Evrim Teorileri
-
ertan bunu yazdı:
-----------------------------Allah da soracak, o beynini neden kullanamadın, neden doğru yolu bulmadın? :) kuranda geçen, akıl sahipleri insanlardan neden olmadın diye soracak.. ve hadi yürü cehenneme... (tabii Allah bilir) :)
Allah herkese doğru yolu göstersin
amin
-----------------------------
usta doğru yolu bulmam için elimde sadece bir kitap vardı derdim heralde. bilim farklıydı.. -
aslında tüm kitaplar sadece BİR KİTABI anlamak içindir :)
-
ertan bunu yazdı:
-----------------------------aslında tüm kitaplar sadece BİR KİTABI anlamak içindir :)
o zaman darwinin türlerin kökeni kitabını doğru anlayan ne olur merak ettim. aşık atışması gibi oluo hoca böyle keselim D: -
keselim hoca.. :)
ayrıca bende okudum darwinin kitaplarını ve doğru yolu buldum:) demek varmış!
-
ertan bunu yazdı:
-----------------------------keselim hoca.. :)
ayrıca bende okudum darwinin kitaplarını ve doğru yolu buldum:) demek varmış!
yorum meselesi tabi her kitap için geçerli nasıl yorumladığına bağlı :)
nese atışsakta fikirlerine saygı duyuyorum hoca. -
konuyu açan arkadaşa haksızlık olmasın diye artık yazmıyorum.. ben ortadaki sorulara & sorunlara cevap verdiğime inanıyorum.. artık gerisi anlayanlara...
herkesin belli bir sermayesi var.Ömür sermayenizi boşa harcamayın lütfen.. hiç ölmeyecekmiş gibi yaşamayın.. gün gelir ölüm kapınızı çaldığında o zaman iş işten geçmiş olacak.. :)
Allah herkesi doğru yola iletsin diyorum
benimle ikili diyaloglara girdiğin ve saygı çerçevesinde kaldığın için teşekkür ediyorum Cradle-Of-Filth (F)
-
Yaaa hep şunu merak ettim biz insanlarda asırlardır variz ama o mayundan bozma saçmalığından beri hala niye değişmiyoruz evrim bukadar mı yani enteresan tuhaf kafa karıştırıcı :D :D :D bana evrim saçma geliyor yaaaa benim Elimde en azından ayet var dünyanın böyle yaratılmadığına dair .Zaten bilimselliği çürütülmüş bir olay evrim saçmalığı geriye 1 2 tane gerzeğin lafı kalıyor oda nezaman öleceğini bilemiyen adamlar bunu söylüyor vs vs ya boşverin bu konular bitmezzzz.
-
netbaba anlıyorum seni ama yaklaşım tarzın biraz yanlış.. Böyle saçmalık diyip kesip atarsan karşıdaki insanı ikna etmiş olamazsın.. O yüzden o tarz teorileri araştırıp açıklarını bulup karşıdaki insanlarla konuşman gerek ki bir işe yarasın.. yoksa herkes herşeye saçma der bırakır.. Araştırmak, zorlamak gerekir bazı şeyleri ve düşünmek. Allah ın bize dediği gibi ne kadar az düşünüyorsunuz!
Soruna gelince, evrim (türlerin değişimi) uzun süren bir süreç gerektirir..milyonlarca yıl yani.. O yüzden hemen göremeyiz.. Tabii bu onların savundukları.. senin de buna karşı bir bilgin varsa karşılığını verebilirsin ama yoksa...
gerisini düşün...
-
evrim diye birşey vardır, mümkündür, bu doğanın kanunudur.
ama evrimi yaratan bir Tanrı vardır :)
benim felsefeme göre..
-
Bu işin içinden uzun yıllar çıkılamayacak gibi. Hatta belki hiç çıkılamayacak. Nasıl aranızda hem evrime hem yaratıcıya inanıyorum diyen varsa, bana da tam tersi ikiside saçma geliyor. kafamda çok soru işareti var, umuyorum bana mantıklı gelecek bir açıklama(teori) bulurum(ya da birileri bulur) yoksa kafayı yiyecem.(Bu arada biyoloji öğrencisiyim)