folder Tahribat.com Forumları
linefolder Derin Konular
linefolder Evrenin Sırları Çözülecek; Yüzyılın Deneyi

Evrenin Sırları Çözülecek; Yüzyılın Deneyi

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Shaban Interactive
    Dj_DooM3
    Dj_DooM3's avatar
    Erkek

BetaMode bunu yazdı:
    -----------------------------

onur35 bunu yazdı:

valla çok heycan verici bişi,bakalım ne işe yarıcak,heycanla bekliom,bu arada yapılacak bu patlamanın kesin b tarihi varmı?

http://www.lhcountdown.com/  ben takip ediyorum bakalım ne olcak

bendce hesaplayamadıkları "ufak" sorunlardan dolayı gerçekleşmeyecek :D

Dostum, Rus bilim adamlari bu konuda acayip emin konustular... "Deneyden sonra Gelecekten gelecek olan misafirlerimize hazir olun diye... Einstein in birlesik alanlar kuramina gore Bir insan gelecek henuz yasanmadigi icin gelecege gidemez, ama gecmise gidebilir, cunku uzay zaman gecmisin kodlarini zaten tasir... yani ruslarin bahsettigi sey bizden ileri zamanlarda olanlar gecmise yani gunumuze gelebilirler... Gerci yine einstein a gore gelecege de gidilebilir, yalniz zamana karsi hile yaparak :D bu da soyle oluyor; Eger bir insan isik hiziyla dunyadan uzaklasirsa zaman o insan icin durma noktasina gelir... geri dondugunde ise tanidiklari olmus olur... yani gelecege gitmis olur...

Shaban Interactive Pro.
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    BetaMode
    BetaMode's avatar
    Erkek

eger deney başarıyla gerçekleşirse tam olarak ne olacak..? dünyanın yok olması hangi durumda gerçekleşeek?

3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Shaban Interactive
    Dj_DooM3
    Dj_DooM3's avatar
    Erkek

BetaMode bunu yazdı:

eger deney başarıyla gerçekleşirse tam olarak ne olacak..? dünyanın yok olması hangi durumda gerçekleşeek?

Dunyanin yok olmasi diye bir durum soz konusu diil dai, Deneyde Higgs parcaciklarinini olusmasi bekleniyor (Maddeye agirligini veren parcaciklar). Bu olusum sirasinda Kuccuk capta karadelikler ve Alev toplari dedikleri, yuksek sıksıma sonucu olusan guclu cekime sahip parcaciklar olusabilir... Fakat Bu Parcaciklarin hizlanmasiyla ortaya cikacak olan Yuksek gucteki elektro manyetik alan  Uzay-zamani bukme ozelligine sahip. Ki bu insan gucuyle simdiye kadar birtek Philadelpia deneyinde olmustur... gizli tutulan bazi projelerde de yapilmis olabilir, ama olursa ilk defa Basin onunde olucak birsey olur... Gelelim uzay zaman bukulunce neler olabilir; Uzay zaman bukulunce en yuksek olasilik Zamanda degisimler ve Worm-Hole denilen bir zaman gecidinin olusmasidir... Bu da bulundugumuz yerden bilinmeyen bir yere cekilmemiz demektir.. kesinlikle kontrolu mumkun diildir... (gunumuz icin). Uzay-zamanin bukulmesi diger boyutlarin da birbirine girmesi demektir (noktasal, bolgesel olarak). Wormhole larin bir ozelligi de icine giren herhangi bir cisim gittikce uzayarak molekullerine ayrilir, ama diger ucundan cikarken de yine molekuler bir birlesme oldugu biliniyor.. ama ne derece duzgun bir birlesme olur orasini tahmin bile edemeyiz... ki philadelphia deneyinde baya bir yan ekisi olmus....

Shaban Interactive Pro.
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    scuderia
    scuderia's avatar
    Erkek

bu deneyeden sonra dünyanın yok olma veya denelerin alt üst olma olasılığı varmı...?

l enfer c est les autres Sartre ...
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Shaban Interactive
    Dj_DooM3
    Dj_DooM3's avatar
    Erkek

scuderia bunu yazdı:

bu deneyeden sonra dünyanın yok olma veya denelerin alt üst olma olasılığı varmı...?

Yok olma olasiligi yok... fakat acayip seyler olur eger yolunda ve planlandigi gibi gitmezse... Eger basariyla gerceklesirse ve beklenildigi gibi higgs parcaciklari olusursa, bilim adamlari teorilerinin dogru oldugunu bu deneyle ispatlamis olucaklar. ve bir cok parcacigin daha olusmasi bekleniyor...

Shaban Interactive Pro.
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ByALeX
    ByALeX's avatar
    Erkek
    Evrenin sırları zaten Kur'an-ı Kerimde bulunmaktadır, hemde kanıtlarıyla beraber...

Alim ile Sohbet Etmek Zümrüt ile incidir, Cahil ile Sohbet Etme Günde Bin Can incitir. Alim ile Sohbet Etmek Mertebe, Cahil ile Sohbet Etme Dönersin Merkebe, Eşek Alim Olmaz Kitap Taşımakla Tekkeye, insan da Hacı Olmaz Gitmekle Mekkeye.
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Geenmeboo
    Geenmeboo's avatar
    Erkek
    aah ah ısparta da ölen bi Türk profesör de bu projeye çağırılmıştı ve oda bu projede çalışıyodu..

NEDEN? (soru olarak)
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    graywolf
    tulu
    tulu's avatar
    Dişi
    her sene açilir konu aq halen yapcaklar subat 2006da yapcaklardi en son
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    sorry_13
    sorry_13's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek
    bu haberi ilk duyduğumda çocukluğumun en sevdiğim filmlerinden olan back to future (geleceğe dönüş) serisi nedense aklıma gelmişti :) ayrıca merakla bekliyoruz bu konuda çeşitli spekülasyonlar var yok 2007 de yok 2008 in sonunda falan ama ne zaman yapılacağı daha belli deil :) hade hayırlısı

sevgim gercek olmasaydı aglayabilirmiydim.... aşkın benle olmasaydı nasıl gülebilirdim.. ates beni yaktıkça daha çok soğuyorum.. soğuyorum ben ateşi körükledikçe buz gibi donuyorum... bana şaşkın bakıyorlar onlarıda anlıyorum.. evvel zaman bir damla iken durumum... elhan derya hal buluyorum
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    iLLuMiNaTi
    iLLuMiNaTi's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek
    BetaMode bunu yazdı:

onur35 bunu yazdı:

valla çok heycan verici bişi,bakalım ne işe yarıcak,heycanla bekliom,bu arada yapılacak bu patlamanın kesin b tarihi varmı?

http://www.lhcountdown.com/  ben takip ediyorum bakalım ne olcak

bendce hesaplayamadıkları "ufak" sorunlardan dolayı gerçekleşmeyecek :D

bana sorarsan aynen böyle bi açıklama gelecek ama bu açıklama geldiğinde çoktan deney yapılıp sonuçlar alınmış olacak..deneyin gerçek boyutlarını bize açıklarlarmı orası meçhul..

Toplam Hit: 4971 Toplam Mesaj: 37