Erkek Müridlerin Saç Bakım Yöntemleri
-
iyi akşamlar müridler. 3-4 gündür artık saçıma takmış durumdayım. uzun yıllardır saçıma hiç bakım yapmadım ağırlıklı olarak kördüğüm olduğunda gider 4 numara ayarında makine ile kestiririm ta ki tekrar karma karışık olana kadar.
ancak artık biraz bakmanın zamanı geldi. ama ne yapılır ne yapılmaz bilmiyorum. uzadığında rastgele bi marketten aldığım vax'ı kullanırım o kadar. kimisinin genetiktir arap sabunuyla yıkar yine parlak canlı durur ancak benim onlar gibi değil sert ve banyodan sonra kuruyunca ölüden farksız bir renk alıyor.
kısaca böyle saçına bakım gösteren, özel bakım kremi yada şekil vermek için belli ürünleri kullanan müridlerin önerilerine açığım. en azından merak eden diğer müridlerde faydalanmış olur.
-
bu yaşta beyaz saçım olduğundan önem vermiyorum.
soğuk su canlı tutar bi de bitkisel yağlar var onlarada bakabilirsin
-
konuyu takip ediyorum bakalım. ben her gün saçımı 2 kere clearmen ile yıkıyorum çünkü çok yağlanıyor.. aşırı, bu yüzden rahatsız ediyor, bende yıkıyorum.
-
Hocam bakım sayılırsa ben şöyle yapıyorum.
Hergün saçımı kesinlikle yıkamıyorum bir efsaneye göre döküyormuş.
En erken 2 günde bir önce hacı şakir duru gibi beyaz sabunla (köyden gelen el yapımı yeşil zeytinyağlı sabun daha iyi oluyor da el yapımı satışı yok :)) iyi bir yıkıyorum. Böyle sertleşiyor elin gitmiyor felan iyice duruluyorum. Sonra iki kez şampuanlıyorum fakat çok aşırı derece durulamak şartıyla.
Saçlarım çok aşırı çabuk yağlanıp kepeklenmesine rağmen yaklaşık 6 aydır bu şekilde yaparak sıfır denecek kadar az yağlanma kepeksiz saçlar.
Beyaz sabundan daha doğrusu katı olan tüm sabunlardan tiksinirdim çok ucube gibi gelirdi üstünde kir mikrop kalır diye düşünürdüm. Taa ki kimya dersinde sabunun yapısını öğrenene kadar. Teorik olarak üzerinde bakterinin bile kalması imkansız katı sabunlarda özellikle el yapımlarında. Bir suyla ovalayınca tüm kir gidiyormuş. Bunu öğrenince başladım. Tüm bakımım bu :))
-
Saçların tipi çok önemli,
Yazın hergün yıkarım.
Kışın 2 güne bir yıkarım.
Jöle kullanıyorsan o gün mutlaka yıkamanı öneririm.
Jöle olarak bunu kullanırım. Uzun saçlı arkadaşlara tavsiyemdir.
-
Su, sağdece su.
Kelim ben ühüüü. Milletteki derde bak. Saçı varda neyi nasıl yapacağını merak ediyor.
-
Olgunisik bunu yazdı
Su, sağdece su.
Kelim ben ühüüü. Milletteki derde bak. Saçı varda neyi nasıl yapacağını merak ediyor.
sorma abi özellikle o yüzden araştırmaya başladım. arkadaş 4-5 milyar bayıldı ektirdi komple tepe kısmını. mk bende var niye bakmıyorum deyip arayışa girdim :F
-
Saçımı haftada bir şampuanla yıkarım.Onun haricinde duşa girersem sularım.Arada canım çekerse nivea ıslak jöle sürerim.Gider kafama göre kestiririm onun haricinde bişi yapmıyorum.Çok yıkamayın ama beyler hakkaten zararlı.
-
yav bende saçıma önem veririm tabi üşenmediğim sürece
herneyse beyaz saç problemi bendede var yaş daha 17 varmıdır bunun çözümü
-
Beyaz saçı niye problem ediyorsunuz ki ? Karizma yaratıyor bence. Ve boyatabilirsiniz her daim.
-
Yaglanma problemi icin yediklerinizede dikkat edin hacilar