Facebook Bizi Bu Kadar Mı Mal Yaptı ?
-
NoToLeRaNcE bunu yazdı:
-----------------------------Eyw hacım saolasın.
Evet baya okudum, ama bu aralar bazı problemlerden dolayı okuyamıyorum..
O zman bana bi insan göster sayısız kitap okuyupta tarihi, edebiyatı ders olarak kötü olan, yada ne bileyim hafızası kötü olan ? Ben diyorum ki teknolji karşıtı değilim, ama abarttık dozu kaçtı ve batıyoruz gerçek batıyoruz.. Ve unutma bilgisayarın sana çok şey katabilir ama beyin hücrelerinden alıp götürdükleri geri tedavisi olmayacak şeyler.. Şuan şu bilgisayar ekranının yanıp sönmesi ile kaç beyin hücremiz ölüyo bunuda düşünmek lazım. Yada dışardaki hayattan kaybettiklerimiz, sanal hayat yüzünden kaçırdıklarımz neler oluyo ?
-----------------------------Sanal hayat yüzünden dışardaki hayattan hiçbir şey kaybetmedim, kaybetmeyi de düşünmüyorum.
Sanalın da gerçeğin de zararı olduğu gibi faydası da vardır elbet. Çok fazla kitap okuyup da tarihi, edebiyatı kötü olan olmayabilir. Bu da kitap okumanın güzel yanlarından olabilir ama okumayı bilen adam kitapta okuyup yaptığı o dersleri internette okuyarak da yapabilir hatta internetteki diğer kullanıcıların yazmış olduğu soru cevaplarla daha iyi bile öğrenebilir.
İnternette takılan kişi forumlarda tartışmayı öğrenir.
İnternette takılan kişi farklı görüşlü insanlar görür.
İnternette takılan kişi herkesle konuşabilme şansını bulabilir.
İnternette arabanın nasıl yapıldığından tutalım sakızın nasıl yapıldığına kadar her bilgi var. Bunları görsel olarak (flash veya gif resmi) renkli renkli canlı canlı görmek varken, kitabı ararken kaybedeceği ve okurken aklında canlandırırken kaybedeceği zamanı da düşünürsek neden kitaptan okusun?
Son olarak bilgisayarın abartıldığı fikrine ben de katılıyorum. Gerçekten bokunu çıkaran insanlar var. Bir kafede arkadaşıyla buluşup sabahtan akşama kadar facebook'ta takılan mantık yoksunu insan az değil.
-
Benim çok işime yarıyor, işte de yarıyor sosyalleşme için de yarıyor, face sayesinde 42 koreli 17 japon 9 alman arkadaşım oldu. Ben insanlarla face de tanışıp dışarıda buluşuyorum, yada tersi oluyor, yani iletişim aracı olarak kullanıyorum. Face olmasa Orkut olurdu, başka bir şey olurdu ama yine de olurdu. Adam gibi kullandıktan sonra gayet güzel bir araç.
-
NoToLeRaNcE bunu yazdı:
-----------------------------
wking bunu yazdı:
NoToLeRaNcE bunu yazdı:
iskarpin bunu yazdı:
Kitap hiti ile Facebook Sorunu hitini karşılaştırman bence pek de bağıntılı değil. Yahu kitap okuyan herkes bilgili mi, hepsi aklı başında adam mı? Bana sorarsan Orhan Pamuk'un 'Kar' ını, yok bilmem kimin 'Leyla' sını okuyanla, Facebook'ta vidyo paylaşan arasında bi fark yok. İki zümre de vakit öldürmek için bir meşgale bulmuş gidiyor. Ortaokulda münazara yapmıştık TV mi Kitap mı diye biz kura sonucu mecburen kitabı savunmuştuk. Bak, hayatta en büyük pişmanlıklarımdan birisi de odur. Var mı abicim TV gibisi, yemişim böyle tırıvırı kitapları. Haa bir de, Türk milleti olarak son yıllarda kendimizi ne kadar aşağılarsak yazıyı yazan, eleştiriyi yapan kendimizi o kadar yüceltmiş zannediyoruz sanırım.. Esas sorun, sürekli toplumun takdirini kazanmak için bir şeyler yapmaya çabalamak. Az kendimiz olalım, canımız Facebook istiyorsa orda takılalım, kitap okumak istiyorsa gidelim okuyalım, araştıralım. Bu kadar kasmanın, kendimizi aşağılamanın yeri yok.
-----------------------------Rahmetli babamdan Allah razı olsun kafama vura vura bana kitap okumamı söyledi çokta iyi yaptı.. Ne okumakta zorluk çekiyorum şuanda nede yüz yüze iletişimde doğru lafları söylemekten, düşünmekten. He sen zaten buna vakit öldürmek için diyosan -kitap okumaya- helal sana benim zaten senle tartışma ortamına girmek gibi bi derdim asla olmaz.. Hem Sen yazıyı yanlış şekilde okudun sanırım, ben orda 'bende de suç var' ve 'biz' gibi kelimeler kullandım bi daha oku istersen, egomu tatmin etmek gibi bi derdim yok yani.. Sorun Türk gencinin sorunu olunca insan bencilleşemiyo senin zihniyetin gibi..
-----------------------------Allah rahmet eylesin dostum.
Kalınlaştırdığım 2. cümleyi yazdığına göre çok kitap okumuş olmalısın. Benim hayatımda okuduğum kitap sayılıdır ama okumaya başlayınca kitap sarıyorsa ve aşırı kalın değilse tek oturuşta bitiririm ama dediğim gibi okuduğum kitap sayılıdır. En son 9. sınıfta sınavını olduğumuz kitabın sadece birkaç sayfasını okumuştum.
Fakat gel gelelim benden 102371937107319732013710371 kat kitap okuyan insanlardan 12903719327193713170317 kat iyi iletişim kurabiliyorum. Yüz yüze iletişim kurmakta üstüme yok, kimseden utanmam çok rahatımdır. Her türlü tartışma ortamına da girerim.
Evet arkadaş ben teknoloji çocuğuyum. Kitabın bana kattığının çok daha fazlasını bilgisayarım bana katıyor.
O zman bana bi insan göster sayısız kitap okuyupta tarihi, edebiyatı ders olarak kötü olan, yada ne bileyim hafızası kötü olan ? Ben diyorum ki teknolji karşıtı değilim, ama abarttık dozu kaçtı ve batıyoruz gerçek batıyoruz.. Ve unutma bilgisayarın sana çok şey katabilir ama beyin hücrelerinden alıp götürdükleri geri tedavisi olmayacak şeyler.. Şuan şu bilgisayar ekranının yanıp sönmesi ile kaç beyin hücremiz ölüyo bunuda düşünmek lazım. Yada dışardaki hayattan kaybettiklerimiz, sanal hayat yüzünden kaçırdıklarımz neler oluyo ?
-----------------------------eger bilgisayarin seni curuttugune inaniyosan adamlar power dugmesi koymus. kapat haci bu kadar kasma elin gitmiyosa kapatmaya fisini cek. yada olmadi camdan firlat. madem o kadar zararli senin beyin hucrelerine kac saattir burda ne diye post kasiyon ? beyin hucrelerini daha fazla olduruyon. kapat kitabini oku.
-
eger bilgisayarin seni curuttugune inaniyosan adamlar power dugmesi koymus. kapat haci bu kadar kasma elin gitmiyosa kapatmaya fisini cek. yada olmadi camdan firlat. madem o kadar zararli senin beyin hucrelerine kac saattir burda ne diye post kasiyon ? beyin hucrelerini daha fazla olduruyon. kapat kitabini oku.
Sende 2 tane göz 1 tanede beyin var demi ? Konun alında şunu yazdım '' Lütfen ciddi anlamda yorum yapın, yapacaksanız..'' Seni buraya iten ne anlamadım ? Ne tartışma kültüründen anlarsın ne bi boktan laf olsun torba dolsun diye yorum yaparsın sadece.İlgi alanına s-m'ci yazmakla olmuo bu işler ,) Ben sana pc'ye düşmanım mı dedim götünle okuma yazılanı beyninle anla.. Yeter ya bu ne ukalalık bu ne bilmişlik amq. Herkes her şeyin en doğrusunu bilio, konu baltalamaya gelince herkes en iyi oluo.. Bu şekilde beyinden yoksun insanlar olduğu sürece sırtımız yere değmez, aynen devam et bu şekilde mantıksız yaşamaya çok şey kazanırsın.. Admin konuyu lütfen silsin, üslubum daha da kötü olacak yüz göz olacaz burda.. Bida da şu ortamda bi insanla tartışmaya girersem 2 olsun. Selametle.. -
southpark'ın facebook bölümünü koysun biri lütfen artık
-
NoToLeRaNcE bunu yazdı:
SysTeMeRRoR bunu yazdı:
NoToLeRaNcE bunu yazdı:
wking bunu yazdı:
NoToLeRaNcE bunu yazdı:
iskarpin bunu yazdı:
Kitap hiti ile Facebook Sorunu hitini karşılaştırman bence pek de bağıntılı değil. Yahu kitap okuyan herkes bilgili mi, hepsi aklı başında adam mı? Bana sorarsan Orhan Pamuk'un 'Kar' ını, yok bilmem kimin 'Leyla' sını okuyanla, Facebook'ta vidyo paylaşan arasında bi fark yok. İki zümre de vakit öldürmek için bir meşgale bulmuş gidiyor. Ortaokulda münazara yapmıştık TV mi Kitap mı diye biz kura sonucu mecburen kitabı savunmuştuk. Bak, hayatta en büyük pişmanlıklarımdan birisi de odur. Var mı abicim TV gibisi, yemişim böyle tırıvırı kitapları. Haa bir de, Türk milleti olarak son yıllarda kendimizi ne kadar aşağılarsak yazıyı yazan, eleştiriyi yapan kendimizi o kadar yüceltmiş zannediyoruz sanırım.. Esas sorun, sürekli toplumun takdirini kazanmak için bir şeyler yapmaya çabalamak. Az kendimiz olalım, canımız Facebook istiyorsa orda takılalım, kitap okumak istiyorsa gidelim okuyalım, araştıralım. Bu kadar kasmanın, kendimizi aşağılamanın yeri yok.
-----------------------------Rahmetli babamdan Allah razı olsun kafama vura vura bana kitap okumamı söyledi çokta iyi yaptı.. Ne okumakta zorluk çekiyorum şuanda nede yüz yüze iletişimde doğru lafları söylemekten, düşünmekten. He sen zaten buna vakit öldürmek için diyosan -kitap okumaya- helal sana benim zaten senle tartışma ortamına girmek gibi bi derdim asla olmaz.. Hem Sen yazıyı yanlış şekilde okudun sanırım, ben orda 'bende de suç var' ve 'biz' gibi kelimeler kullandım bi daha oku istersen, egomu tatmin etmek gibi bi derdim yok yani.. Sorun Türk gencinin sorunu olunca insan bencilleşemiyo senin zihniyetin gibi..
Kalınlaştırdığım 2. cümleyi yazdığına göre çok kitap okumuş olmalısın. Benim hayatımda okuduğum kitap sayılıdır ama okumaya başlayınca kitap sarıyorsa ve aşırı kalın değilse tek oturuşta bitiririm ama dediğim gibi okuduğum kitap sayılıdır. En son 9. sınıfta sınavını olduğumuz kitabın sadece birkaç sayfasını okumuştum.
Fakat gel gelelim benden 102371937107319732013710371 kat kitap okuyan insanlardan 12903719327193713170317 kat iyi iletişim kurabiliyorum. Yüz yüze iletişim kurmakta üstüme yok, kimseden utanmam çok rahatımdır. Her türlü tartışma ortamına da girerim.
Evet arkadaş ben teknoloji çocuğuyum. Kitabın bana kattığının çok daha fazlasını bilgisayarım bana katıyor.
-----------------------------eger bilgisayarin seni curuttugune inaniyosan adamlar power dugmesi koymus. kapat haci bu kadar kasma elin gitmiyosa kapatmaya fisini cek. yada olmadi camdan firlat. madem o kadar zararli senin beyin hucrelerine kac saattir burda ne diye post kasiyon ? beyin hucrelerini daha fazla olduruyon. kapat kitabini oku.
Bu şekilde beyinden yoksun insanlar olduğu sürece sırtımız yere değmez aynen devam et bu şekilde mantıksız yaşamaya çok şey kazanırsın. Tmm herkes akıllı ben malım oldu ? Admin arkadaş konuyu silebilir. Selametle.
-----------------------------ben mi mantiksizim sen mi bilader ? diyorsun ki ekran basinda beyin hucrelerimiz oluyo. o zaman bosuna konu acma kimse sen boyle dedin diye kalkipta facebook a girmeyi kesecek degil ... hemde bosuna daha fazla milletin beyninin hucrelerini oldurme. kendi kendinle cekilisiyosun bilader sen.
pc basinda olturmus yorum yapiyo konu aciyo bide yapmayin diyo hemde ben mantiksizim.
kimin beyinden yoksun oldugu apacik ortada sanirim.
dedigimi yap yaptigimi yapma mantigi mi yapiyosun yoksa ?
neyse ben beyin hucrelerimi diger konular oldurucem. bu konu icin yeterince oldurdum.
-
aslında face bence ilk kuruluş amacı gibi kalsaydı o zaman yararlı olurdu şuanda face de bunun böle olmasını istio burdada amacını sen belirliyosun eski amacı gibi kullanırsan zaten sorun yaşamazsın
ben kendimce sunulan herşeyden zewk almaya mutlu olmaya bakıyorum zaten hayat sanal we realden ibaret olmadımı o yüzden çok fazla kasma salla ,)
-
NoToLeRaNcE bunu yazdı:
SysTeMeRRoR bunu yazdı:
NoToLeRaNcE bunu yazdı:
wking bunu yazdı:
NoToLeRaNcE bunu yazdı:
iskarpin bunu yazdı:
Bu şekilde beyinden yoksun insanlar olduğu sürece sırtımız yere değmez aynen devam et bu şekilde mantıksız yaşamaya çok şey kazanırsın. Tmm herkes akıllı ben malım oldu ? Admin arkadaş konuyu silebilir. Selametle.
-----------------------------Arkadaşım, alıntı yaptığın üyeler arasında benim de rumuzum var. Bu 'beyinsiz insanlar' hakaretin her kime olursa olsun yakışmadı. Kitaplar okunmasın 'tükaka' mevzuu değil bahsi geçen, internet VS kitap olayına da girmedik. İkisi de farklı lezzetler elbette, ama sen birisini göğe çıkarırken bir diğerini yerin dibine sokuyorsun. İyi bir okuyucu olduğunu söyleyen birisine bu yersiz hakareti yakıştıramadığımı belirtmek isterim.
-
ben mi mantiksizim sen mi bilader ? diyorsun ki ekran basinda beyin hucrelerimiz oluyo. o zaman bosuna konu acma kimse sen boyle dedin diye kalkipta facebook a girmeyi kesecek degil ... hemde bosuna daha fazla milletin beyninin hucrelerini oldurme. kendi kendinle cekilisiyosun bilader sen.
pc basinda olturmus yorum yapiyo konu aciyo bide yapmayin diyo hemde ben mantiksizim.
kimin beyinden yoksun oldugu apacik ortada sanirim.
dedigimi yap yaptigimi yapma mantigi mi yapiyosun yoksa ?
neyse ben beyin hucrelerimi diger konular oldurucem. bu konu icin yeterince oldurdum.
Ben kime dedim face ye girme diye nerde yazıo bu yazı ? Ya valla çarpıtıyosunuz yazdıklarımı bu ne ya, anlamak istediğini mi anlıon sen :S Ben de bunlar içindeyim buna bi dur demek gerekio dedim demi ? Buda benim yorumum diye yazdım orda ? nerenle okuon sen ya ? Beynin mi varda öldürecen ? Bence git as direk kendini. Yazma bişeyde lütfen ! Bende yazıp kirletmeyecem ortamı. Gören adminde ilgilensin silsin konuyu lütfen.. -
sende var mi beyin dersin ? hic olmazsa senin gibi hakaret etmiyorum cevap veremeyecegim durumda. adam akilli konus yoksa sana beyinle beraber guzel seyler gosteririm.