Epoksi Kullanan, Epoksiyle Deneyimi Yada Bilgisi Olan...
-
alla alla ben bu kadar genis bir kullanimi oldugunu bilmiyordum. Benim bildigim ise, epoxy elektronik saneyinde cok fazla kullaniliyor. elektrigi tamamen yalitkan oldugu icin devrelerde ve motorlarin altina konuyor, kisa devreye karsi. Ayrica nem tutmamasi icin de kullanildigi oluyo. Bir de epoxy'nin icine cesitli maddeler koyuyorlar; cam, karbon filan gibi sonra onu fiber yapip mekiklerde, uzay araclarinda kullaniyorlar, inanilmaz saglam bir yapi filan oluyor. ilginc bir madde karisimi sey:)
-
Birde haberlerde vardı, istanbul teknik üniversitesinde duvarları epoxy ile kaplayıp depremdeki dayanıklılığı arttırıyolardı...
-
inşaat firmamız var ofisimde bulunan epoksi kaplamadan bahsetmek isiyorum.
kayrak döşemenin üzerinde 5 senedir üzerinden yürünür, ne çizilme nede bir kayma söz konusudur. bu kadar yardımcı olabileceğim içeri hakkında pek bilgim yok :) birde çok phalı oldugunu eklemek istiyorum :p (en azından bizim kullandıgımız kaplama)
-
Maşalla maşşallah.. Tü üt tü tü tü...
Müritlerdeki bilgiye bak ... Gurur duydum tarikatımdan...
-
Ben organik kimya dersinde epoksit gibi bir şey duymuştum,o değilmiş:)
Rene:Olur mu Güçlü abi,sen neden boş olasın ki?Sen ne güzel bilgilisin:)) -
gene mesaim bitti eve geldim oturdum bilgisayarın başına, hakikatten tahribatımizin bilgi yelpazesi çok genişmiş :)
bugün tanıdıgım büyük nalburların hemen hepsine ugradım epoksinin boyası,macunu dolgu maddesi ıvırı zıvırı herşeyi mevcut ve geniş bir kullanım alanı da var ama kalite isteyenler için fiatları biraz tuzluca, aradıgım şeffaf polimer reçinenin ise adını dahi duymamışlar, yapı marketleri önerdiler birde karaköyde bir kaç adres aldım bakalım hayırlısıyla bi ulaşabilsem iyi olacak, biraz denemek için polyester aldım renklendirmek için pigment bile satıyorlar ama polyesterle katilazörünü karıştırdıgımda polimer kadar yeterli mukavement alamayacagımı söylediler
herkese iyi çalışmalar...
-
-
bana boya degilde reçinesi lazım,
yani katilazör (dondurucu) ile ikisini karıstırıp donmaya başladıgında kalıp içine dökücem ve şeffaf olması gerekiyor
-
Elektronik de de siyah epoksi uygunlanır.
Donma süresi 24 saat'in üstündedir.
Yalıtkandır, kırmanın herhangibir yolu yoktur.
Balyoz vs gibi girişimler kifayetsiz kalmaktadır.
Büyük fabrikaların bazılarında labaratuarların dibine uygulanır.
Sıvı olarak dökülür ve donması beklenir.
Elektronik cihazların arkasında da ufak miktarlarda bulunur.
Gerçekten adını falan bilmiyorum.
Hiçbir amacım da yok açıkcası bu postu atarken ^^
Ama işte öyle.
:P
-
her gün 10 15 tüp kullanıyoruz
edit
hızlı priz alan demir hataların montaj için kullanıyoruz seri retimle silikon tüpü şeklinde hazırlanıyor kullanımı daha kolay