folder Tahribat.com Forumları
linefolder Derin Konular
linefolder Federasyon Hakkında Ne Düşünüyorsunuz?

Federasyon Hakkında Ne Düşünüyorsunuz?

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    cuneyd
    cuneyd's avatar
    Erkek
    Bir an önce olmalı. Ancak böyle huzur gelir ülkeye. Yada tamamen kopar insanlar.. Zaten çok bi gönül bağı kalmış sayılmaz bazı kesimlerce. Ayrıca Ankara'nın da yükü azalır fena mı ? Mantıklı olan Özerklik, Federasyon, Eyalet falan olmalı.

Siz cebit"e gidin Tayyip sizi yakalicak :B adama o kadar laf sölediniz,küfrettiniz :P sizi tahribat.com t-shirtleri ile yakalicak,böle kıcınıza kıcınıza sopaylan vuracak :B Tayyip sizi ağaca vurduracak :B sonra da cemil cicek"e vericek :B / yeah Cemil cicekkk :B
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    u235
    u235's avatar
    Erkek
    DaveReed bunu yazdı
    MaviGozluDev bunu yazdı

zaten hali hazırda 7 bölgeye ayrılmış durumda, onun üzerinden bile yürünebilir.
    eyalet sistemine geçmenin hem iyi hem kötü yanları elbette var. zaten bu hem iyi hem kötü yanı olması her yönetim şeklinde vardır. 
    eyalet eyalet ayrıldıktan sonra tüm eyaletler aynı ülkeye hizmet edecek şekilde örgütlendikten sonra kötü yanlarından birini ortadan kaldırmış oluruz aslında ama insanın içinden sanki eyalet sistemi bizim memlekette suistimale çok açıkmış gibi geliyo :)

herhangi kötü yanını görmüyorum açıkçası

devlet doğu bölgelerini zaten yönetemiyor yani orda devlet yok desek yeri

eyalet sistemi olursa bölünecekmiş türkiye ulan zaten bölünmüşsün

2 halk birbirini sevmiyor

sen doğu bölgelerini yönetemiyorsun sözünü geçiremiyorsun

ayrıl 7 bölgeye kurtul çözüm budur bana göre

Aga nie 7 bölge gibi saçma bir laf attın şimdi ortaya?

Sen Egede,Marmarada,iç Anadoluda ayrı bir ülke kurmak isteyen insanlar gördün mü hiç hayatında?

Mantığa bak.

3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    RaNGeR
    RaNGeR's avatar
    Erkek

Arkadaşlar, üşenmedim, bütün mesajları tek tek okudum. Ben de fikrimi söylemek istedim.

Öncelikle, bu ülkede federatif yönetimin çıkması demek doğu bölgelerinin koparılması demek. Bazı arkadaşlar sormuş, doğu bölgesinin ne getirisi var diye, ben de o arkadaşa ülkedeki enerji üretiminin dağılımını araştırmasını tavsiye ediyorum. Marmara bölgesindeki 2 doğalgaz enerji santrali dışındaki enerji üretiminin çok büyük bir kısmı doğu anadolu bölgelerimizdeki barajlardan sağlanıyor.

Ayrıca federatif sistemi savunan arkadaşlara da, herkesin görmezden geldiği bir tehlikeyi tekrar hatırlatmak istiyorum. 1. Dünya savaşı sonrasında Ermenistan nasıl ve ne amaçla kuruldu, kurulması esnasındaki ilk belirlenen sınırları nerelerdi, iyi araştırın. Neden Türkiye sınırları içerisinde yaşayan Ermeni nüfusu kurulan Ermenistan'dan daha fazla olmasına rağmen ayrı bir devlet kuruldu? Herkes demiş doğudaki kürtler ayrılır, Irak'a bağlanır falan filan. O toprakları Kürtlere YEDİRMEZLER. Neden Türkiye'nin yıllardır yapmadığını, tarihi belgelerle destekleyerek belirttiği sözde Ermeni katliamını neredeyse bütün Avrupa devletleri ve el altından Amerika kabul ediyor? Bunun nedenini bir sorun bakalım kendinize. Araştırınca göreceksiniz ki, 1. Dünya savaşı sonrasında Ermenistan için çizilen sınırlar Ankara sınırlarından aşağıda Hatay'a (Hatay dahil) kadar iniyor. Irak'ta kurulacak sözde Kürdistan'a anca Güneydoğu Anadolu Bölgesinde Mardin, Hakkari, Şırnak gibi sınır şehirleri verirler sussunlar diye.

Ayrıca, doğu illerimizde PKK yandaşından kat ve kat fazla bu ülkeye bağlı, onuruyla yaşayan her ırktan yurttaşlarımız mevcut. Sesleri çıkmıyor diye kimse yok sayamaz. Herkes PKK'lı değil.

Ben federatif yönetime karşıyım. Türkiye'yi bölerek bölgedeki gücünü ve kendini koruyacak asker sayısını düşürmek isteyen taraflar, federatif yönetimi güzel gösterip bizi de o yönde yürümeye teşvik etmekteler. Ama iyi araştırmayan kimse federatif yönetimin olduğu bölgelerdeki önemli sorunları göremiyor.

Federatif yöntem yerine, üniter devlet yapısına ve cumhuriyet kriterlerine daha uygun şekilde yönetim biçimi ayarlanabilir. Örneğin, bugün meclisimizde her şehirden toplamda 550 milletvekilimiz var. Ama Milletvekilliği vasfı dışında vasfı olan çok az kişi var. Bence, madem 7 bölgemiz var, 7 bölge içerisindeki şehirlerden seçilen milletvekilleri arasından hükümet tarafından veya referandumla seçilen milletvekilleri için İçişlerine bağlı bakanlık daireleri oluşturulabilir. Böylece bütün şehirler yine Ankara'ya bağlı olur ama her bölgenin İçişleri Bakanlığı'ndaki ilgili dairesi farklı olacağı için bürokrasi daha hızlı işler diye düşünüyorum. Bunun dışında ben rahatsız edici bir durum görmüyorum, zira zaten mevcut durumdan rahatsız olan, ne doğuda ne de batıda, çok fazla kişi yok.

Ancak var olan siyaset ile olabilecek bir şey değil bu. Bugün doğudaki çoğu illerden elektrik-su parası dahi alınamıyor, bu açık da diğer illerdeki vatandaşlardan elektriğe artı vergi olarak yansıyor ne yazık ki. Faturalarınıza bakarsanız, "kayıp kullanım bedeli" gibi saçma sapan vergilerin alındığını göreceksiniz. Doğu bölgelerindeki üretime teşvik edilmeli, doğu illerinin kalkınması devlet teşvikli ve devlet denetimli özel sektörler ile sağlanmalı. Böylece doğu illerindeki insanlar legal yollardan para kazanacak, devlete vergisini verebilecek duruma gelecek. Bunun yanında doğudaki insanlara verilen "çocuk başı para" uygulamasına son verilmeli, çocuk eğitimi konusunda doğu ailelerine devlet destekli eğitim sağlanmalı.

u235 bunu yazdı

Federasyon şeklinde olsa batıdaki için daha kötü olacak.Aynen Amerikada Meksika eyaletinin New York eyaletinden daha kalabaık olması ama alınan verginin New Yorkdan alınanın yarısı kadar olmadığı ama verilen hizmetin eşit olması gibi bir sorun olacak.

Yani sen burda çalışacan çabalayacan senin götü bokdan arabanın vergisini bile verecen ve bu senin verdiğin vergiyle doğudaki 8 çocuklu aileyi besleyecekler.Olay kısaca bu olacak.

Hocam zaten öyle değil mi :P Doğudaki adamdan zaten adam gibi vergi mi alınıyor? Elektrik su paralarını bile bizden çıkarıyorlar :P

RaNGeR tarafından 11/Ara/12 11:30 tarihinde düzenlenmiştir

Forumda mesaj yazarken lütfen imla kurallarına uyalım, düzgün bir TÜRKÇE ile yazışalım. TÜRKÇE bizimdir, dilimize sahip çıkalım.
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    DanLev
    DanLev's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek

Güzel fikirler var ortada. 

Kimse ''birilerini'' kayırmak veya teviz vermek adına desteklemiyor. Kaldı ki karşı çıkanlar da tam manası ile neden karşı çıktığını bilmiyor gibi geliyor bana. Ben destekliyorum ama bir şartla; Türkiyenin bütünlüğünün garanti altına alınması şartıyla. Ekonomik olarak yeni projelerin gelişmesini destekleyecek, merkezi hükümetin ağırlığını ortadan kaldıracak ama merkezi daha da güçlendirecek bir yapı olacaksa; neden olmasın diyorum.

Senelerce Güneydoğu ve Doğu Anadolu bölgesinde gezindim. O bölgede gerek asker, gerek polis, gerekse diğer devlet memurları olan akraba ve dostlarım sayesinde Diyarbakır, Siirt, Batman, Şırnak, gibi şehirlerde bulundum. Gözlemlediğim şey şu oldu; devlet gücünü mezrada, köyde reçberlik yapan teröre bulaşmamış köylüye hissettiremiyor. Sen köylünü koruyamıyorsan, dağlarına sahip çıkamıyorsan; orada bir güç zaafiyeti ortaya çıkarsa, o boşluğu birileri dolduracaktır. Düşünün gecenin bir yarısı kapınız çalınıyor. 20-30 haneli mezradasınız. Açsanız bir türlü, açmasan bir türlü. Karşında teröristler var. Ekmek, peynir vs istiyor senden. Ne yapacaksın? İşte olay burda kopuyor. Sonuçta o bölgede yaşayan insanlar müslüman ve müslümanlar için namusları herşeydir. Karıma kızıma bişey yapmasınlar bari diye yardım etmek zorunda kalanlar var. O bölge kaynıyor. Suçsuz insanlar iki güç arasında sıkışıp kalıyor.

Yeni anayasa çalışmaları başlamalı bence. Her etnik, dini, meshepsel, siyasi unsuru Türkiye Vatandaşı statüsünde eşitlemeliyiz. Merkezi güçlendirip, gücü eşit şekilde bölgesel ve stratejik yerlere bölüştürmek, gücü ve nüfuzu hissettirmek açısından önemlidir. Osmanlıda ki Rumeli Beylerbeyi, Anadolu Beylerbeyi, Hicaz Beylerbeyi, Mısır Beylerbeyi, Trablus Beylerbeyi gibi beylerbeyi (eyalet) mevcuttu. Türkiye Osmanlının mirası üzerine kurulmuş bir devlet olduğuna göre bu geleneği devam ettirebilir.

kontrol edebilir olduğum savaş, kontrolüm dışında ki barıştan her zaman daha iyidir...
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Sigortacı
    DJ_Alper
    DJ_Alper's avatar
    Bilgi/Destek Madalyası
    Erkek

tayip kendisi için başkanlık istemiyorki sonrası için istiyor adamın şuan başkandan farkı yot hatta daha fazla yetkisi var :)

Sorularınızı cilginsigortaci@gmail.com a yazabilirsiniz cevaplar instagram sayfasında >>>instagram/cilginsigortaci/ █║▌│█│║▌║││█║▌║▌║
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    cuneyd
    cuneyd's avatar
    Erkek
    RaNGeR bunu yazdı

Arkadaşlar, üşenmedim, bütün mesajları tek tek okudum. Ben de fikrimi söylemek istedim.

Öncelikle, bu ülkede federatif yönetimin çıkması demek doğu bölgelerinin koparılması demek. Bazı arkadaşlar sormuş, doğu bölgesinin ne getirisi var diye, ben de o arkadaşa ülkedeki enerji üretiminin dağılımını araştırmasını tavsiye ediyorum. Marmara bölgesindeki 2 doğalgaz enerji santrali dışındaki enerji üretiminin çok büyük bir kısmı doğu anadolu bölgelerimizdeki barajlardan sağlanıyor.

Ayrıca federatif sistemi savunan arkadaşlara da, herkesin görmezden geldiği bir tehlikeyi tekrar hatırlatmak istiyorum. 1. Dünya savaşı sonrasında Ermenistan nasıl ve ne amaçla kuruldu, kurulması esnasındaki ilk belirlenen sınırları nerelerdi, iyi araştırın. Neden Türkiye sınırları içerisinde yaşayan Ermeni nüfusu kurulan Ermenistan'dan daha fazla olmasına rağmen ayrı bir devlet kuruldu? Herkes demiş doğudaki kürtler ayrılır, Irak'a bağlanır falan filan. O toprakları Kürtlere YEDİRMEZLER. Neden Türkiye'nin yıllardır yapmadığını, tarihi belgelerle destekleyerek belirttiği sözde Ermeni katliamını neredeyse bütün Avrupa devletleri ve el altından Amerika kabul ediyor? Bunun nedenini bir sorun bakalım kendinize. Araştırınca göreceksiniz ki, 1. Dünya savaşı sonrasında Ermenistan için çizilen sınırlar Ankara sınırlarından aşağıda Hatay'a (Hatay dahil) kadar iniyor. Irak'ta kurulacak sözde Kürdistan'a anca Güneydoğu Anadolu Bölgesinde Mardin, Hakkari, Şırnak gibi sınır şehirleri verirler sussunlar diye.

Ayrıca, doğu illerimizde PKK yandaşından kat ve kat fazla bu ülkeye bağlı, onuruyla yaşayan her ırktan yurttaşlarımız mevcut. Sesleri çıkmıyor diye kimse yok sayamaz. Herkes PKK'lı değil.

Ben federatif yönetime karşıyım. Türkiye'yi bölerek bölgedeki gücünü ve kendini koruyacak asker sayısını düşürmek isteyen taraflar, federatif yönetimi güzel gösterip bizi de o yönde yürümeye teşvik etmekteler. Ama iyi araştırmayan kimse federatif yönetimin olduğu bölgelerdeki önemli sorunları göremiyor.

Federatif yöntem yerine, üniter devlet yapısına ve cumhuriyet kriterlerine daha uygun şekilde yönetim biçimi ayarlanabilir. Örneğin, bugün meclisimizde her şehirden toplamda 550 milletvekilimiz var. Ama Milletvekilliği vasfı dışında vasfı olan çok az kişi var. Bence, madem 7 bölgemiz var, 7 bölge içerisindeki şehirlerden seçilen milletvekilleri arasından hükümet tarafından veya referandumla seçilen milletvekilleri için İçişlerine bağlı bakanlık daireleri oluşturulabilir. Böylece bütün şehirler yine Ankara'ya bağlı olur ama her bölgenin İçişleri Bakanlığı'ndaki ilgili dairesi farklı olacağı için bürokrasi daha hızlı işler diye düşünüyorum. Bunun dışında ben rahatsız edici bir durum görmüyorum, zira zaten mevcut durumdan rahatsız olan, ne doğuda ne de batıda, çok fazla kişi yok.

Ancak var olan siyaset ile olabilecek bir şey değil bu. Bugün doğudaki çoğu illerden elektrik-su parası dahi alınamıyor, bu açık da diğer illerdeki vatandaşlardan elektriğe artı vergi olarak yansıyor ne yazık ki. Faturalarınıza bakarsanız, "kayıp kullanım bedeli" gibi saçma sapan vergilerin alındığını göreceksiniz. Doğu bölgelerindeki üretime teşvik edilmeli, doğu illerinin kalkınması devlet teşvikli ve devlet denetimli özel sektörler ile sağlanmalı. Böylece doğu illerindeki insanlar legal yollardan para kazanacak, devlete vergisini verebilecek duruma gelecek. Bunun yanında doğudaki insanlara verilen "çocuk başı para" uygulamasına son verilmeli, çocuk eğitimi konusunda doğu ailelerine devlet destekli eğitim sağlanmalı.

u235 bunu yazdı

Federasyon şeklinde olsa batıdaki için daha kötü olacak.Aynen Amerikada Meksika eyaletinin New York eyaletinden daha kalabaık olması ama alınan verginin New Yorkdan alınanın yarısı kadar olmadığı ama verilen hizmetin eşit olması gibi bir sorun olacak.

Yani sen burda çalışacan çabalayacan senin götü bokdan arabanın vergisini bile verecen ve bu senin verdiğin vergiyle doğudaki 8 çocuklu aileyi besleyecekler.Olay kısaca bu olacak.

Hocam zaten öyle değil mi :P Doğudaki adamdan zaten adam gibi vergi mi alınıyor? Elektrik su paralarını bile bizden çıkarıyorlar :P

Söylediklerinize katılmıyorum hocam. Doğu da Ermeniler kalmadı nerdeyse.. Olanlar da Kürt oldu. Bir kaç Kürt arkadaşım kökünü araştırmıştı. Aslen Ermeni olduklarını ama artık kendilerini Kürt hissettiklerini söylediler. Soranlara da Kürt olduklarını söylüyorlar yani.

Siz cebit"e gidin Tayyip sizi yakalicak :B adama o kadar laf sölediniz,küfrettiniz :P sizi tahribat.com t-shirtleri ile yakalicak,böle kıcınıza kıcınıza sopaylan vuracak :B Tayyip sizi ağaca vurduracak :B sonra da cemil cicek"e vericek :B / yeah Cemil cicekkk :B
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    RaNGeR
    RaNGeR's avatar
    Erkek
    cuneyd bunu yazdı

Söylediklerinize katılmıyorum hocam. Doğu da Ermeniler kalmadı nerdeyse.. Olanlar da Kürt oldu. Bir kaç Kürt arkadaşım kökünü araştırmıştı. Aslen Ermeni olduklarını ama artık kendilerini Kürt hissettiklerini söylediler. Soranlara da Kürt olduklarını söylüyorlar yani.

Doğrudur. Ancak olay halkın kimliğinin ne olduğu değil malesef. Asıl mesele, bu planları yapanların aslında ne istediği.

Bugün Kürt halkı derler, sonra Irak'a nasıl girdilerse öyle girer halkı katlederler. Sonra da her neyin kurulmasını isterlerse onu kurarlar. Biz günümüzü düşünürken onlar on yıllar sonrasının planını yaparlar. Osmanlı'nın yıkılış evresinin 100 yıldan fazla sürmesinin nedeni, İtilaf devletlerinin paylaşım konusunda kararsız kalması ve yapılan planların uzun sürmesiydi. Yani şimdiye bakarak gelecek tayini yapmak biraz zor hocam.

Forumda mesaj yazarken lütfen imla kurallarına uyalım, düzgün bir TÜRKÇE ile yazışalım. TÜRKÇE bizimdir, dilimize sahip çıkalım.
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    xzxz
    xzxz's avatar
    Erkek

peki değerli "entellektüel" arkadaşlar , 

bu federasyon zırvaları  , abd ve emperyalist güçler olmasaydı ya da bize karışmasaydı hangi kürt ya da hangi türk ün aklına gelirdi ? 

bide densizin biri çıkmış ulus devlet yanlış kodlandı bilmem ne diyor , ağzı olan konuşuyor nasılsa konu da popüler , kendi toplu mezarlarımızı kazdığınızın farkında bile değilsiniz . 

ampülün amacı zaten açık ve net olarak ülkeyi bölmek ve emperyalizmin zaferine hizmet etmektir. fakat bu zafer hem türklere hem kürtlere karşı kazanılacaktır. ayağının altındaki topraktan bahsediyoruz 

herşeyin bir şeyi vardır
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Helyum
    Helyum's avatar
    Erkek

olaya ekonomik olarak bakmadan direk sosyal ilişkiler için söylüyorum... Federasyon bize uygun birşey değildir.

mevcut PKK sorunu oslo görüşmeleri abdullah öcalana verilen haklara ve  meclis içerisindeki tartışmalara binayen kurulacak olan bölgesel ülkede türk kürt çatışmalarının yaşanması kaçınılmaz olacaktır.

çünkü : biz bu ırk(lar)ın yüzünden bölündük ve federale geçirildik diyecek birçok insan var.

buda direk gurplaşmaya gidecektir. yani ülkenin bir bölümünde türkler ekmek yiyemezken çoğu bölgesinde kürtler ekmek yiyemeyecektir.

ha bu zaman sonra sindirilirmi bilinmez fakat şu an için tartışma olacağı kanaatindeyim.

başkanlık sistemiyle beraber birçok kanı 5 para etmez adamda görev alacaktır. yani insanları haksız yere zengin edecektir devlet. olanda yine gariban halka olacaktır.

http://www.youtube.com/watch?v=n-O0mSUNVlU
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    4eye
    4eye's avatar
    Erkek
    Siktigimin osman baydemirine şu haliyle sahip cikamiyor devlet. şimdi büyükşehir yasası ile daha başa cikilmaz bir hal alacak. diğer bir adım valiyi halk seçecek... bu adım da gelince bunlar iyice azıtır zaten federasyona gerek kalmaz kurdistan olarak gider doğusu ülkenin.

Toplam Hit: 5619 Toplam Mesaj: 48