Finans Uzmanı Nasıl Olurum?
-
Ekerci bunu yazdı
mckinsey'ye girme zaten. ben bir kere görüşmeye gittim, ağzıma sıçtılar desem yeridir. görüşme bittiğinde 2+2 ne diye sorsalar 5 miydi derim. zaten içeri girdim elime zarf tutuşturdular bunu söylemeden açma gibi tribe soktular ne ola ki bu zarf diye.
sonra iş yerinde olan tecrübelerimi anlatmamı istediler. bende başladım işte böyle bir sorun vardı böyle yaptım şunu denedim vs. adam durdurdu beni. bu olayları kronolojik ve gruplayarak anlatmamı istedi fln :S baya bi kafa açtılar. maaşlar çok iyi ama orası çok üstün adamların gideceği yerler ve hayatla bağınızı kopartabilirler çalışma süresi bakımından.
finans uzmanı çalışarak olunur. kursla pek olacağını zannetmiyorum çünkü her firmanın kendi sistemi kendi analizi var. kursta sana gösterdiği şeyi hiç kullanmayabilirsin. aslında firmalar senin hangi olaylarda ne yaptığına bakıyor. ne kadar yararlı olursun ona bakıyor.
Bana daha önce bir kitapçık ve örnek mülakat sunumları yolladılar. Hatta önden bir partnerle görüştürüp gerçek mülakattan önce koçlukta verdiler.
sana mülakat yöntemini anlatmamaları ayrı götülük olmuş.ben partnerle en son yemeğe çıktım, teklif süperdi ama ilk dogan çocuğunu şirkete kurban etmen lazım
-
sandman bunu yazdıEkerci bunu yazdı
mckinsey'ye girme zaten. ben bir kere görüşmeye gittim, ağzıma sıçtılar desem yeridir. görüşme bittiğinde 2+2 ne diye sorsalar 5 miydi derim. zaten içeri girdim elime zarf tutuşturdular bunu söylemeden açma gibi tribe soktular ne ola ki bu zarf diye.
sonra iş yerinde olan tecrübelerimi anlatmamı istediler. bende başladım işte böyle bir sorun vardı böyle yaptım şunu denedim vs. adam durdurdu beni. bu olayları kronolojik ve gruplayarak anlatmamı istedi fln :S baya bi kafa açtılar. maaşlar çok iyi ama orası çok üstün adamların gideceği yerler ve hayatla bağınızı kopartabilirler çalışma süresi bakımından.
finans uzmanı çalışarak olunur. kursla pek olacağını zannetmiyorum çünkü her firmanın kendi sistemi kendi analizi var. kursta sana gösterdiği şeyi hiç kullanmayabilirsin. aslında firmalar senin hangi olaylarda ne yaptığına bakıyor. ne kadar yararlı olursun ona bakıyor.
Bana daha önce bir kitapçık ve örnek mülakat sunumları yolladılar. Hatta önden bir partnerle görüştürüp gerçek mülakattan önce koçlukta verdiler.
sana mülakat yöntemini anlatmamaları ayrı götülük olmuş.ben partnerle en son yemeğe çıktım, teklif süperdi ama ilk dogan çocuğunu şirkete kurban etmen lazım
şimdi dünyanın en büyük asset management şirketinde çalışıyorum(isim veremiyoruz ama google biliyor), baya güzel. kendini geliştirmen için çırpınıyor adamlar ve mütiş konfor sağlıyorlar. bi sürü program var yan benefitler var. türkiyede böyle bir şirket kafasının olduğunu pek sanmıyorum.
-
uzmanlaşırsan kendine çalış neden millete çalışıyorsun
-
sandman bunu yazdıEkerci bunu yazdı
yok mu sürpriz yasası sürpriz masası birşeyler..
-
Cost kontrol, depo, muhasebe stok alanlarda eleman olarak çalılmaya başlayarak.
Küçümsediğim içşnnfalan değil ha yanlış anlaşılmasın tam tersine bildiğim iyi yerlere gelmiş malimi işlemler finansçılar buralardan eleman olarak geçmiş.
Para piyasaları içinse, borsayla yatıp kalkmak yeterli. Ama bu alanlar, dikey diploma ister yani finasn falanda okımalısın
siyahbereli tarafından 13/Ara/22 09:38 tarihinde düzenlenmiştir -
u235 bunu yazdı
Baysevgi başlığı sanarak girdim
Yemin ederim aynı yorumu yapmaya girdim :D
-
bankada operasyonda çalışıyorum, çeşitli firmaların finançıları ile talimat ile işlem yaptığımızdan dolayı iletişimdeyiz. büyük bilinen firmaların finançıları zaten bizle iş yapmazlar özel bankacılık ile iletişimde oluyorlar. ama onun haricindekilere baktığım zaman burada da bahsedildiği gibi vasat tipler.
-
patates bunu yazdı
bankada operasyonda çalışıyorum, çeşitli firmaların finançıları ile talimat ile işlem yaptığımızdan dolayı iletişimdeyiz. büyük bilinen firmaların finançıları zaten bizle iş yapmazlar özel bankacılık ile iletişimde oluyorlar. ama onun haricindekilere baktığım zaman burada da bahsedildiği gibi vasat tipler.
pattis sen yutub yapıyordun, ekmek çıkmayınca bankacı mı oldun?
-
LynXMaSTeR bunu yazdıpatates bunu yazdı
hyr, youtube yapmak istemiştim. ekipman alabilmek için bankadan teklif gelince başladım. 3 yıl sonunda ayrılmayı planlamıştım. pandemi tüm süreci altüst etti kapital sistemin çarkları arasındayım 5 yıldır. :)
şu an duruma göre bir amerika olayım var. yada biraz daha bu taraflarda vakit geçiricem. Bu arada ocak ayı itibari ile yine youtube ve podcast filan başlayacağım
-
patates bunu yazdıLynXMaSTeR bunu yazdıpatates bunu yazdı
...
amerika olayım var. ... gerisi hikaye. kurtar kendini kapitalist düzenden