folder Tahribat.com Forumları
linefolder Derin Konular
linefolder Evrenin Sırları Çözülecek; Yüzyılın Deneyi

Evrenin Sırları Çözülecek; Yüzyılın Deneyi

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    PriesTBT
    PriesTBT's avatar
    Erkek

Konuyu nerede açıcağım konusunda kısa bir tereddüt yaşadım Gündem/Güncel Konular ve Derin Konular arasında gidip geldikten sonra konuyu açtım...

Cern'de yapılacak olan bu deneyi aylardır merakla bekliyorduk ve artık sona yaklaştık. 36 ülke ve 2binden fazla fizikçi bu büyük deneyin son hazırlıklarını tamamlıyorlar. Ne yazıkki bu 36 ülke içerisinde Türkiye bulunmuyor aslında bu olaydan başlı başına yeni bir konu olur ya neyse... Deneyden sonra fizik kuralları değişebilir, evrenin sırları ise açıklığa kavuşabilir bu gerçekten heyecan verici...

Konu ile ilgili Haber :

http://www.radikal.com.tr/haber.php?haberno=208834

selam gençlik!
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    hMhM
    hMhM's avatar
    Erkek

bu deneyi 13 nisan'da yapmayacaklar mıydı ben mi yanlış hatırlıyorum? :|

kenarda köşede takılırım ben
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    HolygaN
    HolygaN's avatar
    Erkek

Türkiyede varmış

Yerin 100 metre altında gerçekleştirilecek olan zamanın en büyük fizik deneyinde Türkiye de üç ayrı ekiple yer alıyor. Türkiye'den Çukurova Üniversitesi, ODTÜ ve Boğaziçi Üniversitesi fizik bölümlerinden öğretim görevlileri ve doktora öğrencileri katılıyor.

4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    inside
    anonim6918524
    anonim6918524's avatar
    Banlanmış Üye
    Bilgi/Destek Madalyası Üstün Hizmet Madalyası
    Erkek

Yanlışlıkla açılan boyut kapısından gelen combinelar gezegeni ele geçirecek. Hanım koş levyemi getir :P

λ
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    klinsmann
    klinsmann's avatar
    Erkek

Bu haber ilk çıkalı herhalde 2 yıl oldu hala daha yapacaklar. Dünyanın yer çekimini zikmezler umarım. bir anda 7 metre sıçramaya başlamayalımda.

6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Moonchild
    Moonchild's avatar
    Erkek

bu melekler ve şeytanlar (dan brown) daki deneyle aynı deney mi?

7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    HolygaN
    HolygaN's avatar
    Erkek

Avrupanın göbeginde yapıyorlar. Bizden daha uzak bı yerde yapsalar bari zaten evler çürük çöker hemen

8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    BuZuL
    BuZuL's avatar
    Erkek

FireX bunu yazdı:
    -----------------------------

Yanlışlıkla açılan boyut kapısından gelen combinelar gezegeni ele geçirecek. Hanım koş levyemi getir :P

muhaah :D atımı getirin

bu deney hani şu yaparsanız dünyayı kara delikler yutan diyenlerin karşı çıktığı deney değilmi ?

DAĞDA ÜÇ BEŞ KOYUN SÜRÜSÜ, TUTTURMUŞ BİR KÜRDİSTAN TÜRKÜSÜ, ELİNE ALMIŞ BAYRAK DİYE BİR MASA ÖRTÜSÜ, SATSAN BEŞ PARA ETMEZ NE DİRİSİ NE DE ÖLÜSÜ, SOYU SOYSUZ OLAN SENSİN TOPRAK SENİN NEYİNE, İTE İTLİK YAPIP KAFA TUTMA BEYİNE, ANLASA DEDİĞİMİ SOKAKTAKİ KÖPEK AĞLAR HALİNE, DUY ULAN SOYSUZ NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE.......
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    PriesTBT
    PriesTBT's avatar
    Erkek

HolygaN bunu yazdı:

Avrupanın göbeginde yapıyorlar. Bizden daha uzak bı yerde yapsalar bari zaten evler çürük çöker hemen

Hocam, öncelikle haberi okumanı tavsiye ederim, deneyin hiçbir tehlikesi yok... Misal; Hocam bir fındık düşün içi dolu, O fındıkla dünyanın boyutu kıyasladığımızda fındık okyanustaki bir su damlası kadar küçük kalır, birde fındık ile fındık içini kıyasla fındık için oldukça büyüktür yani fındık için yoğunluğu çok fazladır bu deneydede bu tarz bir mantık var küçük kitlede büyük yoğunluk prensibi..

selam gençlik!
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    HeYeT
    HeYeT's avatar
    Erkek

ya bu deney  geçen yıl yapılmayacakmıydı  bilim-tekniğin kapak konusuydu hatta.

matematik24.com
  11. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    spybreak
    spybreak's avatar
    Erkek

ben bu deney haberini ilk okuduğumda aklıma hemen half life gelmişti.. onda da buna benzer bişey vardı. (fazlasıyla hayalperestim taam :|)

REMEMBER! RESPECT IS EVERYTHING
Toplam Hit: 4968 Toplam Mesaj: 37