Evde Muhabbet Kuşu Beslemek
-
Yaşını başını nasıl anlarız benimde fikrimde var kuş almak Kuşolog abimiz varsa bi yardım eylesin : )
-
Hepsini biryerden alırsan tek kuş, kafes, yemlik filan en fazla 50 - 60 a patlar sanırım hocam.
Benim Adana da bir erkek bir dişi var hala iş yok hıyarlarda :D Gidince önce köpeği çiftleştiriceğim sonra kuşlarıda bir kontrol ettireceğim dişi erkek diye aldık ikisi erkek mi ne anlamadım :)
Kışın soğukta tutmaz isen kolay kolay ölmezler. Ama kaçıyor hıyarlar. Memlekette dedem bakımını yapıyor sağolsun kaçırtmayı beceriyor her zaman :D
Zevkine alacam diyorsan tek kuş al çifte bulaşma. 50 TL civarı para veriyorsun ama verdikleri zevk harbiden çok güzel. Ben önce kafesin içinde parmağıma gelmesi için eğittim. Sonra elimden yem yedirdim. Sonra odaya bırakıp uçmasına izin verdim. Ardında bilgisayarda iş yaparken kışın heryeri odaya bırakıyordum monitörün üstüne konup ekrana bakıyordu sanki anlıyor gibi. Ama hiçbirine bir türlü konuşmayı öğretemedim.
-
Fiyat olarak sana yaklaşık 40-50 liraya patlar hocam.
bakımı ve ayrıntıları için şuraya bakabilirsin:
-
Hocam ben de 4 tane muhabbet kuşu var gayet iyililer kafesi arkadaştan aldım. 2 el 10 TL aksesuarları ile kuşların 2 ' sini 50 tl aldım içinde kafes tülü ve 1 kg kadar yem ve vitamin verdiler. Diğerinide komşu verdi tek olduğu için bakamıyormuş ona da bi arkadaş daha aldım gayet mutlulular. Müzik dinletiyorum ben genelde ve arada cici kuş babacık falan diyorum alışsınlar diye bazen geveliyolar ama tam söylemediler daha biraz daha zaman alacak galiba konuşması. Elime alışmadılar daha ama arada :)
-
Çok besledim mükemmel bi hayvandır ve aşırı meraklıdır.
Her boku gelir kurcalar :)
Bu aralar hayvan hastalıklarına karşı bir takıntım olduğu için almıyorum yoksa kafes suluk otu boku herşeyi duruyor alacam bi ara.
iLLuMiNaTi tarafından 27/Nis/13 01:02 tarihinde düzenlenmiştir -
ben de kendi kuşlarımı paylaşayım; sırasıyla solda sağa maviş, ayşegül, nazlı

En baştaki Mavis. yaşına yeni basmış gibi. 2 hafta önce şans eseri bir kuş gördüm. Kafesle gidip yakaladım.
Mavişle aynı kafese koydum ve sanırım eş tuttular. Yakaladığım kuşun ismini de Limon koydum;

Limonla Mavişin videosu;
http://www.youtube.com/watch?v=8SoHGm8Gb-w&feature=youtu.be
Bu da Ayşegül. Eski çiftimden kalan tek kuş. Bir tane daha vardı ancak uçtu gitti.
5 yaşlarında. İnsana alışkın uzun süre tek yaşadığı için dişi kuşlara pek ilgi duymuyor
kaç tane kuş getirdim pezevengi olduk o iş olmadı :) konuşabiliyor 10 kelime vs.
çıkarttığı ses gayet insan gibi; ( isimi ayşegül kaldı yavruyken dişi sandık :D )

Bu da Nazlı, Ayşegülün son eşi, eş tutmadılar ancak tek kalmalalarından iyidir;

rebellisch tarafından 27/Nis/13 02:27 tarihinde düzenlenmiştir -
50 TL tutar amma yükseğe asma ,sigara içiyorsan,ceryan yapacak yere koyma hassas hayvanlar,dikkat et.
-
bunlar yawruladıgı zaman kactane yawruluyor erkekle dısı hemen cıflesıyormu ?
-
h2run bunu yazdı
hemen çiftleşmez eş tutması lazım ben 4-6 arasında yavru aldım eski çiftimden sürekli.
-
rebellisch bunu yazdıh2run bunu yazdı
hemen çiftleşmez eş tutması lazım ben 4-6 arasında yavru aldım eski çiftimden sürekli.
bunun tıcaretını yapcan aslında :D