Etnik Köken Araştırma ?
-
31.7.2013 tarihinde Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü birimine 4982 Sayılı Bilgi Edinme Kanunu kapsamında yapmış olduğunuz başvuru aşağıda belirtilen nedenlerden dolayı reddedilmiştir.
Nüfus Hizmetlerinin yürütülmesi ve nüfus kayıtlarının tutulmasına ve nüfus kayıtlarına ilişkin bilgi ve belge verilmesine ilişkin hususlar 5490 sayılı Nüfus Hizmetleri Kanunu ve bu Kanunun Uygulanmasına İlişkin Yönetmelik ile düzenlenmiştir.
Nüfus kayıt örneği kişinin aile kütüğündeki nüfus kaydının çıkartılarak aslına uygunluğu onaylanmış aksi kanıtlanıncaya kadar geçerli olan resmi belge olup, bir çok hak ve yükümlülüğün yerine getirilmesinde karine teşkil etmektedir. Nüfus kayıt örneğinin verilmesindeki usuller ise 5490 sayılı Nüfus Hizmetleri Kanununun 43 ve 44 üncü maddelerinde ayrıntılı bir şekilde belirlenmiş olup, Kanunun 44 üncü maddesinin g bendinde kaydın sahipleri ancak, alt ve üst soylarına ait nüfus kayıt örneklerini doğrudan almaya yetkili olup, bunlar dışında diğer kişilerin nüfus kayıt örneklerini almaları mümkün değildir. Ayrıca, 5490 sayılı Nüfus Hizmetleri Kanununda soyağacı ya da soy kütüğü verilmesine yönelik bir düzenleme bulunmamaktadır.
5490 sayılı Nüfus Hizmetleri Kanununun gizlilik başlıklı 9 uncu maddesi “Nüfus kayıtları ve bu kayıtların tutulmasına dayanak olan belgeler gizlidir. Bunlar, yetkili ve sorumlu memurlar ile teftiş ve denetim yetkisi olanlar dışında kimse tarafından görülüp incelenemez. Mahkemeler bu hükmün dışındadır. Nüfus kayıtlarına bu bilgileri işleyen memurlar ve Kimlik Paylaşımı Sistemi kapsamında nüfus kayıtlarından faydalanan diğer görevliler de bu gizliliğe uymak zorundadırlar. Bu yükümlülük, kamu görevlilerinin görevlerinden ayrılmalarından sonra da devam eder.” hükmündedir.
4982 sayılı Bilgi Edinme Hakkı Kanununun 21 inci ve bu Kanunun Uygulanmasına İlişkin Yönetmeliğin 32 nci maddesi ile de kişinin izin verdiği hâller saklı kalmak üzere, özel hayatın gizliliği kapsamında, açıklanması hâlinde kişinin sağlık bilgileri ile özel ve aile hayatına, şeref ve haysiyetine, meslekî ve ekonomik değerlerine haksız müdahale oluşturacak bilgi veya belgeler, bilgi edinme hakkı kapsamı dışında tutulmuştur.
Yukarıda belirtilen mevzuat hükümleri uyarınca kişiler ancak alt ve üst soylarını kapsayan nüfus kayıt örneklerini yerleşim yeri nüfus müdürlüğünden alması mümkündür. Bunun dışındaki talepler 5490 sayılı Nüfus Hizmetleri Kanununun 44 üncü maddesinin (g) bendi ve 4982 sayılı Kanununun 7,9 ve 21’inci maddelerine aykırılık teşkil etmektedir.
Belirtilen nedenlerle, alt ve üst soyunu kapsayan nüfus kayıt örneklerinin dışında soyağacı ya da soy kütüğü olarak tanımlanan taleplerin yerine getirilmesi mümkün değildir.
Bilgilerinize,
İçişleri Bakanlığı
Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü -
sayfasında yazıyor zaten kanunla birlikte alan arkadaş nasıl bir dilekçe yazmış acaba?
-
yawuz bunu yazdı
sayfasında yazıyor zaten kanunla birlikte alan arkadaş nasıl bir dilekçe yazmış acaba?
evet
-
bizim köken çepni zaten topluluk halinde yasiyoruz disariya yeni yeni acilan bi boy
-
JuMaN bunu yazdı
Valla bizim soy agacı böyle galiba biri internet sitesi açmış adamlarda ekliyor çoğu da akraba zaten
Hocam bu nasıl site ya :D
Gözüm eridi ana sayfaya bakarken.
-
izmarit diye bir mürid vardı gen taramasından filan bahsediyordu bilmemkaçbin yuro verip taratıyordun nereden geldiğini söylüyorlardı.
ben yinede ne mutlu türküm diyene demek istiyorum.
-
umbatu bunu yazdı
izmarit diye bir mürid vardı gen taramasından filan bahsediyordu bilmemkaçbin yuro verip taratıyordun nereden geldiğini söylüyorlardı.
ben yinede ne mutlu türküm diyene demek istiyorum.
kardeş ben anamamı çektim yoksa babamamı bunu anlıyabilirlermi :D ?
-
SpoofU bunu yazdıPanxeR bunu yazdıSpoofU bunu yazdıBalTurk bunu yazdımy4 bunu yazdıLemuria bunu yazdı
Holy sadece soyadı kanunundan sonraki soy ağacını çıkarıyor , etnik köken olayı farklı..anadolu'da yeni sayılacak bir aile iseniz pek birşey bulamazsın..holy'nin bana verdiği liste'de sadece 2 kuşak ailemiz vardı ailemiz anadolu'ya girdiğinde Dedem 6 7 yaşlarındaymış ve liste'de dedem bile yoktu aile'nin dediğine göre karapapak türk'üyüz sonradan yerleştiğimiz kars'ın Türkiyeli yerlileri ve bazı tarihcilerin söylediğine göre Ermeni'yiz ama işin aslı tam bir muamma tabi , anne tarafı'da son derece karışık .. malakan'lık ta var Türk'lük te ki kafkas halkları son derece karışık ve derin çözmen imkansız gibi birşey , nerelisin bu arada ?
slavız hocam biz . yunanistandan göç etmişler .
hocam yunanistan göçmeniyseniz slavlıkla alakanız yoktur.yunanistan dahil tüm rumeliye 1400 'lü yıllarda Türkleştirme politikası çerçevesinde İç Anadolu,Ege,Akdeniz bu bölgedeki Türkler yerleştirilmiştirBuraları kaybedince tekrar Anadoluya gelmişlerdir.Supoofunun dediği Türkler Buğday tenli, düz siyah veya kahverengi saçlı, siyah veya kahverengi gözlü, kare kafalı, çıkık elmacık kemikli sözüne de katılmıyorum.sonuçta 600 sene Rumelide yaşamışlar insanın dış görünüşü değişir.Maalesef toplumumuzda halen şu yanlış var Rumeliden gelenler slav sanılıyor.Alakası yok
Ben genetik olarak Turklukten bahsettim. o zamanlar oralara yerlesenler slavlarla evlenip cocuk yaptilar ve genler bozuldu, sadece genler degil kultur de oyle.Türkleştirme politikası oldu da , osmanlı hanedanı bile Türk soyu degil o soy ne kadar değişti haberin varmı ,tüm sultanlar yabancı zaten.
Türkiye'de %100 türküm diye kimse birşey diyemez ki zatende yok aga, karman çorman bir milletiz. Orta asyada degiliz :)
ayni seyleri soyluyoruz aslinda.
türklük terimi yani bir bakıma milliyetçilik çokda iyi bişey değil ki aynen biz öz türklüğümüzü kaybettik zaten.. neden iyi bişey değil dediğime gelirsek , osmanlıyı ayıran nedenlerden birisi.. ve bunu hızlandırmışlar bu şekilde.. şuan bile türkiye çok büyük dertte bu sebepten dolayı karedenizden birisi bir türke bişey dese kürtler başka bişey dese çerkezler biz yokuz dese ahanda kaldık mı biz 3-5 kişi..
eskiden (cidden) milliyetçiliği gerçekten iyi bişey yani özlüktür ne bileyim vatan sevgisi diye düşünürdüm sonradan üniversitede her ırktn arkadaşlarımla konuşunca düşündüm ki abi alakası yok.. bizi en hızlı parçalayacak şey aslında buymuş.. ve Türkiye denerek bile diğer ırkları sallamışız bir kenara.. velhasıl kelam .. vatan aşkı başka milliyetçilik apayrı.. neyse bu konuşmalar da okunup geçilecek yada yok canım hadi denilecek.. bende 2 dk sonra başka konuya geçecem zaten.. boşverelim