8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    strudll
    strudll's avatar
    Erkek
    binalarn depreme karşı güçlendirilmesi işleri kapsamında binaya eklenen perde elemanların mevcut kolon, kiriş ve döşemelerle birlikte çalışması için perdelerin imalatı aşamasında demir donatı ile birlikte epoksi de kullanılır. böylece yapıya eklenen güçlendirme perdeleri kolon, kiriş ve döşemelere ankrajlanmış olur.

boş tenekeden çok ses çıkar
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    gkhn
    gkhn's avatar
    Erkek

strudll bunu yazdı:
    -----------------------------
    binalarn depreme karşı güçlendirilmesi işleri kapsamında binaya eklenen perde elemanların mevcut kolon, kiriş ve döşemelerle birlikte çalışması için perdelerin imalatı aşamasında demir donatı ile birlikte epoksi de kullanılır. böylece yapıya eklenen güçlendirme perdeleri kolon, kiriş ve döşemelere ankrajlanmış olur.

Abi perdenin imalatı sırasında epoksiye gerek yok ki, eposiyi eleman demiri bilerek yada bilmeyerek eksik attıysa/unuttuysa yada merdiven tarzı imalatlarda kullanılıyor. 

I am free of all prejudice. I hate everyone equally
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    strudll
    strudll's avatar
    Erkek
    gkhn759 bunu yazdı:

strudll bunu yazdı:

Abi perdenin imalatı sırasında epoksiye gerek yok ki, eposiyi eleman demiri bilerek yada bilmeyerek eksik attıysa/unuttuysa yada merdiven tarzı imalatlarda kullanılıyor. 

hocam bu bahsettiğim güçlendirme perdesi, yani yapıya daha sonradan ekleniyo. kat döşemelerine ve kolonlara donatı ile ankraj yapılarak bağlanıyor. işte bu bağlantıda epoksi de kullanılıyo. 

boş tenekeden çok ses çıkar
  11. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    bortecine357
    bortecine357's avatar
    Erkek
    epoksi mermer sektöründede çok kullanılır mermer doğal taş olduğundan yer altındayken depremlerle kılcal çatlaklar oluşur bu çatlakları gözle görmek biraz zor taşları sağlamlaştırmak için epoksi havuzlarına atılır epoksi iğne deliğinden küçük çatlak yerleri bile kapatır akışkanlığı çok fazladır ama kururması için 24 saat kadar beklemek gerek

SAHİPSİZ VATANIN BATMASI HAKTIR SEN SAHİP OLURSAN BU VATAN BATMAYACAKTIR
Toplam Hit: 5200 Toplam Mesaj: 26