Faşizm Bir Siyasi Görüş Müdür Yoksa Suc Mudur ?
-
fasizm siyasi görüste değildir suç ta değildir. Faşizm kısaca itliktir.
-
Siyaset suç değildir, faşizm siyaset değildir, faşistler siyasetci değildir, siyaset faşistlik değildir...
-
mehmetcan bunu yazdı:
-----------------------------neyin Tartişmasini Yaparsiniz anlamam ki ,
Faşizim - milliyetciligin-ırk cılıgın en aşırı ucudur. 1960 dan 80 ihtilaline kadar olan dönemde ülkücüler faşist. solcular komunist. Bknz googleye komunistler moskovaya sloganlari,Kahrolsun Faşizm sloganlari V.s dolu yani Yaşı büyük olan babalariniza sorun onlarda Faşist sıfatı adı altında büyümüştürler. birde komunist yani gençlik yıllarinda girmişlerdir bir siyasi görüşe.
Konuyu özetliyeyim.
Ben TÜRK'üm en üstün ırk benimdir !
TÜRK'ler için yapmayacagim hiç birşey yok
ASIL TÜRK kanı olanlar bilirler.
bu arada Ben Faşist oluyorum gaLiba vatanı ve türk olmayi sevmekle. evet ben bir Faşist'im bunu burda anladim.
itirazı olan ?
ha söylemeden Geçemiyor Bknz google '' Maraş olayları '' işte size Faşizme en yakın örnek :))
iyi yapmişiz ama
-----------------------------
Maraş olaylarını mı iyi yapmışsınız? Ulan kendiniz sinemaya bomba koydunuz, camileri yaktınız sırf abd istedi diye, ondan sonra alevilere, solculara çoluk çocuk demeden saldırıp yaktınız, Allahsızlar, sizede bu yakışır. -
SpoofU bunu yazdı:
mehmetcan bunu yazdı:
Faşizim - milliyetciligin-ırk cılıgın en aşırı ucudur. 1960 dan 80 ihtilaline kadar olan dönemde ülkücüler faşist. solcular komunist. Bknz googleye komunistler moskovaya sloganlari,Kahrolsun Faşizm sloganlari V.s dolu yani Yaşı büyük olan babalariniza sorun onlarda Faşist sıfatı adı altında büyümüştürler. birde komunist yani gençlik yıllarinda girmişlerdir bir siyasi görüşe.
Konuyu özetliyeyim.
bu arada Ben Faşist oluyorum gaLiba vatanı ve türk olmayi sevmekle. evet ben bir Faşist'im bunu burda anladim.
itirazı olan ?
ha söylemeden Geçemiyor Bknz google '' Maraş olayları '' işte size Faşizme en yakın örnek :))
iyi yapmişiz ama
Maraş olaylarını mı iyi yapmışsınız? Ulan kendiniz sinemaya bomba koydunuz, camileri yaktınız sırf abd istedi diye, ondan sonra alevilere, solculara çoluk çocuk demeden saldırıp yaktınız, Allahsızlar, sizede bu yakışır.
-----------------------------deme öle onlar aslında kafirleri (!) yaktılar,öldürdüler hem abd istedi diye yaparlarmı öle(!) onlar ülkelerini solculardan daha fazla seviyolar(!)
-
mehmetcan bunu yazdı:
Konuyu özetliyeyim.
itirazı olan ?
iyi yapmişiz ama
-----------------------------faşist felan değilsin neyin ne bok olduğunu bilmeyen gerizekalısın.Bilmediğin konular üzerinde durma.Ya da hiç değilse faşizm in anlamını öğren..
Faşizm asırı milliyetçilikse neden ülkücü yemininde fasizme karsı yeminler ediliyor?
Komünistler aptal mı? neden fasizme hayır sloganlarıyla halkın tepkisini gereksiz yere alsınlar?
sana tavsiyem açıp öğrenmendir. aksi takdirde her geçen gün kendini yozlastırırsın ;)
-
lapaci rulaz, son 2 yoruma koptum =))))
-
Bence fasizim bir siyasi görüs olamaz söyle tarihin derinliklerine bir dalin fasistlerin yaptiklari insanlik suclari her seyi daha iyi anlatir.
-
hiç bir görüş ya da görüş beyanı suç değildir, suç varsa ancak eylemdedir. görüş beyanının suç olduğu yani düşünce suçu olduğu ülkelere dikkat ediniz , bu görüşten etkilenip saçmalayacak potansiyele sahip kaybedecek hiçbirşeyi olmayan / kalmamış, cahil ve hiç bir kültüre ait olmayan yığınlarn bulunduğu ülkelerdir, örneğin türkiye. insanlar düşüncelerinden değil yaptıklarından sorumludurlar. faşist düşünceye yada X- ist düşünceye sahip olmanın suç olduğunu benim mantığım kabul edemiyor, çünkü bu düşüncede olduğunun belirli bir kanıtı olamaz, aynı şekilde bir kimsenin bir düşüncede / inançta olmadığının da belli bir kanıtı olamaz.
faşizm, ırkçılık anlamında kullanılıyor ise bunun neresi suç ? kanaatim zaten şudur ki ırklar arasındaki farkı görmeyen aptaldır. Ancak ırklar arasında "evrimsel" bir fark olduğunu bahane ederek, birine ırk nedeni ile saldırmak suçtur. çünkü birine saldırmak zaten suçtur ama birinin aşağı / farklı ırktan olduğunu iddia etmek suç sayılamaz, hukuken iddia sahibi iddiasını kanıtlamak ile yükümlüdür. "sen yavşaksın" derken yavşak olduğunun kanıtlamak tamamen bana aittir.
öte yandan faşizmin diğer bir anlamı da, uygulama esnasında ortaya çıkan militarist baskıcı yönetim modelini desteklemektir, yani şu anda olmayan bir yönetim modelini. bir ülkede başka bir yönetim modelini desteklemek amacı ile şiddet eylemi geliştirmek ciddi bir suçtur. banka soygununu siyasi bir amaca dayandırmak , banka soygununa verilecek cezayı üçe beşe katlar tahminen. bundan dolayı bence K aşağı bir ırktır demek suç olamaz ama K ırkından birini bu gerekçe ile öldürmek karşılğnda verilcek ceza , adam öldürme cezasını katlayacaktır.
bizim memlekette bu faşist karşıtlığı biraz sonradan görme, özenti bir vakadır ki Türkiye'nin faşist bir düzen ile yönetildiği tarihinde olmamıştır. ( ordunun yönetime el koyması, iddia edildiği gibi faşizm uygulaması olarak görmüyorum, faşizm ile arasında amaç farkı vardır, faşizm ülkede düzeni bozarak birbaşka düzene getirmek amacında iken; darbe, olmayan / kalmayan bir düzeni tesis etmek amacı taşımıştır ) Türkiye 'de faşizm , yani ırk ayrımcısı ve totaliter bir rejim için ortaya çıkmış ve halkının canını yakmış bir örgütü tarih kaydetmemiştir. bunun için faşizm ztn ülkede olmadan kahrolmuş sayılabilir.