folder Tahribat.com Forumları
linefolder Eğitim & Ödev & Bilimsel Döküman
linefolder Erasmusa Gidecegim Gidenlerden Tavsiye Bekliyorum

Erasmusa Gidecegim Gidenlerden Tavsiye Bekliyorum

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    telekom
    telekom's avatar
    Erkek

Hollanda - Amsterdam'dan 1 haftada bıkarsın.

vatandaşa kafam girsin!..
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    DarkFall
    DarkFall's avatar
    Erkek

polonyanın kızları çok güzel oluyor, ama ingilizceleri çok kötü. dillerini öğrenemessin, çok farklı. 

sadece karı kız için polonya tercih edilmez tabi. hollandaya git derim.

Nerde o eski TBT...
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    TR-SCOPJE
    TR-SCOPJE's avatar
    Erkek

Makedonyada ünv. eğitimi gören biri olarak slav milletlerinin Türklere pek bir "sıcak" davrandığını söyleyebilirim. Polonyadaki ünv. tercih etmeni öneririm çok fazla giderin olmaz. Yemek kültürü olarak da iklim olarakda Türkiye iklimine benzer bir yer.

Yargılamak için bilmek, bilmek için anlamak, anlamak için dinlemek gerekir...
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    hipokondriyak
    hipokondriyak's avatar
    Erkek

edit

Homo sapiens, yaşamak için, diğer canlıların yaşamasına muhtaç; obligat parazit türüdür. "Sen olursan boş bardak , sana olur koyan çok su. a.g."
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    PanxeR
    PanxeR's avatar
    Erkek

tamamdır buldum kendim için 

ERASMUS ÖĞRENCİ HAREKETLİLİĞİ 2011-2012 DÖNEMİ BAŞVURULARI

Öğrenci Öğrenim Hareketliliği:

Erasmus öğrenci öğrenim hareketliliği, Erasmus Üniversite Beyannamesi ve yükseköğretim kurumunun Erasmus değişimi yapmak üzere var olan ikili anlaşmaları çerçevesinde gerçekleştirilir. Öğrencilere; yükseköğretimin ilk yılındaki öğrenciler hariç, lisans, yüksek lisans ve doktora düzeyinde diğer Avrupa Birliği üyesi ülke üniversitesinde 3-12 ay arası eğitim imkanı ve desteği sağlar. 2011-2012 eğitim dönemi kapsamında öğrenci öğrenim hareketliliği faaliyeti, 1 Haziran 2011 - 30 Eylül 2012 dönemleri arasında gerçekleştirilecektir.

Başvuru Kriterleri

• Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak,
    • Başka ülkelerin vatandaşı olmakla birlikte Türkiye'de bir okulda, meslek okulunda, yükseköğretim kurumunda veya yetişkin eğitimi veren bir kurumda kayıtlı öğrenci olmak
    • Ege Üniversitesi öğrencisi olmak (lisans, yüksek lisans ya da doktora öğrencisi olabilir),
    • Üniversitedeki ilk yılını tamamlamış olmak
    • (birinci sınıf öğrencileri başvuru yaparak ikinci sınıfta programdan faydalanabilirler),
    • Ağırlıklı not ortalamasının 2,0/4,00 ya da 70/100 olması (lisans öğrencileri),
    • Ağırlıklı not ortalamasının 2,5/4,00 ya da 75/100 olması (lisansüstü öğrencileri),
    • Disiplin cezası almış olmak veya alttan dersi olması gibi sebepler öğrencinin Erasmus programından faydalanmasına engel değildir.
    • Daha önce Erasmus öğrenim hareketliliği faaliyetinden faydalanmamış olmak.
    • Isteyen ögrenciler hibe almaksizin Erasmus ögrencisi olabilirler. Hibesiz ögrenciler de diger basvurularla birlikte genel degerlendirmeye tabi tutulur, hibeli Erasmus ögrencileriyle ayni süreçten geçerler ve ikili sözlesme kontenjanlari dahilinde bu degisimden faydalanabilirler.

Önemli Not: Erasmus Öğrenim Hareketliliği Programı'ndan faydalanmak için başvuru yapan öğrenciler, Erasmus öğrencisi olarak seçildikleri takdirde aday olduklarını ve Ege Üniversitesi'ne verilen hibe miktarının Ulusal Ajans tarafından ilan edilmesinden sonra seçim sonuçlarının kesinlik kazanacağını kabul eder.

Gidilecek Üniversite Nasıl Belirleniyor?

• Ege Üniversitesi’nin öğrenci ve öğretim elemanı değişimini içeren 2011-2012 Dönemi İkili Anlaşmaları ve Öğrenci Kontenjanlarıhttp://eu.ege.edu.tr/docs/ogrenci_degisimi_sm_bilateral_2011-2012.xlsadresinde yayınlanmaktadır.
    • Fakülte/Bölüm/Yüksekokul veya Enstitünüzün İkili Anlaşmalar yapmış olduğu üniversitelere 3-12 ay süreyle  gidebilirsiniz.

Verilecek Erasmus Hibesi ne kadar olacaktır?

• Ulusal Ajans tarafından 2011-2012 döneminde aylık Erasmus hibe ödemeleri, yaşam standartlarına göre her 27 AB ülkesi için ayrı ayrı belirlenmiştir.
    •  Yol parası için bir hibe verilmeyecektir.
    ÜLKELER AYLIK HİBE MİKTARI (€)
    LETONYA 365
    LİTVANYA 326
    POLONYA 403
    MACARİSTAN 403
    ESTONYA 365
    BULGARİSTAN 300
    ROMANYA 322
    MALTA 365
    SLOVENYA 386
    ÇEK CUMHURİYETİ 420
    PORTEKİZ 395
    SLOVAK CUMHURİYETİ 373
    YUNANİSTAN 407
    G. KIBRIS RUM YÖNETİMİ 382
    LÜKSEMBURG 429
    İTALYA 480
    İSPANYA 438
    BELÇİKA 429
    FİNLANDİYA 515
    ALMANYA 425
    AVUSTURYA 463
    HOLLANDA 468
    İSVEÇ 493
    FRANSA 497
    DANİMARKA 596
    İRLANDA 523
    İNGİLTERE 540

Tam ayı geçen sürerler için, tam aya tamamlanamayan sürenin aşağıdaki tabloda gösterilen karşılığına denk gelen miktarda hibe verilir.

1-3 Gün
    4-10 Gün
    11-17 Gün
    18-24 Gün
    25 Gün ve üstü
    0 €
    1/4
    aylık hibe
    2/4
    aylık hibe
    3/4
    aylık hibe
    aylık hibe

Hibe Ödemeleri

Öğrenim hareketliliğine katılan öğrencilere ödemeleri iki taksitte yapılır. Öğrenci karşı kuruma gitmeden önce ilk ödeme olarak gitmesi öngörülen süreye göre hesap edilen toplam hibenin %80’i ödenir. İkinci taksit (%20) öğrenim dönemi sonunda, kesin gerçekleşme süresi “ katılım belgesi (statement) “ belgesi dikkate alınarak yapılır. 
    Öğrenim anlaşmasında belirlenen ders programının üçte ikisinde başarılı olamayan öğrencinin kalan ödemesinin kısmen veya tamamen yapılmaması veya yapılmış bulunan ödemesinin iadesinin istenmesi hakkı saklıdır. Öğrencilerin yurtdışında bulundukları süre içinde derslerine devam etmedikleri ve öğrenci olarak yapmakla yükümlü oldukları sorumluluklarını yerine getirmedikleri tespit edildiğinde, öğrencinin aldığı derslerden de başarısız olması durumu dikkate alınarak toplamda yurtdışında kaldığı sürede hak edeceği toplam hibenin %20 si ödenmez.

Engelli Öğrenciler için Ek Hibe Olanağı

Aşağıdaki şartları sağlayan engelli öğrenciye ek hibeler ödenebilecektir:

• Hareketlilik giderlerinin belirtilen hibe tutarlarını aşması durumunda yerel, bölgesel ya da ulusal düzeyde başka kaynakların sağlanamadığı durumlar

Başvuru İşlemleri

Öğrenci Değerlendirme ve Seçme İşlemleri

Öğrenci Değerlendirme ve Seçme İşlemleri,  Ulusal Ajans  tarafından belirlenen seçim kriterlerine göre gerçekleştirilmektedir.

Erasmus öğrenci seçimi, asgari şartları sağlayarak başvuruda bulunan öğrenciler arasından, Ulusal Ajans  tarafından ilan edilen değerlendirme ölçütleri ve ağırlıklı puanları dikkate alınarak puanların en yüksekten aşağıya doğru sıralanmasıyla gerçekleştirilir.

Öğrenci Değerlendirme ve Seçme İşlemleri, Fakülte ( veya Bölüm ) ve Yüksekokullarımızda Erasmus değişimi için oluşturulan Komisyonlar tarafından yürütülecektir.

Başvurular değerlendirilirken ağırlıklı puanlama sistemine göre aşağıdaki değerlendirme ölçütleri uygulanacaktır:

Akademik başarı düzeyi            %50
                           Yabancı Dil Notu (İngilizce)      %50

• Erasmus değişimine başvuran öğrencilere yönelik olarak Yabancı Diller Bölümü tarafından ERASMUS YABANCI DİL YAZILI SINAVI yapılacaktır. Yabancı Diller Bölümü tarafından yapılacak Erasmus Yabancı Dil Yazılı Sınavına katılmak ZORUNLUDUR.

Lisans öğrencileri için; yabancı dil yazılı sınavından 100 üzerinden 60 veya daha yüksek not alınması gerekir.

Lisansüstü öğrencileri için; yabancı dil yazılı sınavından 100 üzerinden 70 veya daha yüksek not alınması gerekir.

• Erasmus değişimine başvuran  öğrencilerin Yabancı Dil Notu, Yabancı Diller Yüksekokulu tarafından Erasmus öğrencilerine yönelik yapılacak sınavın % 75 i ve Fakülte/Bölüm/Yüksekokul/Enstitü tarafından yapılacak Yabancı Dil Sözlü Sınavının 25 i alınarak belirlenecektir. Ancak gidilecek üniversitenin eğitim dili İngilizce değilse, ve öğrenci bu dili bildiğini kanıtlarsa bu durumda  Yabancı Dil Sözlü Sınavı İngilizce Sınavının % 12.5 i, diğer dil bilgisinin %12.5 i alınarak belirlenecektir.

Ege Üniversitesi'nce eşdeğer kabul edilen sınavlar TOEFL ve  IELTS sınav notları aşağıdaki gibi değerlendirilecektir. 

Lisans öğrencileri için:

TOEFL sınavı (paper based) için 450-455  puan, Yabancı Dil Yazılı Sınav Notu 60 puana eşdeğer sayılacaktır. ( en fazla 2 yıllık)

TOEFL sınavı (computer based) için  137-138  puan, Yabancı Dil Yazılı Sınav Notu 60 puana eşdeğer sayılacaktır. ( en fazla 2 yıllık)

TOEFL sınavı (internet based) için  57-58 puan, Yabancı Dil Yazılı Sınav Notu 60 puana eşdeğer sayılacaktır. ( en fazla 2 yıllık)

TOEIC sınavı için 733-735  puan, Yabancı Dil Yazılı Sınav Notu 60 puana eşdeğer sayılacaktır. ( en fazla 2 yıllık)

IELTS sınavı için  5.5 puan, Yabancı Dil Yazılı Sınav Notu 60 puana eşdeğer sayılacaktır.

KPDS/ÜDS sınavı için 60 puan,  Yabancı Dil Yazılı Sınav Notu 60 Puana eşdeğer sayılacaktır. ( en fazla 2 yıllık)

Lisansüstü öğrencileri için:

TOEFL sınavı (paper based) için 470-471  puan, Yabancı Dil Yazılı Sınav Notu 70 puana eşdeğer sayılacaktır. ( en fazla 2 yıllık)

TOEFL sınavı (computer based) için  155-157  puan, Yabancı Dil Yazılı Sınav Notu 70 puana eşdeğer sayılacaktır. ( en fazla 2 yıllık)

TOEFL sınavı (internet based) için  65 puan, Yabancı Dil Yazılı Sınav Notu 70 puana eşdeğer sayılacaktır. ( en fazla 2 yıllık)

TOEIC sınavı için 775-779  puan, Yabancı Dil Yazılı Sınav Notu 70 puana eşdeğer sayılacaktır. ( en fazla 2 yıllık)

IELTS sınavı için  6.00 puan, Yabancı Dil Yazılı Sınav Notu 70 puana eşdeğer sayılacaktır.

KPDS/ÜDS sınavı için 70 puan,  Yabancı Dil Yazılı Sınav Notu 70 Puana eşdeğer sayılacaktır. ( en fazla 2 yıllık)

Ege Üniversitesi Yabancı Dil Yazılı Sınavı Eşdeğerlilik Çizelgesi

• Seçim sonuçları, Erasmus değişimine başvuran bütün öğrencilerin aldıkları puanları içerecek şekilde bölümlerin ilan panolarında açıklanacak ve sonuçlar üniversitenin web sayfasında yayınlanacaktır.
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Allura
    Allura's avatar
    Erkek

Esconda bunu yazdı:
    -----------------------------

Şu an Polonyadayım ve erasmusları burada ben ağırlıyorum Krakow şehri için.Polonyayı seçersen özellikle krakowu, hiç pişman olmaz, hem eğitimini alır hem hayatını yaşarsın.Seçilebilcek ehirleri sayayım sana.Varşovayı siktir et, Krakow, Poznan, Gdansk bu üç şehir dışında, dağ bayırda okula gidersin ne gözün açılır ne gönlün.Polonyanın en güzel şehri Krakowdur, bende krakowdayım.Mükemmel bir tarihi şehir, Avrupanın tamamını neredeyse gezmiş bulunmaktayım, bir asya kıtası kaldı.Emin ol Krakow şehri bu gittiklerimin arasında değerli bir yeri var ;)

6 ay önce krakowa prodigy konserine geldim, ögrenci stili çadır fln karşılayanda olmadı bide dönüşte treni kaçırdık 18 saat diger treni bekledik :D bilseydik uğrardık yanına

yaza tekrar gelicem festivale o zaman ağırlarsın heralde ^^

"
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Espo
    Espo's avatar
    Erkek

hocam güzelim türkçe harflerinin içine sıçmadan yazarsan şahsım adına mutlu olurum., geliom gidiom die istiorm gtcm. bir türk olarak yakışmıyor hocam kelimelerin bu şekilde bozmak. imla hatası yaparsın ona birşey demem ama bu denli kısaltarak yazmak bana çok koyuyor be hocam.

Yeni bir iş, yeni bir aş, yeni bir hayat. Sil baştan başlamak gerek bazen modunda. Artık buralarda yokum :) Hepinizi seviyorum, muck.
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Allura
    Allura's avatar
    Erkek

bana mı dedin ?

sen

bana mı dedin ?

"
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    RhiFaT
    RhiFaT's avatar
    Erkek

Esconda bunu yazdı:

Bilgi almak isteyen, vize işlemler, yaşam şartları,kızları, halkı ne istersen sorabilirsin, sorabilirsiniz.

hocam ben yunanistandayım ve bende 1 yıllık d tipi vize var italya fransa gibi diğer ülkeleri sorunsuz bir şekilde gezebiliyor muyuz ?

işte öyle
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Allura
    Allura's avatar
    Erkek

ş3ng3n g3ç3n bütün ülk3r3 gir3rsin

"
Toplam Hit: 5620 Toplam Mesaj: 43