Evrenin Sırları Çözülecek; Yüzyılın Deneyi
-
HeYeT bunu yazdı:
-----------------------------ya bu deney geçen yıl yapılmayacakmıydı bilim-tekniğin kapak konusuydu hatta.
-----------------------------Deney 2 seneden beri merakla bekleniyordu birçok bilim-teknik dergisine konu olduğu doğrudur. Tarihi yanlış okudun herhalde..
-
HolygaN bunu yazdı:
-----------------------------Türkiyede varmış
Yerin 100 metre altında gerçekleştirilecek olan zamanın en büyük fizik deneyinde Türkiye de üç ayrı ekiple yer alıyor. Türkiye'den Çukurova Üniversitesi, ODTÜ ve Boğaziçi Üniversitesi fizik bölümlerinden öğretim görevlileri ve doktora öğrencileri katılıyor.
-----------------------------Hayır. Verdiğin bilgilerde Türkiyeden deneye katılan bilim adamlarından bahsediyor.. Deneye katkı sağlayan ülkeler arasında Türkiye bulunmuyor..
-
arkadaslar, deneyin uzamasinin nedeni Sogutma problmidir... ilk yapilis tarihi aciklandiginda Borularin sogutulma islemi yeni baslamisti.. Ama borulari sogumasi beklenilenden uzun surdu, bu yuzden ertelendi... :) Olusabilecek kucuk capli karedelikler konusunda da "Stephen Hawking" bir konferans vermisti, Kucuk captaki karadelikler fazla dayanamayip kendi kendilerine yok olurlar diye, boylece karadlik korkusu ortadan kalkiyor... ama uzay-zamanin bukulmesiyle neler olabilir Kuantum Fizigi okuyanlar anliycaklardir :) Ama ben sorun cikmasini istiyorum sahsen.. Dunya daha da kotuye gitmeden batirsinlar :D
-
Dj_Lethal bunu yazdı:
-----------------------------arkadaslar, deneyin uzamasinin nedeni Sogutma problmidir... ilk yapilis tarihi aciklandiginda Borularin sogutulma islemi yeni baslamisti.. Ama borulari sogumasi beklenilenden uzun surdu, bu yuzden ertelendi... :) Olusabilecek kucuk capli karedelikler konusunda da "Stephen Hawking" bir konferans vermisti, Kucuk captaki karadelikler fazla dayanamayip kendi kendilerine yok olurlar diye, boylece karadlik korkusu ortadan kalkiyor... ama uzay-zamanin bukulmesiyle neler olabilir Kuantum Fizigi okuyanlar anliycaklardir :) Ama ben sorun cikmasini istiyorum sahsen.. Dunya daha da kotuye gitmeden batirsinlar :D
-----------------------------Uzay zaman bükülürse zamanda ışınlanma mümkün olucak :|
-
PriesTBT bunu yazdı:
-----------------------------Dj_Lethal bunu yazdı:
-----------------------------arkadaslar, deneyin uzamasinin nedeni Sogutma problmidir... ilk yapilis tarihi aciklandiginda Borularin sogutulma islemi yeni baslamisti.. Ama borulari sogumasi beklenilenden uzun surdu, bu yuzden ertelendi... :) Olusabilecek kucuk capli karedelikler konusunda da "Stephen Hawking" bir konferans vermisti, Kucuk captaki karadelikler fazla dayanamayip kendi kendilerine yok olurlar diye, boylece karadlik korkusu ortadan kalkiyor... ama uzay-zamanin bukulmesiyle neler olabilir Kuantum Fizigi okuyanlar anliycaklardir :) Ama ben sorun cikmasini istiyorum sahsen.. Dunya daha da kotuye gitmeden batirsinlar :D
-----------------------------Uzay zaman bükülürse zamanda ışınlanma mümkün olucak :|
-----------------------------
Kontrollu birsey olmiycagi kesin... Ama cok daha kotu sonuclar da dogurabilir... (Bkz.Philadelphia Deneyi) -
valla çok heycan verici bişi,bakalım ne işe yarıcak,heycanla bekliom,bu arada yapılacak bu patlamanın kesin b tarihi varmı?
-
Dj_Lethal bunu yazdı:
-----------------------------PriesTBT bunu yazdı:
-----------------------------Dj_Lethal bunu yazdı:
-----------------------------
Kontrollu birsey olmiycagi kesin... Ama cok daha kotu sonuclar da dogurabilir... (Bkz.Philadelphia Deneyi)
-----------------------------Bekleyip göreceğiz..
-
Henuz kesin bir tarih yok ama cok yakin oldugu kesin :P
-
onur35 bunu yazdı:
-----------------------------valla çok heycan verici bişi,bakalım ne işe yarıcak,heycanla bekliom,bu arada yapılacak bu patlamanın kesin b tarihi varmı?
-----------------------------http://www.lhcountdown.com/ ben takip ediyorum bakalım ne olcak
bendce hesaplayamadıkları "ufak" sorunlardan dolayı gerçekleşmeyecek :D
-
Dj_Lethal bunu yazdı:
-----------------------------Henuz kesin bir tarih yok ama cok yakin oldugu kesin :P
-----------------------------Temmuz'da olucağını biliyorum ama kesin tarihi bilmiyorum. :|