folder Tahribat.com Forumları
linefolder Derin Konular
linefolder Esirler İngiliz Halkına Hediyem Olsun

Esirler İngiliz Halkına Hediyem Olsun

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    inside
    anonim6918524
    anonim6918524's avatar
    Banlanmış Üye
    Bilgi/Destek Madalyası Üstün Hizmet Madalyası
    Erkek
    Bende İran'ın İngiliz askerlerini bırakmasıyla ilgili yorumlara bakayım dedim.Konu din,mezhep olayına dönüşmüş Tahribatın zekeriya beyazları döktürmüşler yine.

λ
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    hitbaytar
    hitbaytar's avatar
    Erkek
    ben eshab-ı kiram arasında ayrım yapmıyorum, kimsenin mezhebinede bok atmıyorum, şiilerin ayrım yaptıgı acık ,kendin söyledin Hz. Ömer'i sevmedigini... bende bundan bahsediorum , şiilerin ayrım yaptıgından yani...
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    hitbaytar
    hitbaytar's avatar
    Erkek

FireX bunu yazdı:
    -----------------------------

Bende İran'ın İngiliz askerlerini bırakmasıyla ilgili yorumlara bakayım dedim.Konu din,mezhep olayına dönüşmüş Tahribatın zekeriya beyazları döktürmüşler yine.

zekeriyanın a.g...

4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    MbK
    MbK's avatar
    Erkek
    Allah (c.c.)’ın hükmüne ve iradesine teslimiyete ne ad verilir? cevap itikat denir sen bana itikatın bozuk dersen Allah'a olan inancıma laf atmış olursun sana göre sünni inancı doğrudur bana göre şii bu tartışmada uzun sürer gider karşındakine bok atmadan kendi inancını gerçekleştirmeni tavsiye ederim ben başkasının inançlarına saygı duyuyorum sende duy ;)

Çok özel kadınlar tanıdım. Bana hayatı onlar tanıttılar...
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    TugrulBaba
    TugrulBaba's avatar
    Üstün Hizmet Madalyası
    Erkek

Uzatmayın yeter..

Herkes kendi "yoluna" yürüsün...

Konu dağıtmayın. Konu ne? İranın yaptığı babayiğitlik.

Yavuzun yüzyıllar önce söylediği laf geldi aklıma:

"Bre ne güzel cenk ider bu acemler" Aynen ne güzel cenk ettiler bu acemler..Uyanık olaydık da biz de yapaydık alâsını..Uyuyoruz vesselam..

tahribat.com/murid/tugrulbaba
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    karatahta
    karatahta's avatar
    Erkek
    yahu anlamıyorum,neden her konu başlığı,başlıkla alakası olmayan başka yönlere saptırılıyor,tartışılmak istenen Hak ve Batıl Mezhep konusuysa başka bir başlıkta sürsün tartışma,decameron haberlerdeki olayı aktarmış,bunun üzerine yorum getirelim..

Çekil,Önümden Çekil...
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    DkN
    DkN's avatar
    Erkek
    konuyu saptırmayalım konuya donelim. iranın bu esir alma krizi ile baslayan ve esirleri serberst bırakmasıyla sonuclanan govde gosterisi yapmaya calısması hicbirseye etki etmemistir. etki ettigi tek nokta bazı insanlarda cok delikanlı bu iran tarzı dusuncelere sebep olmasıdır. oysaki iran ne delikanlıdır ne baska bisey. kor topal bi devlettir. yazıktırki irana girilemez tarzı dusunceler hala ortada. bir devlete girmek icin illa karayolunu kullanmak gerekmiyor. abd ve ingiliz hava kuvvetleri iranı bir haftada bastan basa tum fabrika kopru baraj elektrik santralleri askeri tesislerini vurmak suretiyle anaokulu bebesine cevirirdi. amac iranı isgal etmek degil. bunları yaptıklarında iranın geri donusum icin ne maddi nede baska yonden hicbirgucu kalmayacak boylece iran toz olucak, koalisyon gucleride nereye isterse oraya ufleyecek bu tozu. iran herseyin bilincinde ve olacakları onleyebilme umuduyla artistlik yapıyo. soba borusundan fuze yurutmeler esir almalar falan... hani bir ise yarayacak olsa yap diyecem. en iyisi borularını soba yapımında kullansınlarda bi ise yarasın bare.

Vatan ne Türkiye"dir Türklere, ne Türkistan; Vatan büyük ve müebbet bir ülkedir: Turan. ~ Saga qaygı kelgende qorqup qaşsam taa saga, Qayday betpen qararman aytaş yurtum men saga? Ne dermen dep aytarman sütün bergen anamga? Ne dermen dep aytarman maga sengen atamga? ~ Kök Bayraq"a selam olsun !
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    shia
    shia's avatar
    Erkek

TugrulBaba,

Konuyu saptıran arkadaş hitbaytar kardeşimizdir. O konuşana kadar yapılan yorumlarda iran ve esirle konusu işlenirken, arkadaş “onlar şiidir, itikatları bozuktur, bilmem nedirler, şudurlar budurlar” diye iran ın yaptığı esir salma olayından ziyade iran lıların mezheplerine yönelik saldırıya başladı. Bende bir şia olarak elbette ki şia yı savunma gereği duydum. Çünkü insanın inancını söyleme cesareti ve savunma gücü yoksa onun hiçbir değeri yoktur.

Hitbaytar kardeşim,

Ehlisünnet in kendi içinde mezheplere ayrıldığını ve ne sakıncası olduğunu sormuşsun. Çok kısa olarak bi şey sorayım. Eğer bu ayrılan mezheplerin hepsi aynı şeyi söylüyorsa ve itikatları birse neden ayrılar? Yok eğer ayrılarsa nasıl hepsi birden doğru oluyor? Doğru olan bir tanedir. İki, üç, dört v.s. değil. Bana şimdi dördüde aynı şeyi söylüyor deme. Çünkü daha önce dediğim gibi bi kere baştan ayrı fıkıh kurallarına sahipler. Diğer taraftan da tarihte yaşayan bir çok ehlisünnet alimi birbirinin katlini inancından dolayı caiz bilmiştir. Ayrıca pm me web adresi atman gerekmiyor. Çünkü o web sitesinde olan kaynakların 10 katı benim elimin altındaki kütüphanede mevcut. Bu işler web adresi göstermekle çözülmez. Bende sana 20 tane site adresimi atayım yani? “Peygamberimizi gören ve Müslüman olan ayrıca hepside cennetlik olan insanlardan” bahsetmişsin. Bence kusura bakma ama öle bi insan türü yok. Bi insan peygamberi gördü diye değer kazanmaz. Bak kardeş. Kuran da peygamberin etrafındaki münafıklardan bahseden ayetler var. Demek ki peygamberin etrafında olup da Müslüman görünen ve aslında Müslüman olmayan bi çok insan vardı. Sen şimdi bunları nasıl ayıracan? Ashabın hepsi cennetliktir dersen bu münafıkları da cennete göndermiş olursun. Unutma ki ashap kendi içinde savaşmış ve kan dökmüştür. İki grup birbirini öldürüyor ve her ikisi de cennete gidiyor. Böle bi mantık yok kardeşim. Ben peygamberin şu hadisini iyi birilim. “ey ali, seni seven beni sever, beni seven allahı sever ve sana düşman olan bana düşman olur, bana düşman olan Allah a düşman olur.” Olayları bu çerçevede değerlendir ve unutma ki Hz. Ali’ye karşı savaşan insanlar (ister sahaben olsun ister olmasın) bu hadisin kapsamındadır.

Ben bu bölümde mezhepsel konularla ilgili yazı yazılmasın diyorum. Eğer isteniliyorsa farklı bi başlık açılıp orada devam edilsin. Çünkü asıl mevzu dağılıyor.

" Live like Ali and Die Like Hussain "
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    shia
    shia's avatar
    Erkek
    dkn_jan ya hoja sen iran ı bence biraz hafife alıyosun. Soba borusundan silahlar filan demişsinde. Biraz komik kaçmış. Sana bi şey diyecem. Eğer Amerika iran ı savaşarak yenebileceğini bilse bir an bile beklemez iran a saldırırdı. Doğrudur Amerika ve İngiltere hava saldırısıyla iran a bir nebze zarar verir. Ama sonra ne olur biliyomusun? Hizbullah ın 300 küsür tane atıpta İsrail in içine düşürdüğü füzelerin yüz kat gelişmişinden 1000 tane sallar israile sen o zaman gör bi devlet nasıl toz olurmuş. Hiç bi şey yapamasalar ne yaparlar biliyomusun? Arabistandaki petrol rezervlerini vururlar ve dünyadaki petrol fiyatlarını allak pullak edip abd nin ekonomisinin çökmesine sebep olurlar. Bu benim gibi sıradan bi insanın aklına gelen bi kaç şey. Orada benden çok daha zeki ve bu işin ustası insanlar var. Bi de şunu unutma ki İsrail-Hizbullah savaşı tüm otoritelerin kabul ettiği gibi Amerika-İran savaşıydı. Amerika nın açıkça desteklediği İsrail, İran ın açıkça desteklediği Hizbullah karşısında hiçbir şey yapamadı. Amerika nın iran a müdahalesi kendi intiharıdır. Çünkü İsrail biterse abd de biter. Ve abd bunu göze alamaz.

Ayrıca adamlar şov yapacaklar tabi. Neden yapmasınlar ki? Bu siyasi bir zaferdir. Keşke bizimkilerin de biraz yüreği olsa da cesaretle konuşabilseler. Ne dedi ahmedinejat : “eğer Amerika iran a müdahale ederse Şaron’un komaya girdiği gibi İsrail i komaya sokarız!” olay bitmiştir abi…

" Live like Ali and Die Like Hussain "
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Laugh
    Laugh's avatar
    Erkek
    DecaMeroN bunu yazdı:

İran-İngiltere krizi, Tahran'a canli baglaniyor iki guzide kanalimiz... Ahmedinejad konusuyor (vaaz style) ve bizimkiler de ceviriyor... ama ceviremiyorlar, susuyorlar, cunku once birilerinin İngilizceye cevirmesini bekliyorlar konusmayi, Farsca bilen birisi yok yani bu kanallarda... Burnumuzun dibindeki insanlari anlamak icin İngilizce bekliyoruz, ekrana fransiz fransiz bakiyoruz, sunucular geveliyorlar laflari... Memleketce icinde bulundugumuz sefil durumun mikro olcekte bir yansimasi, buyrun... ( canlı yayındaki olay için yazdım )

O kadar Avrupa'ya yönelmişizki yanıbaşımızdaki insanların ne konuştuğundan yada hangi dilleri konuştuğundan bir haberiz...

Bundan boyle herkez ederi kadar...
Toplam Hit: 4925 Toplam Mesaj: 41