folder Tahribat.com Forumları
linefolder Genel
linefolder Epoksi Kullanan, Epoksiyle Deneyimi Yada Bilgisi Olan...

Epoksi Kullanan, Epoksiyle Deneyimi Yada Bilgisi Olan...

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    zuzutku
    zuzutku's avatar
    Erkek
    epoksiye bu kadar bağlanmanın nedenini anlayamadım onun yerine polyester kullansan çok daha ucuz ve iyi sonuç alabilirsin rengi pembeyle kırmızı arası bişey tam şeffaf değil ama biçok hırdavatçıda kolayca bulabilirsin sağlamlaştırmak için fiberglass kullanır aaynı sonucu onla da alırsın illa şeffaf olsun dersen düğme polyesteri kullan o epoksiyle aynı sertliğe ve sağlamlığa ulaşır dökümü kolay ve sertleşme süresini sen ayarlıyosun ilgilenirsen daha ayrıntılı bilgi  verebilirim.

hadi oynayalım; sen benim duygularımla, ben senin hayatınla...
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    buruksu
    buruksu's avatar
    Erkek

birincisi epoksinin saglamlıgından dolayı ikincisi ise seffaf epoksi ile yapılan bir ürünü görmemden dolayı merakım oldu ışıgı o kadar güzel geçiriyorki bir an cam olup olmadıgını anlamak için elime alıp kontrol bile ettim, dügme polyesterini duymuştum ama kullanmadıgım bir malzeme oldugu için ılımlı bakmıyordum, elimde su an senin bahsettigin nalburlarda satılan pembemsi polyesterden var bi kalıp çıkartıp deneme yaptım hem kırılganlıgı saglam olmayışı hemde kirli renginden dolayı bunun sadece süs eşyası ve bijuteri yada güç istemeyen parça imalatında kullanılabilecegine hükmettim...

sadede gelirsek dügme polyesteri ile detaylı bilgiyi (: tabiki isteriz eminimki burada yazdıklarını benden başka ilgilenip seve seve  okuyacak kişiler çıkacaktır

:) mutluyum, huzurluyum
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    VEXTA
    VEXTA's avatar
    Erkek

yapıştırıya aşık olan insalar sezdim :D en eposiymiş beaaa..

4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    gkhn
    gkhn's avatar
    Erkek
    VEXTA bunu yazdı:
    -----------------------------

yapıştırıya aşık olan insalar sezdim :D en eposiymiş beaaa..

-----------------------------

Yapıştırıcı dediysek 404 sanma:P 

I am free of all prejudice. I hate everyone equally
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    zuzutku
    zuzutku's avatar
    Erkek
    heh işte o örnek hırdavattan aldığın :) polyesterin hızlandırıcı miktarını düşürüp sertleştirici miktarını arttırırsan cama daha yakın sonuç alırsın fakat kırılganlığı artar doğru. düğme polyesterine gelirsek de eskişehirde yok zamanında çok aradık istanbuldan spariş verecektik gerek kalmadı sonradan. normal polyesterden biraz daha pahalı fakat epoxinin yanına bile yaklaşmaz. özelliğini de herhangi şeffaf bi düğmeye bakıp anlayabilirsin tamamı polyester döküm. yüzey kalitesi yüksek bi kalıpla plexiglass görümünü elde edebilirsin. istediğin formda cam eder o da hayalin olan ışık kırılmalarını kolayca elde etmene yeter :) aklına yatarsa ben aracılara zamanında hangi firmadan alacaklarını sorarım tekrar sen de sipariş verirsin. bu arada polyester kumaştan, pürüzlü yüzeyden çıkmaz daha önemlisi sertleştiriciyle hızlandırıcı gazları tepkimeye girip yüksek şiddetle patlar dikkatli ol ;)

hadi oynayalım; sen benim duygularımla, ben senin hayatınla...
Toplam Hit: 5203 Toplam Mesaj: 26