folder Tahribat.com Forumları
linefolder Vukuatlar
linefolder Ev Yapımı Ağrı Kesici Ve Antibiyotik?



Ev Yapımı Ağrı Kesici Ve Antibiyotik?

  1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    hyro
    hyro's avatar
    Kayıt Tarihi: 15/Şubat/2009
    Erkek
    Kesin bilen vardır birşeyler diye soruyorum, zira başka biryerde bulamadım. Geçen dişim apse yaptı, davul gibi şişti. Doktor bulana kadar evde antibiyotik ve ağrıkesici aradım. Zar zor komşudan ağrı kesici Apranax Fort, bizim dolapta da 480 mglık hafif bi antibiyotik buldum(Metroprim). Herneyse sonra doktora gittim.

    O sıra düşündüm, "ulan dünya hâli, ormana düşsen, parasız kalsan, ya da gecenin 3ü olsa filan... Antibiyotik yada ağrı kesiciyi nerden bulacam ben?" Evde yapabileceğim bişeyler aradım. Ama bulamadım. Varsa bilenler söylesin...

    Benim imzam güzeldir hakkatten. :D
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    RitmFarbRacourci
    RitmFarbRacourci's avatar
    Kayıt Tarihi: 14/Mart/2008
    Erkek

    sogut agacinin kabugunu kemireceksin aspirinin etkim maddesi orada var mis :) cidddiyim 

    bak wikiden :P

    Hammaddesi [değiştir]

    ASA’nın hammadde sorunu yoktur. Hemen hemen dünyanın her ülkesinde yetişen söğüt ağacından elde edilir. Bu ağacın tedavi edici özelliği 3500 yıldır biliniyor. Yaprak ve kabuklarından tabii olarak üretilen bitkisel ilaçlar eski çağlarda da ağrı kesici ve ateş düşürücü olarak kullanılıyordu. Hipokrat, salisilik asidin farkında olan ilk hekimlerden biridir. Bazı rahatsızlıkların tedavisi için reçetesine söğüt ağacı kabuğundan sağlanan suyu ilaç olarak yazmıştır. Suda bulunan ve ağrıyı hafifleten madde bugün bildiğimiz tanımıyla salisilik asittir. Maddenin adı ile kökeni arasında bir bağ vardır. Salix kelimesi Latincede söğüt anlamına gelir.

    Eski Mısırlılar ise ağrıyı gidermede mersin ağacı yapraklarını kullanmıştır. Bu ağacın yapraklarında da salisilik asit bulunduğu ispatlanmıştır. Edward Stone 1763’te, söğüt kabuklarını kurutup toz hâline getirerek ürettiği maddenin ateşli hastalarda faydalı olduğunu belirliyor ve Londra Kraliyet Cemiyeti’ne bildiriyor. Maddeyi su ve çay gibi sıvılarda eriterek hastalara veriyor.

    Ağrı, ateş ve soğuk algınlığı haricinde kalp krizi, felç ve bazı kanser türlerinde fayda sağlanan ASA ya da bildiğimiz klasik Aspirin ilacının elbette kullanılmaması gereken durumlar da söz konusu. Asit özelliği sebebiyle mide rahatsızlığı olanlara kesinlikle önerilmiyor. Bununla birlikte kanama ve kanamanın durdurulamaması riski taşıyan kişilerin de kesinlikle içmemesi gerekiyor. İlacın kanı sulandırıcı etkisi bu rahatsızlıkta negatif tesir yapıyor. Öte yandan ilaç, şüpheli bir sendrom dolayısıyla çocuklar için de önerilmiyor. Burada kesinlikle bir yanılgıya düşmemek gerekiyor. Başka bir ilaç firmasının babyprin ismiyle piyasaya sürdüğü ilaç da çocuklar için üretilmiyor. Bu ilaç, düşük doz kullanması gereken hastaların ihtiyacını karşılıyor.

    Aspirin’in, Plus C ve Forte türleri de var. Plus C’de, ASA ile beraber C vitamini de içeriğe ilave ediliyor. Böylece soğuk algınlığında daha etkili olduğu ifade ediliyor. İngiltere Caridiff Üniversitesi Soğuk Algınlığı Merkezi Direktörü Profesör Ronald Eccless, 272 gönüllü üzerinde yaptığı çalışmada, C vitamini takviyeli ASA’nın soğuk algınlığına bağlı boğaz ağrılarını altı saat süreyle giderdiği; baş ve kas ağrılarında da belirgin iyileşme sağladığı sonucuna ulaşıyor. 1972 yılında piyasaya sunulan Plus C, suda eritilerek vücuda alınıyor. Forte’de ise içeriğe kafein ekleniyor. Buradaki amaç da ağrı kesici etkisini artırmak.
     


    I'şıkY'ılı;^^`) Zk't^^` RnSySyTk.Ödl.SpRtÇzBşBkYd Kryptia.agogE Sa'd-l'Suûd az.ç'k 'lmyn'Dşn Pnct'tnAnNttn Blgi,YpBlgi 'Ct'nDrm.CmdyDrm.MdrnDrm hRşYdşR ClptcPth'Strsm M'nPhs' Ld,X/Y YrYnZmnGrçklk,AlgBzklğ KrzFrst'tr Tiytr' Pugchv,Jtrn,İmmlmn,FllngLef,Pik' SuprmcySprrty CoBehTh elFnmno:NzrioRonldo AdnKy TkSs,TkHrf(?) .RtNsTk.KvMp.Mk.TrmDyn ScklkNmRzgr ŞkHcBy ccp.kky Snrlr'Çz SnaSnLzmsn 'NsnKsknçtr BgDppr.MagllnCl'ds.S'thCro's Ch'kW'ng CreazioneDiAdamo^^`, Arctrs.Spic' ArcScnd,YySnye TrbProp,TrbJet,TrbFan ~3.10^5km/sn~343m/sn ~900-1240m/snMacH RamJt,ScRamJt Przdi^^' Tbu.XL Prsek MAtv^^` mLAT G'dWllHnting(f). 3id't^^` TareZmenPr ParaMotor TrflrVArsİlşklr (-)+.(/)*,~ ZminŞkil . ..Bu imza @SubZero tarafindan degistirilmistir. "Bu kadar uzun karmakarisik bir imza yapma diye uyardim ama heeheeeey(^^D)_hey kim söylüyor, kim dinliyor." Imzanizi SubZero'ya bilgi vermeden degistirmeyiniz. Tesekkurler...
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    RevengeX
    RevengeX's avatar
    Kayıt Tarihi: 20/Mayıs/2008
    Erkek
    Vişne suyundada doğaL ağrı kesici oLduğunu biLiyorum şahsen RedbuLL'La vodkayı fazLa kaçırdığımda baş ağrısı yapar,ama vişne suyuyLa bi 70Lik deviririm banamısın demez ağrı mağrı oLmaz :)
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    hyro
    hyro's avatar
    Kayıt Tarihi: 15/Şubat/2009
    Erkek
    RevengeX bunu yazdı:
    -----------------------------
    Vişne suyundada doğaL ağrı kesici oLduğunu biLiyorum şahsen RedbuLL'La vodkayı fazLa kaçırdığımda baş ağrısı yapar,ama vişne suyuyLa bi 70Lik deviririm banamısın demez ağrı mağrı oLmaz :)
    -----------------------------

    Aman dikkat et, redbulla alkol birlikte içersen adamı götürür. :D

    Benim imzam güzeldir hakkatten. :D
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    oksijen
    oksijen's avatar
    Kayıt Tarihi: 28/Nisan/2007
    Erkek

    sarımsak doğal antibiyotik.Sarımsağın, çiğ halde veya yağının, mikroorganizmalar üzerine antibiyotik etkiye sahip olduğu, antiviral, antifungal, antiprotozoon, antiparazitik ve antibakteriyal özellikleri üzerinde durulmaktadır. Bunun yanı sıra antiseptik işlevi, grip, nezle, ses kısıklığı, astım rahatsızlıklarına, bademcik, romatizma ve eklem enfeksiyonlarına, öksürük ve bronşite iyi geldiği ön plana çıkarılmaktadır. Terletici etkisi nedeniyle ateş düşürülmesine yardımcı olur.

  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    RevengeX
    RevengeX's avatar
    Kayıt Tarihi: 20/Mayıs/2008
    Erkek

    hyro bunu yazdı:
    -----------------------------
    RevengeX bunu yazdı:
    -----------------------------
    Vişne suyundada doğaL ağrı kesici oLduğunu biLiyorum şahsen RedbuLL'La vodkayı fazLa kaçırdığımda baş ağrısı yapar,ama vişne suyuyLa bi 70Lik deviririm banamısın demez ağrı mağrı oLmaz :)
    -----------------------------

    Aman dikkat et, redbulla alkol birlikte içersen adamı götürür. :D

    -----------------------------

    O güzeLLiği yavaş yavaş yaşarken gitmeyi düşünmüyo insan:) 

    Arkasında da AlkoLLe kesinLikLe kuLLanmayın diyor içinde 320mg kafein var + tavorin gibi aLkoLLe karışınca insanı güzeLLeştiren uyarıcıLar var..

    AsLında bana göre aLkoLLe kuLLanmayın yazması yanLış neden yanLış? Vodka kaLbi yavaşlatıyor RedbuLL ise hızLandırıyor dengede tutuyor bi nevi vücud kendine geLiyor :P

  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Sigortacı
    DJ_Alper
    DJ_Alper's avatar
    Bilgi/Destek Madalyası
    Kayıt Tarihi: 03/Ocak/2006
    Erkek
    sarmısak için doğal antibiyotik derler

    Sorularınızı cilginsigortaci@gmail.com a yazabilirsiniz cevaplar facebook sayfasında >>> facebook.com/cilginsigortaci █║▌│█│║▌║││█║▌║▌║
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    be_cool
    be_cool's avatar
    Kayıt Tarihi: 19/Eylül/2005
    Erkek

    sarımsak dendi ayriyettende disinin agrıyan yerine karanfil koyarsan agrıyı alır gözlerinin özerine koyacagın kullanılmıs poset cay da gözlerine sana rahayaltıcı etki saglıcaktır ve anlınada salatalık kabugu koy sagda solda görğyorum onu nedense

    ama salatalık kabugunu kesilen bir yaraya sara bilirsin kanamayı durduran bir etkisi oldugunu duydum  suanlık bunları hatırlıyorum bu dediklerim birnevi rahatlatır seni :)


    adam bana çay verdi çay. bana çay verdi. çay veren adam kötü olur mu hiç?
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    strike
    strike's avatar
    Kayıt Tarihi: 19/Nisan/2008
    Erkek
    Hacı gidip bi kutu aspirin alıyosun 1 lira zaten :) lazım olduğunda yutuyosun
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Esconda
    Esconda's avatar
    Kayıt Tarihi: 28/Eylül/2007
    Erkek

    Ben haberlere ekledim bununla ilgili bi sey.Ama koymadilar.neyse buraya koyayim

     Gevher Nesibe Tıp Tarihi Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Ekrem Aktaş, aspirinin etken maddesi olan salisilik asitin, 800 yıl önce Selçuklular tarafından ağrı kesici olarak kullanıldığını belirtti.

    1206 yılında Selçuklu hükümdarı 2. Kılıçarslan’ın kızı Gevher Nesibe Sultan adına kardeşi 1. Gıyaseddin Keyhüsrev tarafından yaptırılan Gevher Nesibe Darüşşifası’nın Avrupa’daki ilk tıp merkezi olarak bilindiğine işaret eden Prof. Dr. Ekrem Aktaş, bu mekanda, hastaların çeşitli yöntemlerle tedavi edildiğini ve şifalı bitkilerin de ilaç olarak kullanıldığını kaydetti.

    Erciyes Üniversitesi Tıp Fakültesi Dermatoloji Ana Bilim Dalı Başkanı ve Gevher Nesibe Tıp Tarihi Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Ekrem Aktaş, yaklaşık 100 yıl önce keşfedilen aspirinin etken maddesi olan salisilik asitin de 800 yıl önce Gevher Nesibe Darüşşifası’nda tedavide kullanıldığına dikkati çekerek, şöyle konuştu:

    “O dönemde birçok bitki ilaç olarak kullanılmış. Örneğin mısır püskülü idrar söktürücü etkisinden dolayı kaynatılarak suyu hastalara içirilmiş. Çiğdem bitkisinin suyunu gut hastalığının tedavisinde kullanmışlar. Tabii kan değerlerini analiz edebilecekleri bir teknoloji yok. Hastanın genel durumuna göre bu bitkiler kullanılmış. Ayrıca kavak ve söğüt ağacından elde edilen salisilik asit ile baş ve diş ağrılarını geçirmeye çalışmışlar. Bu madde aspirinin etken maddesidir. Türkler bu maddeyi 1206 yılından 1800’lü yıllara kadar kullanmışlardır. Günümüzden 100 yıl önce ise bu madde laboratuvar ortamında sentetik olarak üretilmiş ve aspirin adıyla piyasaya sürülmüştür.”

    Prof. Dr. Ekrem Aktaş, söğüt ve kavak ağacının gölgesinde uyuyan kişilerin de son derece rahatlamış olarak uyandıklarını belirterek, bunun ağaçların özünde bulunan salisilik asitin etkisinden kaynaklandığını sözlerine ekledi.


    https://t.me/pump_upp
  11. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    abdullahozcan
    abdullahozcan's avatar
    Kayıt Tarihi: 27/Haziran/2007
    Erkek
    karanfi-sinir otu-adaçayı

    Çoğu insan ömrünün en güzel yıllarını, bir apartman dairesinin odasında, televizyon seyrederek geçirir. Çoğu insan yirmi yaşında ölür ve seksen yaşında da gömülür
Toplam Hit: 10164 Toplam Mesaj: 25