Finans Uzmanı Nasıl Olurum?
-
Arkadaşlar YBS Mezunuyum, herkes gibi işsizim. finans alanında uzmanlaşıp bir işe girmek istiyorum, bu mümkün mü? başvuru şartlarına bakıyorum, pozisyonlara başvuran kişi sayısına bakıyorum gözüm korkuyor bu mckinsey gibi şirketlerde 5 sıfırlı maaşlar kazanan kişiler bu yerlere nasıl geliyor illa çok şanslı veya çok zeki olmak mı gerekiyor.
-
Baysevgi başlığı sanarak girdim
-
C10H15N bunu yazdı
Arkadaşlar YBS Mezunuyum, herkes gibi işsizim. finans alanında uzmanlaşıp bir işe girmek istiyorum, bu mümkün mü? başvuru şartlarına bakıyorum, pozisyonlara başvuran kişi sayısına bakıyorum gözüm korkuyor bu mckinsey gibi şirketlerde 5 sıfırlı maaşlar kazanan kişiler bu yerlere nasıl geliyor illa çok şanslı veya çok zeki olmak mı gerekiyor.
evet knk, zengin olman gerekiyor. zengin olacaksın çevren olacak vs öyle gireceksin. başka bir seçenek yok.
istersen ağzınla kuş tut.
kendi kültür seviyesinden olmayan insanları almazlar bu tarz yerlere (ben kekonun teki olarak bala göte böyle bir camiaya girdiğimden biliyorum) .
yükseğe yazılıp, staj vs ayağına bankalarda vs çalışıp bu sırada çevre edinerek güzel bir iş kovalayabilirsin
-
yönetim bilişim sistemlerinin üzerinde finansla ilgili bir yüksek lisans, doktora yap
piyasadaki önemli uluslar arası bütün finans sertifikalarını al .
bölüm geçmek için bütün tuşlara basmak gibi olsada uzun vadede faydası olur.
bu arada iyi şirketlerin , bankaların muhasebe departmanlarında çalışarak yükselmeye çalış. bir nevi referans..
öyle adamlar günlük milyonların tllern kasadan gelip geçtiği yere normal birini oturturlar mı..
benim bir mühendis arkadaşım var bir sürü ülkede çalışmış.
cvsini gördüm.
herşeyi ayrıntılı yazmış . beraber çalıştığı ustaya kadar . çalıştığı yerde ne yaptığına kadar
bende çok abartmışsın dedim.
kim bakar buna diye
dedi ki öyle deme bu adamlar dünya çapında iş yapan insanlar rakipte olsalar . iş alımında birbirlerine telefon açıp herşeyi sorarlar. araştırırlar.
eğer şirketin çok önemli bir pozisyonuna başvurmuşsan bazen bu bile az gelir dedi
-
C10H15N bunu yazdı
kendin cevabı vermiş aslında.
buna ek olarak "çok çalışmak gerek" diyebilirim.
LynXMaSTeR tarafından 12/Ara/22 00:50 tarihinde düzenlenmiştir -
Mckinsey, bcg için konuşayım öncelikle adam gibi bir okuldan dereceyle mezun olacaksın, cevren olacak.
ek olarak bu şirketlere girmek kolay, çalışmak zordur. Mckinsey'de çalışan bir kızla görüşüyordum yogun çalışmaktan iki kere mide kanaması geçirmiş. Neden bırakmadın diye sorduğumda neden bırakayım daha çok para kazanacağım ve üst düzey iş yok demişti.
özetle bu stress ve zorluğa gelemeyeceksen rotanı başka konulara cevir
-
Mck ve diğer firmalar yerine big4 deneyebilirsin.
-
samato bunu yazdı
Türkiyede big4'mu kaldı, çoluk çocuğu içeri doldurdular. Ha kolombiyalı çocuk işçi ha big 4 çalışanı aynı gözümde birde açlık sınırında maaş veriyorlar
-
Bu konularda bilgim yok ama 5 sıfırlı maaş verecek kişiye/şirkete 6 sıfırlı kazanç sağlamak gerekir ki o parayı versinler. Günün sonunda bunu yapabilmek içinde zeka, para, tecrübe ve çevre gibi birçok şey gerekir kanaatindeyim.
-
sandman bunu yazdısamato bunu yazdı
Türkiyede big4'mu kaldı, çoluk çocuğu içeri doldurdular. Ha kolombiyalı çocuk işçi ha big 4 çalışanı aynı gözümde birde açlık sınırında maaş veriyorlar
Haklısın. Belki 1-2 sene takılırsa big4'da finans departmanları içerisinde rahat hareket eder. Bizim arkadaşlardan oraya girenler çok oldu.
Hakikatten bomboş olup sadece boypos tip var diye alınan insan tanıyorum.
27-28 yaş yukarısında kimse durmaz oralarda kolay kolay. -
mckinsey'ye girme zaten. ben bir kere görüşmeye gittim, ağzıma sıçtılar desem yeridir. görüşme bittiğinde 2+2 ne diye sorsalar 5 miydi derim. zaten içeri girdim elime zarf tutuşturdular bunu söylemeden açma gibi tribe soktular ne ola ki bu zarf diye.
sonra iş yerinde olan tecrübelerimi anlatmamı istediler. bende başladım işte böyle bir sorun vardı böyle yaptım şunu denedim vs. adam durdurdu beni. bu olayları kronolojik ve gruplayarak anlatmamı istedi fln :S baya bi kafa açtılar. maaşlar çok iyi ama orası çok üstün adamların gideceği yerler ve hayatla bağınızı kopartabilirler çalışma süresi bakımından.
finans uzmanı çalışarak olunur. kursla pek olacağını zannetmiyorum çünkü her firmanın kendi sistemi kendi analizi var. kursta sana gösterdiği şeyi hiç kullanmayabilirsin. aslında firmalar senin hangi olaylarda ne yaptığına bakıyor. ne kadar yararlı olursun ona bakıyor.