folder Tahribat.com Forumları
linefolder Eğitim & Ödev & Bilimsel Döküman
linefolder Ey Liseli Muridler :) (Fen Lisesine Giden Varsa Daha Makbul)

Ey Liseli Muridler :) (Fen Lisesine Giden Varsa Daha Makbul)

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    mamii
    mamii's avatar
    Erkek

JohnD bunu yazdı:
    -----------------------------

mamii bunu yazdı:

qaMbLer bunu yazdı:
    hacı zaten konuları yazmıssın calıs işte :) elbet o konuların içinden cıkacak ! :D

Vay be, bir zeki daha :)

Çok sağ ol. Ben de ya cevap gelmezse ne yapacağım diye düşünüyordum. Ah bizim Biyoloji Hocasını bir bilsen.. Bu konular çok uzun çalışmakla olacak işler değil :D O kadar geniş ve ayrıntılı soruyor ki, utanmasa 9. sınıftan soracak şero.

hoca kimle dalga geçiyosun? düzgün konuş

Dalga falan geçmiyorum :) Sadece söylediklerin çok saçma. Konulara çalışmayı ben de biliyorum ama sorum o değil ;)

ÖSS maratonu başlıyor. Dershane de başladı. Bir süre TBT"de yokum. Seneye kaldığım yerden devam =)
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Nitrous
    Nitrous's avatar
    Erkek
    sLeymN bunu yazdı:
    olum ek puanları götürüyorsunuz hala zır zır ediyorsunuz ya :| biz ne bok yiyelim :|
    ne ek puanı la? ek puan verseler odtüdeydm şimdi:D

<< Nitrous@TahriBaT.com >>
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    zervalone
    zervalone's avatar
    Erkek

Lise sonda okuyan ve bu sistemle ilgili bilgisi olan biri olarak şunları sıralıyım bende:

şimdi ben özel okulda sayısalda burslu okumakta olan bir öğrenciyim. ve bildiğiniz üzere ortaöğretim puanı sayısal için okulun say1 ortalaması katılarakta hesaplanıyor. ve bizim okul özel okul olduğundan pertevniyal kazanıp fen lisesi kazanıpta gitmemiş adamda var düz lisede olması gereken adamda. eee doğal olarak düz lisede olması gereken adamlarda say1 ortalamasına katılıyor. hea sadece fen sınıfkileride demiyorum sosyalciler ve tm cilerde fen 1 ortalamasna katılıyor ve bunlar fen 1 çözmüyor yani direk ortalama dibe vumuş oluyor. yani bi farklı bakış açısıyla bakarsak biz onların katsayılarını yükseltirken onlar bizim katsayılarımızı düşürüyor.

bir diğer hususa gelince tabiki lise sonda olan bi öğrenci olarak öss. ama burda klasik şeyler yazmıcam bence öss olması gereken bir sınav çünkü 2 milyon kişiyi böyle bişey olmadan elemek çok zor. ancak sınavsız tek bir yolla elenir bu kadar öğrenci oda okul başarısı ile tabiki buda Türkiyede bi etken diğil çünkü ne sınavlar eşit şartlarda yapılabilir ne kopya eşit şartlarda önlene biliyor nede sözlüler eşit şartlarda verilebiliyor. ama benim öss ile ilgili yanlış olarak gördüğüm şey konu anlatım kitapları. konu anlatım kitapları her büyük dersanenin yayın evinin farklı bilgiler içeriyor.ben nerden bilicem hagisi çıkıcak hangisi çıkmıcak. yada onu geçtim neden çıkmıcak şeye boşuna zaman ayırıyorum ki. hea ve en önemlisi çok şükür benim maddi durumum iyi birçok konu anlatımı kitap alabiliyorum ama bir sayısal öğrencisinin geometr matematik fizik kimya biyoloji derken 5 kitaba ( türkçeyi tarih corayayı saymıyorum bile ) ihtiyacı oluyor ve bunları 2 3 yayın evinden temin edince ve bir kitapta en az 15 lira olunca cidden büyük rakamlar çıkıyor. Ösym nin kendi konu anlatım  kitabını çıkarması lazım.

ve son olarak sözlü notları konusu cidden çok haksızlıkalr dönüyor kesinlikle kontrol altında olması lazım. şöyle bi olay oldu mesela. bir hocanın dersanesine gidip ondan özel ders alan bir öğrenci daha barajı geçemezken ve not ortalaması 1 ken 3 yapıldı. ben ise not ortalamam 3 ken 3 te kaldım ve ben öss denemelerinde okulun ilk 10undan hiç çıkmazken o ilk 25 e zor giren bir öğrenciydi. neden diye soruncada aldığım cevap şu oldu ki sana ne bu benim hakkım istediğim öğrenciye istediğimi veririm bana karışamazsın dı

4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    sirpence
    sirpence's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek

çekilin çekilin şirpençe geldi :W

bu konu tartışıldı eğitim sistemine lanet okuyup bitirmiştik :W

En iyisini sovyetler uyguluyordu heralde :W İşine göre ders :W

boku bokuna kimya geometri biyoloji okuyorum amq :W hatta matematikde gereksiz :W

hatta gideceğim yada gitmeyi düşündüğüm mühendislikle fizik konularınında  bir kısmı yok :)

diğer derslerden bahsetmiyorum hadi edb, dil anlatım, tarih i anladık onları herkesin öğrenmesi gerekde diğerleri nedir :W

5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    sirpence
    sirpence's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek

sLeymN bunu yazdı:
    olum ek puanları götürüyorsunuz hala zır zır ediyorsunuz ya :| biz ne bok yiyelim :|

neyin ek puanı lan hırbo :W

öğretmen lisesinde öğretmen adayları için var sadece :W

6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Marsel
    crafty
    crafty's avatar
    Erkek
    sirpence bunu yazdı:

çekilin çekilin şirpençe geldi :W

bu konu tartışıldı eğitim sistemine lanet okuyup bitirmiştik :W

En iyisini sovyetler uyguluyordu heralde :W İşine göre ders :W

boku bokuna kimya geometri biyoloji okuyorum amq :W hatta matematikde gereksiz :W

hatta gideceğim yada gitmeyi düşündüğüm mühendislikle fizik konularınında  bir kısmı yok :)

diğer derslerden bahsetmiyorum hadi edb, dil anlatım, tarih i anladık onları herkesin öğrenmesi gerekde diğerleri nedir :W

hocam sen hangi mühendisliği istiyorsun?

doktorluk içinde biyoloji yararken matematik fizik yaramıyor gibi uzar gider bu liste! hocam müfredat çok değişti bir de hocanın tipine bağlı insan evladı değilse zaten o sınavı geçmeyi bekleme :D

Kasnak yuvarlandı elek oldu, eski orospular melek oldu...
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    gkhn
    gkhn's avatar
    Erkek

Aq gerektiğinde en basitinden su fen lisesi diye karizmayı koymayı biliyosunuz:)

Çevrenizdeki diğer örenciler ve çevrenizin verdiği gazla/motivasyonla/baskıyla canım odtunun çimlerine uzanıyosunuz, o kadar da kıçınızda çalışma yapsınlar.

Not: Yanlış anlamayın, köpek gibi çalısıyosunuz ve hak ediyosunuz ama işte tipik anadolu liseli modları xD 

I am free of all prejudice. I hate everyone equally
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    mamii
    mamii's avatar
    Erkek

zervalone bunu yazdı:

Lise sonda okuyan ve bu sistemle ilgili bilgisi olan biri olarak şunları sıralıyım bende:

şimdi ben özel okulda sayısalda burslu okumakta olan bir öğrenciyim. ve bildiğiniz üzere ortaöğretim puanı sayısal için okulun say1 ortalaması katılarakta hesaplanıyor. ve bizim okul özel okul olduğundan pertevniyal kazanıp fen lisesi kazanıpta gitmemiş adamda var düz lisede olması gereken adamda. eee doğal olarak düz lisede olması gereken adamlarda say1 ortalamasına katılıyor. hea sadece fen sınıfkileride demiyorum sosyalciler ve tm cilerde fen 1 ortalamasna katılıyor ve bunlar fen 1 çözmüyor yani direk ortalama dibe vumuş oluyor. yani bi farklı bakış açısıyla bakarsak biz onların katsayılarını yükseltirken onlar bizim katsayılarımızı düşürüyor.

bir diğer hususa gelince tabiki lise sonda olan bi öğrenci olarak öss. ama burda klasik şeyler yazmıcam bence öss olması gereken bir sınav çünkü 2 milyon kişiyi böyle bişey olmadan elemek çok zor. ancak sınavsız tek bir yolla elenir bu kadar öğrenci oda okul başarısı ile tabiki buda Türkiyede bi etken diğil çünkü ne sınavlar eşit şartlarda yapılabilir ne kopya eşit şartlarda önlene biliyor nede sözlüler eşit şartlarda verilebiliyor. ama benim öss ile ilgili yanlış olarak gördüğüm şey konu anlatım kitapları. konu anlatım kitapları her büyük dersanenin yayın evinin farklı bilgiler içeriyor.ben nerden bilicem hagisi çıkıcak hangisi çıkmıcak. yada onu geçtim neden çıkmıcak şeye boşuna zaman ayırıyorum ki. hea ve en önemlisi çok şükür benim maddi durumum iyi birçok konu anlatımı kitap alabiliyorum ama bir sayısal öğrencisinin geometr matematik fizik kimya biyoloji derken 5 kitaba ( türkçeyi tarih corayayı saymıyorum bile ) ihtiyacı oluyor ve bunları 2 3 yayın evinden temin edince ve bir kitapta en az 15 lira olunca cidden büyük rakamlar çıkıyor. Ösym nin kendi konu anlatım  kitabını çıkarması lazım.

ve son olarak sözlü notları konusu cidden çok haksızlıkalr dönüyor kesinlikle kontrol altında olması lazım. şöyle bi olay oldu mesela. bir hocanın dersanesine gidip ondan özel ders alan bir öğrenci daha barajı geçemezken ve not ortalaması 1 ken 3 yapıldı. ben ise not ortalamam 3 ken 3 te kaldım ve ben öss denemelerinde okulun ilk 10undan hiç çıkmazken o ilk 25 e zor giren bir öğrenciydi. neden diye soruncada aldığım cevap şu oldu ki sana ne bu benim hakkım istediğim öğrenciye istediğimi veririm bana karışamazsın dı

Bazır görüşlerine katılırken bazılarına katılmıyorm.

"......bence öss olması gereken bir sınav çünkü 2 milyon kişiyi böyle bişey olmadan elemek çok zor......"

ÖSS olmamalı görüşünü savunan bir insan varsa bu cümle söylenir. Fakat biz burada ÖSS saçma, ÖSS olmasın gibi şeyler söylemiyoruz. ÖSS bir eleme sınavı olmalı doğru. ÖSS'ye giren öğrenci sayısı 2.000.000'u bulurken kontenjan en fazla 220.000 kişiyi kaldırabiliyor. Adamlar ne diye Doktor olacak kişi ile Mühendis olacak kişiyi aynı derse sokarlar?

Doktor olacak kişinin daha çok ve daha ayrıntılı Biyoloji görmesi gerekirken, Mühendis olacak kişinin Biyolojiye ihtiyacı yok. Mühendislerimizin beyinlerini gereksiz (mühendis için gereksiz) bilgilerle dolduracaklarına, matematik ağırlıklı problemler ve mantık soruları ile doldurmalılar. Bir Mühendis Biyoloji öğrenmek zorunda değil fakat Matematik öğrenmek zorunda. O adamın kafasını çalıştıracak şeyler öğretmelisin. 

Not: Her insan sadece kendi alanında yetiştirilirse ot ot insanlar yetişir. Ben bu görüşün yanında değilim. Mühendis adama Biyoloji, Kimya çok az bir şekilde, yüzeysel olarak gösterilmeli ama çok abartıyorlar bu işi.

ÖSS maratonu başlıyor. Dershane de başladı. Bir süre TBT"de yokum. Seneye kaldığım yerden devam =)
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    mamii
    mamii's avatar
    Erkek

gkhn759 bunu yazdı:

Aq gerektiğinde en basitinden su fen lisesi diye karizmayı koymayı biliyosunuz:)

Çevrenizdeki diğer örenciler ve çevrenizin verdiği gazla/motivasyonla/baskıyla canım odtunun çimlerine uzanıyosunuz, o kadar da kıçınızda çalışma yapsınlar.

Not: Yanlış anlamayın, köpek gibi çalısıyosunuz ve hak ediyosunuz ama işte tipik anadolu liseli modları xD 

Sınıf arkadaşlarıma sor bakalım beni, en son kaç sene önce ders çalışmışım :)

10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    sirpence
    sirpence's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek

mamii bunu yazdı:

gkhn759 bunu yazdı:

Sınıf arkadaşlarıma sor bakalım beni, en son kaç sene önce ders çalışmışım :)

asdasd ben diyecektim de diyince kimse inanmıyor :)

Kasparov, 10/1/2008 10:13:00 PM Tarihinde
    ...her şeye rağmen etütlerde çalışmadan teşekkür almış adam türünün son örneği...
Toplam Hit: 6819 Toplam Mesaj: 38