folder Tahribat.com Forumları
linefolder Genel
linefolder Evde Muhabbet Kuşu Beslemek

Evde Muhabbet Kuşu Beslemek

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Bilirkişi
    mkyb
    mkyb's avatar
    Erkek

Kafesiydi vs derken toplamda ne kadar tutar bi kuş almak ? Birde bu hayvanların ömrü ne kadar oluyor ?

Yaşlandıkça 50 liralık saatin ve 5.000 liralık saatin aynı şeyi gösterdiğini fark edeceksin. 1.000.000 liralık ve 100.000 liralık ev aynı yalnızlığı barındırır. 1.000 liralık Android ile 20.000 liralık iPhone Pro kimse aramadıktan sonra aynıdır. Materyalist şeylerde gerçek mutluluk bulunmaz. Asıl mutluluk bir çift memededir. Enflasyon yüzünden bu imzayı bir ara güncellemek lazım. Bin liraya telefon kalmadı. :(
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    CanCer
    CanCer's avatar
    Erkek

en fazla 40-50 tl tutar heralde uzman tvde anlatıyordu kaç yıl yaşadığını falan (8 yıldı galiba yanlış hatırlamıyorsam ortalama ömürleri) =) 

3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    LeonX
    LeonX's avatar
    Erkek

kafesi 20 tl den başlıyor muhabbetlerde teki 20-30 tl den başlar ömürleri ortalama 12 sene olması lazım

4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    SSPPSS
    SSPPSS's avatar
    Erkek

bugün gözüme çarptı kuş + kafes 39,90 diyodu. pakistan kuşuymuş öyle yazıyodu

leventte gördüm istersen tarif edeyim

5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    mtst
    mtst's avatar
    Erkek

Hocam muhabbet kuşu + kafes muhtemelen 45 tl tutar sanırım.

6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    zeybekustasi
    zeybekustasi's avatar
    Erkek

Benim 7 sene yaşamıştı sonra bir gün öldü...

O günü hiç unutamıyorum saatlerce ağlamıştım ilk defa ölüm acısı o zaman koymuştu...

Abi abi abi diyordu harika bir canlı kesinlikle al :))

https://www.youtube.com/watch?v=WC3-71NKwPw
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    blackglove
    blackglove's avatar
    Erkek

laa ortak benim uğur diye muhabbet kuşum vardı sabah kahvaltısına herkesten önce o gelir peynirini yer giderdi serseri hayatı yaşıyordu rahmetli ama homo sapienslere 10 numara çıkartacak insanlığı vardı balkona kafesini koyardık bizim kereta sürekli serseri hayatı yaşadığı için kafes dışındaydı yemini tabağa koydum yesin diyee laa o da ne bi 10 dkya gittim yemini diğer cins kuşlarla paylaşıyordu çok iyi di be rahmetliii

İts My Life. NOW or NEVER
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    livane
    livane's avatar
    Erkek
    zeybekustasi bunu yazdı

Benim 7 sene yaşamıştı sonra bir gün öldü...

O günü hiç unutamıyorum saatlerce ağlamıştım ilk defa ölüm acısı o zaman koymuştu...

Abi abi abi diyordu harika bir canlı kesinlikle al :))

8 sene baktm sonra kaçtı . Harika bir hayvandır doğrudur şimdi yine ölür bağlanırım diye alamıyrm.

9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Maresca
    Maresca's avatar
    Erkek

Bu zamana kadar 3 defa besledim 1. yi kaçırdım zavallı dılarıda fazla yaşayamamıştır, 2. Kapıya sıkışıp öldü 4 yaşında 3. yü eski evde bıraktım. Şuan 4. yü besliyorum daha 2 hafta önce aldım kafes, kuş, yem 2 tane lepistes 1 fanus 60 tl ye bağladım. 

Gel bili bili gates
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    CyberAngel
    CyberAngel's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek

Yastıkla öldürdüğümden beri beslemiyorum.Ama iyidir muhabbet kuşu.Alınca nane ver, severse sesi gür çıkar.

11. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    o6u2
    o6u2's avatar
    Erkek

muhabbet yavruları 30 tl civarı sanırım. yavru al zaten, büyük kuşu kendine alıştıramazsın. kafes de 20 lira falandır herhalde. salıncağı basamağı suluğu yemliği örtüsü gagataşı falan derken 40ı geçer, yem de markette 3-5 liralık yemler var ya da açık yem de bulabilirsin ama yavru iken biraz vitaminli pahalı yemlerden alırsan kuşun hayrına olur. yavru kuşlar için özel yemler var.

ömrüne gelince ben 3 muhabbet kuşu baktım. biri 1 sene, biri 3 ay, diğeri ise 14 sene bana arkadaşlık etti. hiç belli olmaz, sağlıklı mutlu yaşarken bir anda pıt diye ölebilir de, hasta hasta yıllarca yaşayabilir de. cereyanda kalması, boğazına takılan bi yabancı madde, pis su, ishal vesaire derken çok hassas hayvanlar. uçarken kafasını falan da vurabilir biryerlere alışmadığı bir evde. ev ve kafes ortamında 6-7 seneden sonrası çok nadir, 8-10 sene mucize, 10 seneden fazlası daha da mucize.

aldığında ilk hafta özel bi muamele göstermen lazım, kalacağı odanın her yerini gören bi yerde dursun, ilk bir hafta hiç kafesinden çıkarmaya yeltenme, hatta daha uzun süre kafeste tutarsan odaya alışır, alışmadan çıkarsa kendini duvarlara çarpar. her gün birkaç defa kafesin içinde parmağınla hafif dokunuşlarla sev, sana, kokuna ve dokunuşuna sesine alışsın. sürekli onunla konuş ve yakınında olmaya çalış. muhabbet kuşu aşırı derecede duygusal bi hayvandır, ilgi görmezse intihar bile edebilir. kafes sürecini atlattıktan sonra da çıkması için zorlama, çıktığında da kendini serbest hissetsin. eline kondurmayı başarabilirsen elinde merdiven hareketi yaptır böylece eline konmaya alışacaktır.

ismini koyarken içinde sert sessiz harfleri barındıran bi isim olmasına özen göster (f,s,t,k,ç,ş,h,p) örneğin fıstık, çıtır, çapkın, şakir vs.... ismini daha kolay öğrenecektir.

burnunun rengi (gagasının üzerindeki et parçası) cinsiyetini anlamaya yarar. koyu mavi- lacivert erkektir;
    kahverengi, pembemsi bir beyaz ya da açık mavi dişidir. erkek muhabbetin tüyleri daha parlak ve gösterişli olur, sesi daha gür çıkar, konuşmaya daha meğillidir ve de insana daha çabuk alışır.

erkek dişi bi arada alıyım arkadaş arkadaş takılsınlar ötüşüp dursunlar dersen evcilleştirmeyi unut. evcilleştirmek istiyorsan tek erkek al. daha sonra yanına bir dişi alabilirsin ama eve-insana alıştıktan sonra arkadaş istemeyebilir, dışlayabilir hatta saldırabilir. şansa kalmış. senin seçimin.

bu da muhabbet kuşu almak isteyen müridlere bilgi kaynağı olsun. haydi hayırlı akşamlar.

o6u2 tarafından 27/Nis/13 00:01 tarihinde düzenlenmiştir

http://kocaer.me
Toplam Hit: 3714 Toplam Mesaj: 24