Federasyon Hakkında Ne Düşünüyorsunuz?
-
Belçikanın bölünmeyi düşündüğü (Flaman bölgesi ve Valonya) pekde mantıklı değil bu öneri.
-
ben bu konuda ispanya - ingiltere ve yugoslavya örneğini vermek istiyorum ... birisi ayrılmak isteyince bütün eyaletler kendi başının çaresine bakmak istiyor... zaten venizelos'un raporlarını okursanız taa 1920 lerde Türkiyeyi eyalet biçiminde örgütleyelim ve ionyayı Türkler yönetsin dini otoritelerini biz(yunanlılar) atayalım gibi bir çözümü var ingiltereye...
-
federasyonun amk
-
normal şartlarda olumlu bişey olabilir ama işin altında kürtlere imtiyaz olduğu için karşıyım.zaten şu anda herşey 1 kişinin elinde başkanlık gelse ne değişçek gene 1 kişinin dediği olacak.o yüzden amaç kürtlere biraz daha taviz vermek ve beklediğimz sonuca emin adımlarla ilerletmek adamları
-
olayı düşünmeden yazdığını varsayarak yorum yapıyorum.
amerikada bir sürü etnik köken var demişsin.onlara(mesela bir arap yada bir mısırlıya) sordugunda nerelisin dediğinde amerikalıyım diyor.sen hangi kürdün ben türküm/türkiyeliyim(türklük kavramınıda siktik attık sanki etnik kökenmiş gibi algılanıyor artık) dedğini duydun ? amerikada yada vs ülkede adamların hangisi ülkeyi bölelim ayrı yasıyalım düşüncesi var ?
bunlara cevap ver sonra bi daha düşün..
-
Galaktik federasyon üzerine federasyon tanımam ben arkadaş.
-
sokoban bunu yazdı
Galaktik federasyon üzerine federasyon tanımam ben arkadaş.
Katılıyorum sana, olucaksa galaktiki farzdır!
Daha dün biri dedi ki " bizim yolumuz dümdüz. demokratik özerk kürdistan. "
Tarih kitaplarında okuduk ki (kronoloji şöyle der): " ... yer önce içişlerinde serbest, dışişlerinde devlete bağlı olur ---> özerk olur ---> ... yıl sonra bağımsızlığını elde etti."
Hedef budur. Boş tartışmalara gerek yok.