folder Tahribat.com Forumları
linefolder Genel
linefolder Evlerinin Önü Boyalı Direk | Karabiber Duası - Türkiye"De Meşhur Olmak ?

Evlerinin Önü Boyalı Direk | Karabiber Duası - Türkiye"De Meşhur Olmak ?

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Swool
    Swool's avatar
    Erkek

Öykü ve Berk adında iki kişinin seslendirdiği bir parça ''Evlerinin Önü Boyalı Direk''

Bende ilk kez tahribat'ta açılan bir konuda dinleme imkanı bulmuştum. Okulda herkesin ağzında bu tuhaf parça. ''Süper şarkı, kız manyak söylüyor'' şeklinde atıflarda bulunuluyor.

Zevkler ve renkler tartışılmaz !

Dinlediğim bir parçada anlam ararım, insanlar kafiye sevdalısı. Söyleyen şahsiyetin kız olması olaya farklı bir bakış açısı sunmuş. Kimsenin zevkini eleştirme gibi bir kastım yok, insanları tek şiirlik şair yapmaları beni bu düşüncelere iten sebep.

Hergün birileri çıkıyor, Türkiye'de meşhur olmak bu kadar kolay mı?

Bahsettiğim parçayı seslendirenler, hergün başka bir televizyon programında. Kim verdi bunların notunu, halk mı?

Bir sabah ''Hayalet Sevgilim'' diğer sabah ''Evlerinin Önü Boyalı Direk''

Kırk yıllık parça, şimdimi anlam kazandı?

Şarkı bana hiçbirşey anlatmıyor. Bu parçaları anlayabilmek için belli bir kültür düzeyinin üstünde olmama gerek yok sanırım.

Evlerinin önü boyalı direk, Yerden yere vurdun sen beni felek (Çok tanıdık gelen cümleler)

2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    muhabir22
    muhabir22's avatar
    Erkek

Zevkler ve renkler dediğin gibi tartışılmaz, bende beğenmedim.

Hatta bana bu şarkıyı ilk dinlettiklerinde yıldız tilbe mi bu demiştim :D Dinleyenlere de niçin sevdin dediğim zaman herkes hemen hemen aynı şeyi söylüyor, eğitimini almışlar şurada çalmışlar yok şöyle yok böyle, çok abartıya geliyoruz birden ama gel gör ki 2 sene sonra ne olucak sanmıyorum ki öykü ve berk aynı şekilde kalacak..

3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    god
    god's avatar
    Erkek

söylediğin her cümleye harfiyen katılıyorum ve eklemek istiyorum medya Türk insanını kısa yoldan çaba sarfetmeden para kazanmaya yönlendirilmeye çalışıyor. varmsın yokmusun diye bi yarısma düzenlediler, insanlar düşük miktarda para kazanınca evlat acısı yemiş gibi üzülüyorlar. niye üzülüyosun ki?

All is well
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Swool
    Swool's avatar
    Erkek
    god bunu yazdı:
    -----------------------------

söylediğin her cümleye harfiyen katılıyorum ve eklemek istiyorum medya Türk insanını kısa yoldan çaba sarfetmeden para kazanmaya yönlendirilmeye çalışıyor. varmsın yokmusun diye bi yarısma düzenlediler, insanlar düşük miktarda para kaybedince evlat acısı yemiş gibi üzülüyorlar. niye üzülüyosun ki?

-----------------------------
     Olmayan birşeyi kaybetmek bu olsa gerek.
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    st_anger_turk
    st_anger_turk's avatar
    Erkek
    olsun abi ben enazindan aralarindan secip dinliyorum ya youtubenin bu ozelligini cok seviyorum.bu imkan eskiden yoktu gitari eline alan soyluyor ve bende zevkle dinliyorum.en azindan soytarilari arasindan secme hakkim dahada artti

Diriliş... /// Inadina Ofke Inadina INTIKAM
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Swool
    Swool's avatar
    Erkek

Sorun kimin ne söylediği değil,  Tek şiirlik şairler yaratmamız.

7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    emir_69
    emir_69's avatar
    Erkek
    harbi gıcık oluyorum yeni çıkan bişiye milletin hurra ilgi göstermesine. tabide renkler ve zevkler tartışılmazda konu olan kısmı: bir kişinin anlamadığı halde bi zevk almadığı halde sıf başkalarına özenti seviyorum hoş demesini bi kenara bırak sevmiyorum diene tepki göstermesi... anlam veremiyorum:S

...OrdeR...
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Lemuria
    Lemuria's avatar
    Erkek
    oysaki çürümeye bile yüz tutmuş o kadar yetenek varki..mesela arada bi caravan'da çıkan Hakan Şavklı die mükemmel bi gitarist var..biraz prof. anlamda destek verilse dünya piyasasında mükemmel işler yapar..geri kalır bi yanı yok en azından..ama ya 3 5 kuruş'a ya da hatır gönül meselesine Taksim'de Rock Bar'larda çıkıyor..bu bi örnekti daha niceleri var..ülkem insanı müzikten anlamıyor ne yazıkki ve 3 5 kafiyeyi sıralayabilmiş kişilikler müzisyen olup çıkıyor..ve dgenç dinleyicilerin kalitesiz müzikle ufku bile köreliyor bence..mzk kafiyeden ibaret olmamalı...Tarkan gibi basit bir adam TRT'de bi kaç saat'i doldurmu bilmem 1 milyon dolar istedi..bu ne kadar gülünç'tür asgari ücreti 500 lira olan adamın çocuğu dinliyor bunu..2 el kol oynatıyor. Tarkan ..Kenan Doğulu Ali Veli vs. vs. .ama bu basit adam onbinlerce kişinin asgari ücretini birden alıyor bilmem bu size ne kadar adil geliyor..bu kadar zengin bi ülkemiyiz ki biz :|

dont think twice its all right
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    god
    god's avatar
    Erkek

tarkan örneği de çok güzel. tarkanı medya patronları kolluyor çünkü tarkan kendini çeşitli şaklabanlıklar yaparak izlettiriyor halka ve bu sayede onu kollayan medya patronu para kazaniyor. tarkanın hangi şarkısını ilk dinlediğinizde beğendiniz? bi elin parmaklarını geçmez.. kış güneşi, ölürüm sana vs... ama çoğu tarkan parçası inanın vazgeçemediğimiz sürü felsefesi ve reklam bombardımanı sayesinde ülkenin gündemine oturdu, ağızdan ağıza dolaştı ve birileri tarkan üzerinden halktan para kazandı.. bu düzen böyle kurulmuş tıkır tıkır işliyor, kültüre değil magazine değer veren ülkelerde, Türkiyede

All is well
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    jayde
    jayde's avatar
    Erkek
    ben öyküyü beğendim:)
  11. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ArmadA
    ArmadA's avatar
    Erkek

ülkemizde magazin haberlerini izlemeyi ne zman kesersek bence bunlarda kesilir die düşünüyorum star ı açıom umudun için söyle bilmem ne falan filan. öteki çıkıo ne star dı lan o her ne boksa amk bide orda biriyle bi kavga amanin REYTİNG tavan yaptı. ulan bide utanmadan ben sanatımı icra ediom emeleri yokmu :|

kafiye düzeni nin amk şiir mi lan bu şarkı şarkı basma kalıp sözlerle olmaz bu işler ben RAP dinlemem amk ama sagopa kajmerin bazı şarkı sözleri beni derinden düşüncelere bile itmiştir ! sanatın sanatçının hakkını vermek başka bişi kıçını başını açıp ortalarda dolanıp arada bir göz yaşı döküp o skandal senin bu skandal benim diye koşup sonrada ben sanatçıyım. benim bildiğim sanatçı millete yol gösterir senin gibi bi yol değil adam gibi bi yol :S çünkü millet birine hayran olunca onun gibi şeyler giymek ister vs vs.  

Living Death
Toplam Hit: 5174 Toplam Mesaj: 30