Esirler İngiliz Halkına Hediyem Olsun
-
İran-İngiltere krizi, Tahran'a canli baglaniyor iki guzide kanalimiz... Ahmedinejad konusuyor (vaaz style) ve bizimkiler de ceviriyor... ama ceviremiyorlar, susuyorlar, cunku once birilerinin İngilizceye cevirmesini bekliyorlar konusmayi, Farsca bilen birisi yok yani bu kanallarda... Burnumuzun dibindeki insanlari anlamak icin İngilizce bekliyoruz, ekrana fransiz fransiz bakiyoruz, sunucular geveliyorlar laflari... Memleketce icinde bulundugumuz sefil durumun mikro olcekte bir yansimasi, buyrun... ( canlı yayındaki olay için yazdım )
-
valla pek fazla sevmem iranı.işgal edilip edilmemesi de umrumda olmaz ama adam hakkatten çok süper laf etti.esirler ingiliz halkına hediyem olsun :))
tony blairede delikanlı olmasını tavsıye etti.
yakalayan askerlere madalya takması biraz saçma.dkn lada konuşuoduk msn de koskoca gemiyle bi zodiac daki askerleri yakalıyosun.ama tabi dünyaya meydan okuma adına önemli bi iş.
ingiliz askerleride çok neşeliydi ya dikkatimi çekti.sanki tatilden dönüyo gibi adamlar.ilginç :) -
Ahmedinejad işini biliyor vallaha......
yakalayanlara madalya felan takmıs felan diyolar.....aslı nedir bilemiyoruz.....
-
Ahmedinejad dashaq geçti resmen.İranı sevmem ama bu olayda bayağı iyiydiler.En azından tayyip topacı gibi boyun eğmediler.
-
Özellikle kutlu doğuma denk getirmes,Batı'ya önemli bir mesaj oldu..
-
ingiliz askerler "müslüman insanlara" esir düştüklerine dua etsinler. müslümanı vurguluyorum, çünkü ırakta ve dünyanın farklı bölgelerinde de kafa kesip naralar atan yobazlarda müslümanlık adına bunları yapıyorlar. iran ın siyaseti dünya çapında olumlu tepki aldı ve bu övgüyüde hak ettiler. gerek boyun eğmemeri, gerekse de esirlere davranışlarıyla örnek bir davranış sergilediler. farsça bilmem hasebiyle belirtmek istiyorum. ahmedinecad konuşmasının başında hz. davud, hz. musa ve hz. isa dan bahsetti. onların kuran da geçen olaylarından anlattı. islamın bu peygamberleri kabul ettiğini ve son peygamber olarak da hz. muhammed i (sav) kabul ettiğini söyledi. yani onları reddetmedi. (bu da iyi bi siyaset) sonrada esir konuları filan işte. bizim süper medya da farsça bilen birini bulamadığı için ingilizceden çevirmeye çalıştı. baktılar olmuyor (çünkü konuşmanın başı hutbe gibiydi) yayını kesip daha sonra verdiler. her neyse. burada bizim çıkaracağımız ders bence şu ki devriminden 25 yıl geçen bir ülkenin dış siyaseti bu kadar mükemmeliğe ulaşmışken biz harika bir kurtuluş mücadelesi verip özgürlüğümüzü söke söke ellerinden aldığımız devletler karşısında hala olduğumuz yerde saymakla kalmıyor, karşılarında el pençe duruyoruz. (maksadım yönetenlerimizdir.)
-
agalar bence şöyle bişey var, ahmedinejad rol kesiyor, cünkü ingiltere zaten ona 2 gün içinde bırakması için süre verdi , e buda karizmayı cizdirmemek için böyle bi havaya girdi, ingiltere'nin de buna ragmen konuyu uzatacagını sanmıyorum cünkü alacagını aldı ve bişey daha, iran şiidir , ehli sünnet deildir , itikatları bozuktur, öyle tek bi konusmayla gözünüz boyanmasın...
-
hitbaytar kardeş. esirlerin salınması ve gerekçeleri hakkında yazdıklarına bi şey diyemem çünkü yorumdur. ama söylediğin şu "bişey daha, iran şiidir , ehli sünnet deildir , itikatları bozuktur, öyle tek bi konusmayla gözünüz boyanmasın.." sözü bana haricileri hatırlattı. niye mi? onlarda islam a nifak tohumları atarken hz. ali taraftarlarına bu şekilde hitap etmişlerdi. ikincisi sen onların itikatları hakkında ne okudunki itikatları bozuktur diyorsun? onlar tarafından kaleme alınmış hangi kitaplarda itikatlarının bozuk olduğunu gördün ve bu sözü söylüyorsun? itikadın bozuk olması demek ağır bir kelimedir hatırlatırım. ayrıca kimse kimsenin gözünü bir kelimeyle boyuyamaz.lütfen şu sünnidir şu şiidir, şu kürttür şu türktür, şu filandır şu filandır konuşmalarını bırakalım ve en azından bu gibi farklılıkları ayrılık meselesi olarak görmeyerek farkımızı belirtelim.
-
Ben İranı çok takdir ederim abi Bak bize gıkımızı çıkartabiliyormuyuz sakın Tayyipte aramayın suçu ak baykalda gelse oda gelse buda gelse adam gibi bi adam yok bence yok abi en iyisi kim derseniz yine Tayyip derim belki dersiniz bu kadar şey oluyor ama ne kadar yol yapıldı ne kadar şeyler yapıldı kim yaptı bunları bırakın abicim irana helal olsun bi müslüman olarak Gurur Duydum adamlar çok güzel izah ettiler dinledim haberi Hz. Muhammedin Dinindeyiz felan dedi İşte budur islam ülkesi boyun eğmiyo o ingiliz g ot lerine abi Lafın Kısası İrana helal olsun sadece bunu diyorum ve bi müslüman olarak gurur duyuyorum... Müslüman olarak biraz ayakta kalabilmişiz belki biz yapmadık ama olsun...
-
shia abi sen ne dersen de helal olsun adamlara belki o kadar müslüman deiller ama müslümanız diyolar abi sesleniyolar dünyaya gel boyun eğmiyorum diye takdir ediyorum ayrıca kürt türk ayrım yaparım ben abi hirstiyan müslüman ayrım yaparım ben ben turkum müslümanım kürtlerde yaklaşmasın yanıma hristiyanlarda
-
shia bunu yazdı:
-----------------------------hitbaytar kardeş. esirlerin salınması ve gerekçeleri hakkında yazdıklarına bi şey diyemem çünkü yorumdur. ama söylediğin şu "bişey daha, iran şiidir , ehli sünnet deildir , itikatları bozuktur, öyle tek bi konusmayla gözünüz boyanmasın.." sözü bana haricileri hatırlattı. niye mi? onlarda islam a nifak tohumları atarken hz. ali taraftarlarına bu şekilde hitap etmişlerdi. ikincisi sen onların itikatları hakkında ne okudunki itikatları bozuktur diyorsun? onlar tarafından kaleme alınmış hangi kitaplarda itikatlarının bozuk olduğunu gördün ve bu sözü söylüyorsun? itikadın bozuk olması demek ağır bir kelimedir hatırlatırım. ayrıca kimse kimsenin gözünü bir kelimeyle boyuyamaz.lütfen şu sünnidir şu şiidir, şu kürttür şu türktür, şu filandır şu filandır konuşmalarını bırakalım ve en azından bu gibi farklılıkları ayrılık meselesi olarak görmeyerek farkımızı belirtelim.
-----------------------------
aga simdi bu ayrımı yapan ben degilim , zaten kendileri ayrılmıslar ve bu insanlarda kendilerinin şii oldugunu söylüyorlar ve kabul ediyorlar ve dünya üzerinde 73 fırkadan(müslümanlar) sadece 1 tanesi yani ehli sünnet itikatındakiler dogru yoldadırlar, bunu zaten arastırırsan görürsün ve şiiler de ehli sünnet itikatında deillerdir...
not:Eshab-ı kiramın hepsini sevenlere Ehl-i sünnet denir. Bir kısmını sevmeyenlere Şii denir.