folder Tahribat.com Forumları
linefolder Gündem - Güncel Konular
linefolder Eylül'de Global Ekonomik Kriz Olabilir

Eylül'de Global Ekonomik Kriz Olabilir

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
Reply With Quote Alıntı yap
  • KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Dryrock
    Dryrock's avatar
    Erkek

Bir başkası açmasaydı ben açacaktım bu konuyu. Bunu islami terörle değilde istatistiklere dayandırarak tabi :) Çin devlet fononunun %30unu şangay borsasına yatırmasına ramen bu seneki zirve noktasının %40 altında. Bu da doğal olarak çinin ticaret yaptığı tüm ülkeleri etkiliyor. Yani Dünyayı etkiliyor. Herkes kara pazartesi olayına doğru çekiyor olayları.

RETRET
    RETRET's avatar
    Erkek

Eylül ve ekim aylarından korkmuyorum; kasım ortasına doğru hizmet sektöründe kırılma olacağını düşünüyorum,

ocak - mart aylarının sallantılı geçip raya oturacağını nisan ve eylül arasında faizlerin tavanda olacağını düşünüyorum.

Mayıs gibi sağlam bir develüasyon olabilir (gizli değil yavaş yavaş değiş okkalı sağlam) Temmuzdan sonra inşaat sektörünün yeniden hareketleneceğini durma noktasına gelen kamu ihalelerinin canlanacağını düşünüyorum.

ulan hepiniz yaşlanmışlınız size inat ben yaşlanmayacam saç da ektirecem pilates de yapacam, götümü yiyin.
    ~$
    ComputerWolf
    ComputerWolf's avatar
    Üstün Hizmet Madalyası
    Erkek

Siktir edin bunlari gencler. Parasi , mali mulku olan dusunsun.  Siz savastan kacma ve hayatta kalma, temel gida ve hayvancilik-balikcilik gibi bilgiler edinin.

ComputerWolf tarafından 25/Ağu/15 10:42 tarihinde düzenlenmiştir

Hep denedin. Hep yenildin. Olsun yine dene , yine yenil ama daha iyi yenil !
    Pisibaliqi
    Pisibaliqi's avatar
    Erkek

Ukrayna ayağına rusyaya ambargo koydular Rusyada ekonomik kriz var lafını illa ki duymuşsunuzdur ruble dolar karşısında %13 değer kaybetmişti. TL ise sene başından beri %22yi geçti. Ama tr de kriz yok. Algı yönetimi böyle birşey işte. 1000 TL asgari ücret 780 olmuş. Zaten bu ülkede ne üretiliyor ki? Herşeyi dolarla alıyoruz. Kısacası kötü günler bekliyo gençler paranız varsa dolara gömün 3.20 yi aşar yılsonuna

Fiat Justica Et Ruat Caelum...
    MATH
    MATH's avatar
    Erkek

FED gibi kuruluşların, Keynes tarzı ekonomik politikaların hakim olduğu yeryüzünde ekonomik krizler sık sık yaşanmaya devam eder. Fakat dünyanın sonu gelmez. Biraz Marksistleri heyecanlandırır o kadar. Marksizme göre dünyada ekonomi günbegün kötüye gitmek zorunda, devamında lümpenler iktidarı ele geçirip kendi diktatörlüklerini kurmalı. Elbette Marx hayatta iken bu iddiasından vazgeçti. Çünkü Londra ve çevresinde gördüğü işçilerin yaşam şartları daha kötüye gitmedi, sürekli arttı ve artmaya devam ediyor.

Böcüklerin Efendisi
    krypt
    krypt's avatar
    Erkek

Ekonomik kriz var -> sebebi Fed -> İngilteredeki işçilerin yaşam standartları yükseliyor -> marx kaka pis

Hehaehae :D

while (1<2)
    Opsiyonel_Bilgiler
    Opsiyonel_Bilgiler's avatar
    Erkek

çin borsaları, avrupa dalgalanmaları, rusya falan... uffff

ya ben şeyi sorcam Süleyman Mabedini inşa etseler nolcek? 

imza mı gelmiş?
    kafkafkaf
    kafkafkaf's avatar
    Erkek
    manhyak bunu yazdı
    kafkafkaf bunu yazdı

buna herkes inanırsa kriz gerçekten olur :)

ama şunu söyleyeyim türkiye zaten kriz içerisinde ama global göstergeler normal seyrinde dünyada sıkıntı yok ;)

Bu bilgiyi neye dayanarak verdin ? Çin borsaları sürekli değer kaybediyor, %8.5 geriledi. Çin kaybederse bütün dünya kaybeder.

-edit-

uzun zamandır ekonomi gündemini takip etmediğimi farkettim burayı güncelleyeceğim

kafkafkaf tarafından 26/Ağu/15 03:35 tarihinde düzenlenmiştir

http://emorcraft.blogspot.com.tr/
    Caliber
    Caliber's avatar
    Erkek
    MATH bunu yazdı

FED gibi kuruluşların, Keynes tarzı ekonomik politikaların hakim olduğu yeryüzünde ekonomik krizler sık sık yaşanmaya devam eder. Fakat dünyanın sonu gelmez. Biraz Marksistleri heyecanlandırır o kadar. Marksizme göre dünyada ekonomi günbegün kötüye gitmek zorunda, devamında lümpenler iktidarı ele geçirip kendi diktatörlüklerini kurmalı. Elbette Marx hayatta iken bu iddiasından vazgeçti. Çünkü Londra ve çevresinde gördüğü işçilerin yaşam şartları daha kötüye gitmedi, sürekli arttı ve artmaya devam ediyor.

Az Monetarist gördüm sizi efem. =) Ayrıca unutulmamalı, ortodoks iktisat yoksa heterodoks iktisat da yoktur. Ortodoks yoksa neyi eleştirecek bu heterolar.

Caliber tarafından 26/Ağu/15 03:18 tarihinde düzenlenmiştir

Tedbirsiz abdest bozmaya oturan, domala domala ta_ arar.
  • Toplam Hit: 6327 Toplam Mesaj: 42
    global kriz eylül