folder Tahribat.com Forumları
linefolder Derin Konular
linefolder Evrenin Yüksekliği Veya Derinliği

Evrenin Yüksekliği Veya Derinliği

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    FCN
    FCN's avatar
    Erkek
    Heima bunu yazdı
    RockZs bunu yazd

yani: 900,000,000,000,000,000,000,000,000 km çapında bir kürenin tam ortasındayız.

http://www.numbersleuth.org/universe/size/

Bu nasıl okunuyor ? :D:D

dokuz yüz septilyon

http://www.biltek.tubitak.gov.tr/sandik/sayicevir/index.php

2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    RockZs
    RockZs's avatar
    Erkek
    HolyOne bunu yazdı

Hacı ben biryerden alıntı yapmadan bilgilerim doğrultusunda hesapladım fakat verdiğin linkteki rakamla tutmadı.

900000000000000000000000000 km  ile benim hesabım arasında dağlar kadar fark var.

hiçbirşey ışık hızını aşamıyorsa ve evren 14 milyar yaşında ise bukadar büyük olmaması lazım =)

kafam durdu şeyhim Para%20göz

3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    sittinsene
    sittinsene's avatar
    Erkek

belkide hiçbirşey genişlemiyordur insanlık olarak toplu halisülasyon görüyor olabiliriz ve son olarak  evren ggenişliyorsa bizdemi genişliyoruz sorusunu akla getiriyor gelde işin içinden çık

VERENDE..."O" ALANDA..."O" NEDİR SENDEN GİDECEK?,TELAŞINI GÖRENDE "CAN" SENİN ZANNEDECEK!!!
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ShockMan
    ShockMan's avatar
    Erkek
    THT2005 bunu yazdı

o değilde şu karadelik cok acayip bişi. acaba oradan içeri bir robot gönderseler üzerinde kamera olsa.

Robotun Tozu bile Kalmayacağına Göre... Değil Karadeliğe Robot Yollamak Belli Işık Hızı Yıllarında Bir Mesafede Bile Yanaşamazsın... O Öyle Bir Deliktirki Işığı Bile Yutar.. Maddeyi YamYassı Eder, Hüp Diye Çeker Yokeder...

Net ortamı, tek tük de olsa iyi dostluklar sağlamışsa bile, vefasızlığı ile ünlüdür..!
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    DanLev
    DanLev's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek
    FCN bunu yazdı
    Heima bunu yazdı
    RockZs bunu yazd

yani: 900,000,000,000,000,000,000,000,000 km çapında bir kürenin tam ortasındayız.

http://www.numbersleuth.org/universe/size/

Bu nasıl okunuyor ? :D:D

dokuz yüz septilyon

http://www.biltek.tubitak.gov.tr/sandik/sayicevir/index.php

başkan senin sitede deneme yaptım; sonuç yirmi sexnonagintilyon Bi acayiplik yok mu sence?

kontrol edebilir olduğum savaş, kontrolüm dışında ki barıştan her zaman daha iyidir...
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    R3D
    R3D's avatar
    Erkek
    HolyOne bunu yazdı

Hocam o genişleme olayı şuradan geliyor

Big bangin 14 milyar yıl civarı önceden olduğunu şuradan biliyoruz, bütün gökcisimleri ve galaksilerin hareket yönü bize bir noktadan patladığını gösteriyor. (Hareketi fizik kanuınlarına göre geri alırsak hepsi aynı ilk noktadan fırlamış birbirine zıt yönde hareket ediyorlar)

Bu bigbang çok gümbürtülü birşeyse ve ondan önce boşluğu meydana getiren yapı taşının da olmadığını biliyorsak (biliyoruz) ve hiçbirşey ışık hızından hızlı değilse (buna da eminiz) demekki evrenin boyutları maximum ışık hızı * 14 milyar yıl civarındadır.

Bu gökcisimleri hala merkeze zıt vektorde hareketlerine devam etmektedirler ve bu patlamada püskürtülen maddeler dışında evrende birşey olmadığı varsayılır.

bu şekilde hesabını yapabilirsin.

Tabi eğer bizim görüş açımız dışında (ki baya bi uzakları görebiliyoruz) başka bigbanglar başka yerlerde patlıyorsa (ki öyle düşünülüyor ama kanıtı yok) evrenin maximum boyutları bunlardır. 

c*14.000.000.000*3600*365   (c=299.792.458 m/s)

En mantıklı olan bu bence ama azda olsa mantık hatası var gibi çünkü hızı ışık hızına yakın bir hız olarak hesapladığımızda zaman bizim şuanki zamana göre çok daha yavaş ilerler buradanda benim kendimce yürüttüğüm mantığa göre genişlik asla bu üst sınıra ulaşmamıştır azda olsa eksiktir gibi geliyor. Yada fazlada olabilir, işin içersine görecelilik girince kafa 1m oluyor :)

"Mey biter saki kalır Her renk solar haki kalır Diploma insanın cehlini alsada; Hamurunda varsa,eşeklik baki kalır..."
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    necroshine
    necroshine's avatar
    Erkek

takipteyim konu heyecanlı =) Sanki birazdan birisi çıkacak ve varoluşu açıklayacakmış havasına girdim birden =)

8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    jawsap67
    jawsap67's avatar
    Erkek

Bir şekilde ışık hızını katlayacak hızlarda seyahat edersek muhtemlen öyle bir aracın içersinde giden yolcular artık kaç milyar yıl sonra evrenın sonunu bulurlar.Ve teorik olarak o aracın içindeki adamlar ölümsüz :)

Düzen hayatından memnun, düzülen ne zaman değişecek
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    HuwelAsK
    HuwelAsK's avatar
    Erkek
    jawsap67 bunu yazdı

Bir şekilde ışık hızını katlayacak hızlarda seyahat edersek muhtemlen öyle bir aracın içersinde giden yolcular artık kaç milyar yıl sonra evrenın sonunu bulurlar.Ve teorik olarak o aracın içindeki adamlar ölümsüz :)

Işık hızını aşan madde enerjiye dönüşür ve ışık hızının altındaki alemdekilere görünmez olur.

Evrenin sınırını big bang ile "üç boyutlu kafatasçı bilimle" düşünmeyenler de var.O yüzden bu işin rakamsal olmayacağını ve hatta bu konu da maddenin içine gömülü olduğu anti maddenin ele alınması gerektiğini düşünenler de var.Biz ise anti madde nedir daha tanımını yapamadık 

Wordpressten tiksiniyorum
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    asiminnesli
    asiminnesli's avatar
    Erkek

şeyhin dediği çok mantıklı ama hawkinge göre 1 tane big bang var diye biliyorum 

I am Jack's inflamed sense of rejection
Toplam Hit: 7435 Toplam Mesaj: 49