Farz Edelim Tüm İnsanlar Öldürüldü
-
Robinson_Crusoe bunu yazdı
Yani Allah insanlara bir ömür biçmiş herkes yaşayacak ve ölümü tadıcak kıyamet koptuğunda ise tüm insanlar yeniden dirilecek, ve ahirette toplanarak cennetlik cehennemlik diye ikiye ayrılacak, özürlüler ne olacak tam emin değilim,
İşte insan olarak kıyametin kopmasını beklemeden birileri kıyameti kopardı diyelim kendiside içinde dünyada ki tüm canlıları öldürdü böyle olduğunda sistem nasıl işler acaba, aklıma takıldıda,
bütün insanlar nükleer bombayla ölürse zaten kiyamet oluyor :D bi laf vardı tanrı işlerini gizemli yöntemlerle yapar :) bu sorularla fazla kafanı kurcalama hem contayı yakarsın hemde etrafındakiler başka gözle bakar sna
-
Müslümamın ve inançlı biriyim, ama aklıma takılan sorularada cevap arıyorum. Dünya tahmini 7 milyar yaşında o zaman Allah 7 milyar yıldan beri bekliyormu,
dostum biraz kitap okumanı oneririm. zaman mefhumu bigbang ile ortaya çıkmıştır. ondan önce var olan ve evrn bittikten sonra var kalacak hiçbir şey için zaman işlemez.
-
Müslümamın ve inançlı biriyim, ama aklıma takılan sorularada cevap arıyorum. Dünya tahmini 7 milyar yaşında o zaman Allah 7 milyar yıldan beri bekliyormu,
dünya yaratılmadan öncesi de var.bekliyor mu derken zaman dilimleri arasında farklılık olduğunu sen de bilirsin.
-
Yani Allah insanlara bir ömür biçmiş herkes yaşayacak ve ölümü tadıcak kıyamet koptuğunda ise tüm insanlar yeniden dirilecek, ve ahirette toplanarak cennetlik cehennemlik diye ikiye ayrılacak, özürlüler ne olacak tam emin değilim,
İşte insan olarak kıyametin kopmasını beklemeden birileri kıyameti kopardı diyelim kendiside içinde dünyada ki tüm canlıları öldürdü böyle olduğunda sistem nasıl işler acaba, aklıma takıldıda,
sen bütün bunlara inanıyorsun değil mi? ben de inanıyorum inan, çok gerçekçi şeyler bunlar.
-
Hocam Allah bir insan gibi oturup atıyorum 10 milyar yılı beklemiyor ahiret için. İnsan için geçerli olan özellikleri Allah için düşünemezsin hayır merak ettiğim bunlar nasıl aklına geliyor da buraya sorma fikrine dönüşüyo ilginç bakınız: konuların
-
hocam Allah zamandan münezzehtir. Allah'ın zati ve subuti sıfatlarını incelemediysen incelemeni tavsiye ediyorum
-
KaRaKuLe bunu yazdı
Hocam Allah bir insan gibi oturup atıyorum 10 milyar yılı beklemiyor ahiret için. İnsan için geçerli olan özellikleri Allah için düşünemezsin hayır merak ettiğim bunlar nasıl aklına geliyor da buraya sorma fikrine dönüşüyo ilginç bakınız: konuların
benim cümlemin devamı niteliğinde.
-
Evreni yok etmedik sadece dünyadaki yaşamı dünyada yerinde duruyor, ayrıca zaman konusuna gelirsek zaman sadece bir algı biçimi, aslında zamanın nasıl akıp akmadığını bilmiyoruz,
-
öyle birşey Yaratanın izni olmadan insan iradesiyle olamaz
-
herşey tamamda o nukleeri patlacak gerizekalaıyı dusunuyorum kim????