Evrenin Başlangıcı Hakkındaki Düşünceleriniz Nedir?
-
captain bunu yazdı
bu konu hakkında çeşitli bulgular vardı yeni bulunmuş büyük patlama teorisine hala inanılıyor fakat büyük patlamanın öncesini bulmaya çalışıyorlardı ki şöyle bi idda var evren birbirine bağlı olmayan farklı boyuttaki evrenlerden meydana geliyor herhangibir nedenle bu evrenler birbirine temas ettiği anda alın size büyük patlama :) ve tabi bu temas anı içinde gerekli koşullar var ısı maddenin genleşik yapıda olması gibi dünya üzerinde evrenimizi incelediğimizde hala büyüdüğünü görürüz fakat şöyle bi sorun var evren nereye doğru neyin içinde büyüyor yani bizim evren dediğimiz algının çok üstünde beynimizin henüz algılayamadığı farklı boyutların mevcut olduğu mantıksal olarak muhakkak ama henüz bilim insanları bunu ispatlayabilmiş değil.kara deliklere gelince evrenin oluşumuyla alakası olmayan daha sonraki süreçte meydana gelen maddenin yoğunlaşmış hali diye bi tanım yaptım kendimce galaksilerin merkezlerinde olduğu bilim adamlarınca kanıtlandı bizim galaksi merkezimizde birden fazla olduğu konusunda tartışmalar vardı en son ama ne oldu bilmiyorum çok lazımsa bu konu ve dini açıdan değerlendirmeleri sınavlar bittikden sonra yığayım önüne hocam :D
Hocam Şimdi Yığmazsan Ne Zaman Yığacan, Yığ İşte...
Ne Güzel Anlatıyorsun Birde Paragraf Versen Arada Bir. Çünkü Yazıların Çok İç İçe Giriyor.. Harika Olur O Zaman.. Boş Vaktinde Yaz.. Tamammı Bekliyorum.. ;)
-
evren ne? önce bunu tam açıklamak gerek.
-
Neyseki ilk ve ortaçağdaki inanışın aksine bugün herşeyin 6 günde yaratılmadığını, bu süreyi sadece dünyanın yada yaşamın ortaya çıkışına indirgesek bile bu inanışta en en az birkaç milyon yıllık yanılma payı olduğunu biliyoruz.
HolyOne tarafından 15/Kas/12 13:18 tarihinde düzenlenmiştir -
Shockman:
Bu Sorular Kuranı Kerimde Bile Üzeri Örtülü Yanıtlanmıştır.. Evrenin Yaratımında İnsan Zekasının Kavrayamayacağı Büyüklükte Güçler Kullanıldığı Savı Pek Çok Dini Kitaplarda İşlenmiştir.. Ama Asla Net Bir Aydınlatma Olmamıştır.. Buda İnsanı Varlığının En Büyük Serüvenine Sürüklemektedir..
demişsin
Richard Dawkins'in 8-14 yaş grubu çocuklar için yazdığı "Magic of Reality" kitabı bile Canlıların oluşumunu, genetiği, evreni, fizik kanunlarını, uzayı, zamanı Kurandan yada diğer kitaplardan daha iyi anlayacağımız ve somut şekilde açıklıyor.
HolyOne tarafından 15/Kas/12 13:26 tarihinde düzenlenmiştir -
Raunt 1 başlayın :|
-
ben büyük patlamadaki tek bir noktadan tüm evrenin oluşması fikrinden şüphe ediyorum. şu anki veriler (bildiğim kadarıyla) uzayım genişlediğini kanıtlar ve bundan yola çıkarak küçücük bir noktadan uzayın meydana geldiği sonucuna ulaşılır. farklı görüşler henüz çok ses getirmiyor. kendimce o kadar da küçük bir noktadan tüm uzayın oluştuğuna pek inanmıyorum. belki çok daha büyük bir kütleden meydana geldi bu genişleme hadisesi. tabi bilimsel birşey söylemiyorum, akıl yürütüyorum. değerli olan şey bilimsel verilerdir.
edit : dine çekmenin bi anlamı yok, din bize hiçbirşey açıklamıyor. en büyük açıklaması "sizin aklınız ermez, ibadet etmeye bakın yoksa yakarım"dır. bu konuda dine yer yok yani.
Prometheus tarafından 15/Kas/12 13:34 tarihinde düzenlenmiştir -
HolyOne bunu yazdı
Neyseki ilk ve ortaçağdaki inanışın aksine bugün herşeyin 6 günde yaratılmadığını, bu süreyi sadece dünyanın yada yaşamın ortaya çıkışına indirgesek bile bu inanışta en en az birkaç milyon yıllık yanılma payı olduğunu biliyoruz.
Kuran dünyanın 6 günde yaratıldığını söylemiyor. Yetersiz tercümanların yanlış bilgi vermesi sonucu biz millet olarak yanlış biliyoruz. Orda 6 evrede yaratıldığı yazıyor. Zaten gün olamaz çünkü gün olması için dünyanın güneş etrafında tur atması gerekir. -
HolyOne bunu yazdı
Shockman:
Bu Sorular Kuranı Kerimde Bile Üzeri Örtülü Yanıtlanmıştır.. Evrenin Yaratımında İnsan Zekasının Kavrayamayacağı Büyüklükte Güçler Kullanıldığı Savı Pek Çok Dini Kitaplarda İşlenmiştir.. Ama Asla Net Bir Aydınlatma Olmamıştır.. Buda İnsanı Varlığının En Büyük Serüvenine Sürüklemektedir..
demişsin
Richard Dawkins'in 8-14 yaş grubu çocuklar için yazdığı "Magic of Reality" kitabı bile Canlıların oluşumunu, genetiği, evreni, fizik kanunlarını, uzayı, zamanı Kurandan yada diğer kitaplardan daha iyi anlayacağımız ve somut şekilde açıklıyor.
Şeyhim Açıklamalar Elbette Vardır O Kitapta, Bilim Adamlarınada Saygım Elbetteki Sonsuzdur.. Araştıran Meraklı İnsandan Daha Saygı Duyulası Daha Zararsız Daha Faydalı İnsan Olamaz...
Ancak Gel Gelelim, Çok İleri Düzeyde Beynimizi Düşündürecek Açıklamalar Yapmıştır Yada Sonuçlar Bulgularda Edinmiştir Ve Bunları Yazmıştır Bir Şey Diyemem.. Bulguların Doğruluk Payı Zaten Sorgulanmaz... Gel Gelelim Mevcut Bulgular Malesef Söylenen Yada Vurgulanan Açmazları Kanıt Olarak Ortaya Koymaya Yeterli Düzeye Hiç Gelemiyor..
Sanırım Bu Serüven Eklemeler Edinerek Daha Uzunca Bir Zaman İnsanoğlunun Kafasını Kurcalamaya Devam Edecek... Dawkins in Kitabını, Okuyacam Bu Arada.. Doğrusu Merak Ettim..
-
Shockman:
demişsin
biz ler o yatşa olmadığımız için bizi tatmin edeceğini sanmıyorum fakat yinede bir bakacam o kitaba içime kurt düşürdün ....
-
normal konuya Allah yok demek serbestken, Allah vardır diye delil sunarak gittiğim için banlandım o yüzden adalet dengesinde sorun olduğunu düşündüğümden bu tür konulara cevabım olmasına rağmen detaylı cevap vermeyi düşünmüyorum artık.sonuçta inanç meselesi ben buna inanıyorum diye banlayacaksanız banlayın.
siz ona inanıyorsunuz diye bu doğru o yüzden bunun dışındaki şeyler geçersiz diyorsanız o zaman da bu site bu inanca ait bir site olur. o yüzden de uzun uzadıya konuşulup tartışılacak yer değildir. tarafsızlığı kalmaz.
aynı yaklaşımı yabancı forumlarda bile gördüm. evrimle ilgili cevaplara ilk yazılan şu: "cevabımın silineceğini biliyorum ama silmeden önce lütfen okuyun". herkese aynı şekilde önyargılı davranılıyor. her neyse,
bir konunun geniş çevreler tarafından kabul edilmesi onun doğru olduğu manasına gelmez.
galileo döneminde de, güneş dünya etrafında dönüyor diye adam öldürüyorlardı. çünkü geniş kesim işin doğrusunu o zannediyordu.
6 gün değil, 6 evreden bahseder kuran. yevm kelimesi evre manasına gelir. yanlış çevirenler yüzünden yanlış aktarılıyorsa o onların sorunu.
Bigbang den önce evrimcilerin tamamına yakını, kainatın sonsuzdan beri süregelen değişim ve dönüşümün sonucu olduğunu söylüyorlardı. big bang den sonra da şekil değiştirdi. bu seferde daha keşfin ilk dakikalarında bigbang den öncede tanrı yoktu lafına geldi. demekki sorun tanrı ile ilgili. tanrı yok davası ile ilgili. yoksa samimi olunsa, ilk akla gelen şey yanlış yaptık çalışmalarımızı gözden geçirelim olurdu.
bigbang keşfedilince teorinin önemli kısmı çürüyünce teoriyi yeni mantıklarla şekillendirmeye başladılar. herkes bu sürecin şahiti. o yüzden samimiyetten yoksun buluyorum o örneği verilen kainatın yaratılışı ile ilgili kitapları.
çünkü bahsedilen doğal seleksiyon ve adaptasyon süreçlerinde bahsedildiği gibi düşük ihtimalde olsa gerçekleşmesi konuları var. fakat gerçek doğada normal şartlarda gerçekleşmeyecek olan bazı ihtimallerinde gerçekleşmesi söz konusu.
o 6 evre de, ilk bigbang dönemindeki maddenin var olmasına kadar geçen süreç olabilir. veya daha sonrasınıda içerebilir.
buradan öncesi, bu evrenin başlangıcından sonrası evrimle alakalıdır diyenlere cevaptı...
Sıfır hacim sonsuz kütle, yani görünen hiçbirşey yokken, daha görme adına da hiçbirşey yokken yumurtadan koskoca canlı çıkması gibi bir detayın küçük ve birkaç basit teori ile açıklanamayacağı kesin. çok daha detaylı ve birçok bilimsel dalı içine alan bir oluşumla açıklanabilir.
CHaRMaNDeR tarafından 15/Kas/12 14:53 tarihinde düzenlenmiştir