Ergenekon Dalgası. Vurun Dalgaya..
-
kolpa basın....
-
underzero bunu yazdı:
-----------------------------peki emir baba
su an ki iktidarin kendi derin devletini olusturmasi hakkinda ne dusunuyorsunuz ?
-----------------------------Abi, bununla ilgili bir çok kez konuşuldu, tabiki meydan kimin ise, o atını koşturacaktır. Bugun tayyip, dünde x kişileri kendi derin devletini yaratmıştır.
Şu varki, kimde para ve devlet gücü varsa o derin devlettir. Düşünsenize, zaten istediklerini alabilecek gücün var, yaptıklarında da hesap vermiyorsun, devlet gibi bir kurum tarafından korunuyorsun ve itibar görüyorsun, getir en malını o da sana kısa bir süre içinde en kralından derinci olur...
Her zaman dünyanın herhangi bir ülkesinde, derin devlet hep var olmuştur. Bugün güçlü devlet bildiğimiz; rusya, amerika, ingiltere, italya, almanya,israil vs ülkelerden tutta, en güçsüz 4. sınıf dünya ülkeleri bile kendi derin devletlerini yaratmışlardır.
En basit örneği günümüzde israil dir. Bakınız bu savaşın olmasını istemeyen binlerce yahudi sokaklara dökülüyor ve yahudilerin özel günü olan cumartesi gününde bile savaş yapılıyor ve kimse durduramıyor. Bunlarda devlet içindeki devletin ne kadar güçlü olduğunu gösterir. Sadece ülkeleri ile olsa iyi, amerikada zaten israil in derincileri elinde. Bu zaman a kadar hangi amerika başkanı israil ile birlikte hareket etmek istemediyse öldürüldü...
Bizim için önemli olan hükümetin derincileri değildir, bugun var yarın yoklar. Misal, çiller zamanında, enişte diye bir kod adı vardı, o ne isterse o olurdu. Sonradan öğrendik ki Tansu Çiller in eşiymiş. Bugun hani nerde ? Bitti... Yarın tayyip de hükümet senaryosundan ayrılınca, onun derini de derinlere gömülecek ve başka bir derinle karşılaşacaağız.
Şuan için asıl önemli olan, hükümetlerden bile daha güçlü olan emniyet güçlerinin ve bilhassa ordunun derin güçleridir. Bunlar artık bitirilmeli ve şeffaflık istiyor bu halk.
-
EmiRReiS bunu yazdı:
-----------------------------underzero bunu yazdı:
-----------------------------peki emir baba
su an ki iktidarin kendi derin devletini olusturmasi hakkinda ne dusunuyorsunuz ?
-----------------------------Abi, bununla ilgili bir çok kez konuşuldu, tabiki meydan kimin ise, o atını koşturacaktır. Bugun tayyip, dünde x kişileri kendi derin devletini yaratmıştır.
Şu varki, kimde para ve devlet gücü varsa o derin devlettir. Düşünsenize, zaten istediklerini alabilecek gücün var, yaptıklarında da hesap vermiyorsun, devlet gibi bir kurum tarafından korunuyorsun ve itibar görüyorsun, getir en malını o da sana kısa bir süre içinde en kralından derinci olur...
Her zaman dünyanın herhangi bir ülkesinde, derin devlet hep var olmuştur. Bugün güçlü devlet bildiğimiz; rusya, amerika, ingiltere, italya, almanya,israil vs ülkelerden tutta, en güçsüz 4. sınıf dünya ülkeleri bile kendi derin devletlerini yaratmışlardır.
En basit örneği günümüzde israil dir. Bakınız bu savaşın olmasını istemeyen binlerce yahudi sokaklara dökülüyor ve yahudilerin özel günü olan cumartesi gününde bile savaş yapılıyor ve kimse durduramıyor. Bunlarda devlet içindeki devletin ne kadar güçlü olduğunu gösterir. Sadece ülkeleri ile olsa iyi, amerikada zaten israil in derincileri elinde. Bu zaman a kadar hangi amerika başkanı israil ile birlikte hareket etmek istemediyse öldürüldü...
Bizim için önemli olan hükümetin derincileri değildir, bugun var yarın yoklar. Misal, çiller zamanında, enişte diye bir kod adı vardı, o ne isterse o olurdu. Sonradan öğrendik ki Tansu Çiller in eşiymiş. Bugun hani nerde ? Bitti... Yarın tayyip de hükümet senaryosundan ayrılınca, onun derini de derinlere gömülecek ve başka bir derinle karşılaşacaağız.
Şuan için asıl önemli olan, hükümetlerden bile daha güçlü olan emniyet güçlerinin ve bilhassa ordunun derin güçleridir. Bunlar artık bitirilmeli ve şeffaflık istiyor bu halk.
-----------------------------
Deniz feneri olayında verdikleri tepkiyi biliyoruz ayrıca... Hırsızlığı yapan adam benim adamın anlayışıyla bakılmasının demokrasi ile bağdaşır bir yönü olmasa gerek.
-
DrKill, hocam tespitte haklısın, tam olarak hem ülke içi hem ülke dışı derincilerin ne yaptıklarını bilmesekte, bizimkilerin bizi sömürmekten daha önemli icraatları olmadığı kesin. Aslında dış güçlerin istedikleri olmaya başladı,sen ben artık kimse, ne ordusuna ne hükümetine nede devletine güvenemiyor. Zira yediğimiz kazıkların ucu bucağı görünmüyor...
-
emir
onlarda yapiyordu bunlarda yapiyordu zihniyeti bitmedikce bi gidim yol gidilmez
iktidara kim gelirse bi tarafa cekiyor olan halka oluyor iste...
-
1. si bu ergenekonun kuyusunu kazanlar emperyalist güçlerdir. 6 ay öncesinde 6,30 fabrikadayım BBC haberlerini dinlerken özellikle avrupalıların üzerine gidilmesini istediği bu konuydu....2. si bu ergenekonla TÜRK ORDUSU YIPRATILIP HALKIN GÜVENİNİ AZALTMAKTIR.
3.sü şu an halen görevde bulunan askere gözdağı verip baaaakk emekli olduğunda senide gözaltına alacaz imajı verilmektedir..
4.sü TÜRKİYE de ki gündem emperyalistlerin medyasıyla hemen değiştirilmekte ve gözümüzün önündeki KRİZ i yok(muş) gibi gösterilmekte... daha dün doğalgaz krizi varken.... çıkmış sanayi bakanı fabrikalara doğalgaz sıkıntısı yaşamıyoruz demesi ne utanç vericidir. (evlere gaz verilmesede olur der gibi)
Tarih tekerrürden ibarettir diyorum sadece. ayakta işeyenler gün gelecek yerde işeyecekler.(tayyip veuşakları)
-
EmiRReiS bunu yazdı:
DrKill, hocam tespitte haklısın, tam olarak hem ülke içi hem ülke dışı derincilerin ne yaptıklarını bilmesekte, bizimkilerin bizi sömürmekten daha önemli icraatları olmadığı kesin. Aslında dış güçlerin istedikleri olmaya başladı,sen ben artık kimse, ne ordusuna ne hükümetine nede devletine güvenemiyor. Zira yediğimiz kazıkların ucu bucağı görünmüyor...
-----------------------------Emir arkadaşıma katılıyorum, olan hep halka oluyor. Ergenekon'un içi boş değil yalnız ucu sakıncalı yerlere dokunduğu için ilerleme olmayacak gibi, bu iktidar gider gitmezde üstü örtüleceği kesin.
-
underzero bunu yazdı:
-----------------------------emir
onlarda yapiyordu bunlarda yapiyordu zihniyeti bitmedikce bi gidim yol gidilmez
iktidara kim gelirse bi tarafa cekiyor olan halka oluyor iste...
-----------------------------Abim ben olanı söylüyorum sana. Onlarda bunlarda diyerek hiç bir çözüm sağlanmayacağını bende biliyorum, yalnız hiç bir şey yapmıyoruz. Ben düşüncelerimi açıklıyorum, olanı izah ettim. İktidara gelenlerde kullanılıyor. Sadece onların istemesi ile olan olaylar değil bunlar. Ki zaten onlarda menfaatlerini de düşünecekler.
O yüzden burada ne kadar yazarsak yazalım, hiç bir şey değişmeyecek. Bizim yeni nesil Türk gençliğinde bir kırma yunan kadar bile cesaret yok. Olanlarda bazı şeyleri göze alamıyor, haklılarda. Bugün insanlarımız için bir şeyler yapmaya çalışırlar, yarın vatan haini ilen edilecekler, gün gelecek onlarca yıl sonra belki isimleri güzel anılacak ama neye yarar...
-
EmiRReiS bunu yazdı:
Ergenekon davası olmasaydı, ordu içindeki derin devlet bu şekilde gün yüzüne çıkarılamazdı. En azından ordunun her istediğini yapma ve hesap vermeme hükmü ortadan kaldı. Bu çok önemli bir adımdır. Bu dava belkide yıllar sürecek bir dava, o yüzden şimdiden medyanın kışkırtması ile yorum yapmayalım. İktidarından, muhalefetine, emniyetinden ordusuna ve tüm savcı hakimler vs, bu dava için aylarca uğrasıyor, onlardan iyi mi bileceksiniz amk. Unutmayın vatanın tek düşünen insanları sizler değilsiniz...
+Emin olun o hakim ve savcılar içinde gözü mal ve mevkiye doymuş doğruluk ve vatan için canını ortaya koyup sausmayacak insanlar da var.Bu kadar suçsuz olsalardı bir patlak çıkardı.Hele hele Atatürkçü düşünce derneği Başkanının bile haksız yere bu kadar yargılamalara maruz kalacağı düşünülemez...
-
iyi olmuş toplasınlar adamları.