Evrenin Sırları Çözülecek; Yüzyılın Deneyi
-
Konuyu nerede açıcağım konusunda kısa bir tereddüt yaşadım Gündem/Güncel Konular ve Derin Konular arasında gidip geldikten sonra konuyu açtım...
Cern'de yapılacak olan bu deneyi aylardır merakla bekliyorduk ve artık sona yaklaştık. 36 ülke ve 2binden fazla fizikçi bu büyük deneyin son hazırlıklarını tamamlıyorlar. Ne yazıkki bu 36 ülke içerisinde Türkiye bulunmuyor aslında bu olaydan başlı başına yeni bir konu olur ya neyse... Deneyden sonra fizik kuralları değişebilir, evrenin sırları ise açıklığa kavuşabilir bu gerçekten heyecan verici...

Konu ile ilgili Haber :
http://www.radikal.com.tr/haber.php?haberno=208834
-
bu deneyi 13 nisan'da yapmayacaklar mıydı ben mi yanlış hatırlıyorum? :|
-
Türkiyede varmış
Yerin 100 metre altında gerçekleştirilecek olan zamanın en büyük fizik deneyinde Türkiye de üç ayrı ekiple yer alıyor. Türkiye'den Çukurova Üniversitesi, ODTÜ ve Boğaziçi Üniversitesi fizik bölümlerinden öğretim görevlileri ve doktora öğrencileri katılıyor.
-
Yanlışlıkla açılan boyut kapısından gelen combinelar gezegeni ele geçirecek. Hanım koş levyemi getir :P
-
Bu haber ilk çıkalı herhalde 2 yıl oldu hala daha yapacaklar. Dünyanın yer çekimini zikmezler umarım. bir anda 7 metre sıçramaya başlamayalımda.
-
bu melekler ve şeytanlar (dan brown) daki deneyle aynı deney mi?
-
Avrupanın göbeginde yapıyorlar. Bizden daha uzak bı yerde yapsalar bari zaten evler çürük çöker hemen
-
FireX bunu yazdı:
-----------------------------Yanlışlıkla açılan boyut kapısından gelen combinelar gezegeni ele geçirecek. Hanım koş levyemi getir :P
-----------------------------
muhaah :D atımı getirinbu deney hani şu yaparsanız dünyayı kara delikler yutan diyenlerin karşı çıktığı deney değilmi ?
-
HolygaN bunu yazdı:
-----------------------------Avrupanın göbeginde yapıyorlar. Bizden daha uzak bı yerde yapsalar bari zaten evler çürük çöker hemen
-----------------------------Hocam, öncelikle haberi okumanı tavsiye ederim, deneyin hiçbir tehlikesi yok... Misal; Hocam bir fındık düşün içi dolu, O fındıkla dünyanın boyutu kıyasladığımızda fındık okyanustaki bir su damlası kadar küçük kalır, birde fındık ile fındık içini kıyasla fındık için oldukça büyüktür yani fındık için yoğunluğu çok fazladır bu deneydede bu tarz bir mantık var küçük kitlede büyük yoğunluk prensibi..
-
ya bu deney geçen yıl yapılmayacakmıydı bilim-tekniğin kapak konusuydu hatta.
-
ben bu deney haberini ilk okuduğumda aklıma hemen half life gelmişti.. onda da buna benzer bişey vardı. (fazlasıyla hayalperestim taam :|)