Fahri Polis Olmak
-
zeybekustasi bunu yazdı
Selamlar,
Benzer şekilde gerekli eğitimleri alan insanlarda polisin bazı yetkilerine sahip olmalı.
Ama tamamen ücretsiz yapacak bunu. Gönüllülük esası olmazsa herkes parası için saçmalar.
Detaylar gerçek olcak olsa konuşulur ama böyle bir sistemde toplumdaki olaylar daha hızlı çözülür gibi grliyor bana.
Varsa fikirleriniz konuşalım.
cimer gibi gammazlama herkesi fetöcü / terörist = vatan hayını ilan etme çabaları artar :) İç savaş çıkar ve toplumsal olay da kalmaz..
Buna da torpilin ve birini arattırıp ceza kestirmenin eklendiğini düşünürsek çok güzel haberler çıkar ki haber sitesi açılır buna :)
bana teşkilatın numarasını verinnn bana eniştemin numarasını verin -
Hocam o işin resmi bir adı var, bekçilik.
Polis ve bekçilere de yeteri kadar eğitim verilmediği için haşin gençlerin gözde mesleği polislik oluyor ondan sonra türlü türlü haberler, olaylar duyuyoruz. Beline silah takılacak adama sağlam eğitim verilmesi lazımken maalesef kalite gittikçe düşüyor. Fahri mahri ile olacak iş değil bunlar. Fahri askerlik diye bir şey yoksa fahri polislik de olmamalı. Hatta mümkünse fahri adı altında meslek grubu olmamalı. Trafik müfettişlerinin hali malum. Canı sıkılan emekli dayılar olur olmaz işler yapıp milleti mahkemelerde takiplerde koşturup duruyor.
-
Zaten polis devletinde yaşıyorsunuz. Aman iktidarın kulağına gitmesin. Çünkü kahvehanelerde çay-sigara-okey yapan bomboş tipleri sırf gençlik kolları üyesi diye mahalle bekçisi yaptılar. Parti üyelerini de fahri polis yaparlar olur biter. Sokakta tuttuğun takımın yönetimine sinirlenip 'yönetim istifa' dediğin an fahri polis tarafından tutuklanabilirsin. Yani suistimal edilmeye o kadar müsait bir alan yaratır ki; aklın almaz.
-
polisin heryerde olmasına gerek yok işini yapıyor mu ? yapmıyor
bu ülkenin sorunu görev tanımı olmasına rağmen mevcut duruma uyulmaması ,
sana bana kaldı abi allah aşkına bir de bunu yapmak ?
polis yetişemiyor vs der gelir buradan polis olan arkadaşlar ,
bir yerde organizasyon eksikse on milyon tane insan olsun yine yetişemez.
mühendis olan sensin tüm datayı anında filtreleme yapmak sorguya gönderirsen ,
çalışır mı ? çalışırsa nasıl çalışır ?