

Evde Kendi İmkanlarımızla Spor Yapmak Ve Beslenmek ( Beyin Fırtınası )
-
Selamın Aleyküm Hayırlı Geceler Abilerim Ablalarım :)
Söze başlarken şunları başta sölemek istiyorum ;
( Doktara git, Diyetisyene git, Spor salonlarına git ) gibi Cümleleri duyabilme ihitmalimiz vardır. Bu Yüzdende Abiler ;
Şahsi şekılde konuşmak gerekirse işsizim bir süredir, Bir spor salonuna aylık 50tl vericeğime o benım ailemın üzerindeki yükümü
Hafifletmeye Bile yetiyor. Doktoru katmıyorum bile, İşin özüne gelirsek hep oturup dusunuyordum ama bir fırsat olmuyordu.Yaklaşık 1.68 falanım 19 yaşımdayım, Kilomda 60. Kalıbım ve vucudum birbirine orantılı ve kötü gözükmesine aksine kaslı bir vucut varmış gibi duruyo ama sadece gögüs kısmım işi kurtarıyo bide kol .)
Bir beyin fırtınası oluşturalım dedim. Spora gidenler,Diyet uygulayanlar düzenli bir beslenme tablosu olan insanlar,
Burada bilgi paylaşımı yapsa nasıl olur ? Diyet uygulayan biri zayıflamak veyahut güçlü bir vucut için uygulanan diyetini açıklayıp ben
bunu yapıyorum şu işe yarıyor bu kadarda etkisini gördüm artıları eksileri diyip bilgi aktarımı yapsa ? Aynı şekıl spor içinde..Konuyu anlatmada sıkıntı çekıcegımı dusundugumden örnekleme olarak ve acma amacımda kendıme dayalı olarak açıklamamı ve sorularımı
Sormak istiyorum. Yardım eden ilgi duyan gerçekten adam akıllı bilgi paylaşımı yapan abiler ablalar olursa memnunıyet duyarım.Tahribat.Com Ailesi hep yardıma koşmuştur, Beyın Fırtınası yapmıştır :)
Şöyleki boyumun kısa oldugunu çok net görüyorum arkadaşlarım benle aynıyken bir yazda hemde bu yazda benden dahada uzadılar.
Haliyle kötü bir durum tıfıl kalmak istemem..
Günde 1 paket kaçak kömür gibi bir sigara içiyorum. Yüzümün çöktügünü, Göz altlarımın morardıgını ve vudumdakı kalan son tarihi kaslarında yaga dönüştügü görmekteyim. Göbek çıkmaya başladı gögüsler eridi resmen abi.Gecen yaz sadece 1.5 Ay sabah ve akşam olmak üzere 20 şınav 20 mekık, Akşamda 20 şınav 20 mekık çekerek kalıbımı düzene sokmuştum gözle görülürdü. Terlemeydı koşuşturma derken yazında çalışıyordum agır kaldır,yediğini yak terle derken formum korundu yapmadıgım süre boyunca.
Şimdi ise bir cevher ile kalkıp mekık ve şınav çekmek istiyorum. Lakin bir soguma var içimde. Yanı şeytan dur diyo diyelim.
İsterim ki her gün 50 ye 50 yapayım he bunu yapmak benım elımde tabi yardım falan istemıyorum gelın benı kaldırın diye .)Sadece Spor hakkında verebiliceğiniz evde orta hallı bir ailenın katlanabileceği spor hareketlerı ne bileyim benım veya başkasının bilmediği veya bılmesı gerektiğini düşündüğünüz önemlı seyler varsa paylaşmanızı dilerim. Uzun ve çenesi düşük bir anlatımın ardında madde olarak ve açıklamalı olarak sorularımı sormak isterim. Konu altında sormak isteyen arkadaşlar olursa 2.Postu alıp oraya düzenleme yapmak isterim ilgi ve rabet görürse. Soru soran arkadaşın maddeleyerek ve açıklayıcı, Soruya cevap veren arkadaşın aynı şekılde karşılık vermesi rica olunur. İlgi olursa güzel bir düzenlemeyle iyi bir bilgilendirme saglarız.
1) Abiler benım durumum belli,Bu yuzden orta halli bir aile için dinç, dinamik ve güçlü bir vücüd kazanmak için nasıl bir beslenme zincirine sahip olabiliriz ?
2) Boyum kısa, Süt içmenın dahilinde ve spora bagdaşık sekılde ne tur bilgiler boyumu uzatmama yardımcı olabilir ?
Besin bilgisi,haftalık besin bilgisi, Vucut için açma germe hareketleri gibi gibi..3) Eminim ki sigara kullanımından dolayı yuzumdekı şekılsızlık çökmüşlük, Göz altları morarıkları o kocaman ay gibi çizgiler,
Bunları aynı zamanda sigarayı azaltırken, Aynı zamanda ne tur faktorlerle gecirebiliriz ?İlginiz Ve Yardımlarınız İçin Teşekkurler Tahribat.Com Ailesi
-
edit
EricNorthman tarafından 29/Eyl/14 01:51 tarihinde düzenlenmiştir -
yaşın için konuşursak 1.68 de muhtemelen kalmazsın acak gelecek içinde fazla umutlanma, fazla bi oynama olmaz
belliki kendin için bişeyler yapmayı istiyorsun ozaman ilk işin sigara olayını çözmek, sporu vs siktiret bu bile başlı başına sorun,
spora gelince vücudunun potansiyelini görmek için ilk olarak ağırlık çalışmasından önce kendi vücut ağırlığınla (barfiks,şınav,mekik) antraman disiplinine sok önce kendini, eskiden şukadar mekik çekerdim şöyle şınavın amına kordum değil şuan durumun neyse onu ileri götürmeye bak
boyun kısa ancak kilo alırda şişersen enine doğru temel reis gibi dolanırsın ortalıkta o yüzden ağırlık çalışmasından ziyade önce kardiyoya yönel,
ama en önemlisi bütün bunları siktiret, gerçekten kendin için bişeyler yapabilecek seni gazlayabilecek bişiler varmı içinde, ben olanları kaybettim çünkü
-
öncelikle 19 yaşında sigara içmekten yüzün çökmez, saat 2 ve hala uyumamışsın uyku düzensizliği yüzünden çökmüştür yüzün göz altlarının morluğu falan bu yüzden
onun dışında evde ne yemek yapılıyorsa ye işte hocam mr. olympia olmayacaksın beslenme konusuna takılma, ekmek hiç tüketmeden yaşayabilirsin, sadece yemeği ye ekmek yeme bir süre sonra alışırsın, evde yapılan çalışmaların en başında p90x gelir internetten bulabilirsin, p90x çalışma programını ben atarım sana, yapacakların belli yani uykunu düzene sok, gece yarısı acıkıp yemek yiyip yatma, p90x edinip günlerini aksatmadan bu çok ağır yapamam demeden 3 ay boyunca yap başka birşeye ihtiyacın yok
-
Kısaca yazıyorum.
Yok öyle bir dava, olacak olsa harbiden az çok bilgime rağmen yapardım ki yapabilirim de fakat.
Tırt o iş. Belli bir seviyenin ötesine geçemezsin dinç ve kondisyonel bir vücudun olur ama kas yapısı tam oturmaz, bench giricen, arkasından hemen butter, arada dinlenme seviyeni bileceksin, ne zaman yiyeceksin ne zaman duracaksın ne zaman dinleneceksin vs çok tefarruatlı iş.
Evde ben atletik bir vücut yaparım diyorsan ammenna, ki o zaman beslenmene de gerek yok fazla, normal gidebilirsin, ama ben sporcu gibi besleneceğim sporcu gibi kas yapacağım diyorsan, zor be, çoooook zor :) -
1) Yürüyüş koşu bedava (: Onun dışında evde yapabileceğin bir sürü egzersiz var, insanity tarzı hardcore hoplayıp zıplamalıları apartmandaysanız belki sorun olabilir ama http://goo.gl/pEl8TU şöyle bakınıp kendine bir program oluşturabilirsin. Spor salonuna gitmeden şişmek çok zor, amacın güçlenmek olmalı. Ağırlık olarak kendi bedenini kullandığın egzersizlere yönelebilirsin. Sadece, kendin yapacağın için başında bir miktar ısınmayı sonunda bir miktar esnemeyi unutma. Beslenme düzeni içinse kalori hesabı yapabilirsin, bir sürü mobil uygulama da var, günlük gibi yazarsan hem besin değerlerini hem her şeyin kaç kalori olduğunu kısa sürede kafada oturtabilirsin. Kas kaybetmemek için aşırı kalori kısıtlamalı diyet yapma. Anne yemeği olayı harika, karbonhidratı mümkün olduğunca azaltırsan zaten yemek olayında tamamsın (: ekmeği azalt pilavı makarnayı azalt, yoğurdu falan söyle yağsız alsınlar.
2) Boyun kısa değil. Şu bir gerçek, 19 yaşından sonra en fazla birkaç cm daha uzarsın, o yüzden bir an önce barışmaya bak kompleks yapma (:
3) Sigara olayını bir tık azalt. Zaten koşmaya kalkıp hık hık diye üçüncü dakikada dinlenmeye kalkınca kendiliğinden azaltırsın (: sabah kalktığın gibi kahvaltı yapmadan içme, gece yatmadan atıyorum bir saat önce iç son sigaranı. Ben kendim de sigara içiyorum, üstelik gözlerimi sigarayla açıp sigarayla kapatıyorum ama hoş değil işte ((: başkasına söylerken kolay oluyor eheh. Ya da belki şöyle bir şey yapabilirsin, pahalı bir sigara al, zaten günde bir pakete para yetiştirmeye kıyamayacağın için dikkatli ve az içersin, hem de bir miktar daha kaliteli bir şey içmiş olursun. Kaçakların ucuzluğu da insanı içmeye teşvik ediyor ((: Onun dışında gözaltı morlukları için az sigara iyi uyku bol su üçlüsünden ve kozmetik çözümlerden yararlanabilirsin. Kadınlar bu olaya takık olduklarından türlü çeşitli maske krem bir sürü şey var piyasada. Benim en sevdiğim şey ise jel dolu göz şeyleri var böyle uyku bandı gibi modeller, buzdolabına atıp sabah on dakika gözlerimin üstüne koyuyorum hem uyandırıyor hem iyi oluyor ((:
izzmarit tarafından 29/Eyl/14 09:37 tarihinde düzenlenmiştir -
Öncelikle sigarayı bırak bence. Spor ya da güzellik için değil onlardan kat kat daha önemlisi sağlıklı bir yaşam için sigarayı bırakman gerekiyor.
Bunun dışında ailenle yaşıyorsan eğer çok fazla abur cubur yemiyorsundur. Onun dışında sen spor yaptıkça iştahın açılır zaten. Hatta zaman zaman çok et yiyen biri değilsen bile et yiyesin falan gelir. Yani vücudun kendi ihtiyaçlarını bilir ve sana hissettirir, sen sadece vücudunu dinlesen yeterli olabilir bence. Ama tabi bilimsel bir diyet uygulaman daha yararlı da olabilir ama o konuda bir fikrim yok malesef.
Spor konusunda da zaman, mekan ve alet sıkıntın varsa tam senin derdine deva Shaun T videoları var. Biraz ağır kaçabilir ama başlangıç olarak 15 dakikalık tanıtım videosunu gönderiyorum şimdi, onda da yine 15 dakika yapamayabilirsin ama olduğu kadar 5dk 10dk ne ise yapabildiğin kadar yap. Düzenli yapıldığında kondisyonunun artacağını düşünüyorum.
Görünüşte kolay geliyor videolar ama o kadar da kolay değil, işe yarayabileceğini de düşünüyorum.
http://www.youtube.com/watch?v=xfpMD4-KmlA
bu 15 dakikalık tanıtım versiyonu. orjinal dvdler 45er dakikalık ve spesifik bölge ya da amaca göre hareketler içeriyor. orjinal videoları araştırmak istersen: "insanity workout"
kolay gele.
-
Gecen yaz sadece 1.5 Ay sabah ve akşam olmak üzere 20 şınav 20 mekık, Akşamda 20 şınav 20 mekık çekerek kalıbımı düzene sokmuştum gözle görülürdü. Terlemeydı koşuşturma derken yazında çalışıyordum agır kaldır,yediğini yak terle derken formum korundu yapmadıgım süre boyunca.
Bunu yaparsan boyun kısa kalır tabi. Boy sadece genetik bişey değil aksine ağırlık kas vs her türlü etkiliyor. Yani çevremden söyleyim zamanında judo karate vs yapmış olup da boyu uzun olan; baskete hevesli olup da boyu kısa olan bir kişi yok. (Baskete hevesli kısa tonlarca arkadaşım vardı arkadaş bi senede 10 cm atanlar falan oldu kalmadı şimdi kısa nasıl iştir hayret)
Spor eşit değildir kas yapmak vücut geliştirmek.
Koş zıpla hopla gerin esne bisiklet sür futbol basketbol oyna voleybol oyna. Spor budur bu yaşta özellikle.
Ha ben 18 yaşındayım spor yapıyormuyum yook. Asosyalmiyim eveet. Fakat boyum uzun falan da işte bu sefer de vücut düzensiz göt ayrı büyük göbek ayrı büyük. (çok da uzun değilim üstelik 1.80 falan)
Ama bilfiil böyle esneme hareketlerini yükseğe ulaşma hareketlerini çok severim ondan uzadım bide hiç body yapmadım bu da etki etti.
işbu entryde yazılan tüm yazılar virgülüne kadar gerçek hayattan esinlenmiş olup bilimsel bulgularla alakası bile yoktur. Şayet bilimsel bulgularla bir çakışma veya çatışma gözlenirse yazar bundan sorumlu tutulamaz.
-
-
Bir barfiks çubuğu al 30 lira birşey, sonra şu p90x veya insanity workout indir bunları yap, sabah akşam barfiks çek ayrıca. Barfiks, eğer boyun uzama potansiyeli varsa belki buna yardımcı olur, insanity de vücudunu forma sokar ayrıca bir sürü atlamalı zıplamalı hareket var içinde. Madem işin gücün yok günde bir saat ayırabilirsin bence
-
insanity işini görür. evde 3x3 m yerde bile yapabilirsin ektra alet gerektirmez. Ama sadece spor yapmak olmaz adam akıllı uyuyup beslenmene dikkat ediceksin. zaten insanityde 2. haftayı geçtinmi iyi bir kondisyona sahip olmaya başcaksın sonrası senin azmine kalmış. ordan p90 na mı geçersin yoksa http://neilarey.com/ gibi sitelerden hazır programları yapıp formunu koruya bilirsin