Finansbank ATM'si Yatırdığım Paraya Çöktü
-
Arkadaşlar bugün başıma geleni size anlatayım birde sizden fikir alayım.
Finansbank Enpara hesabıma bugün para yatırmak için ATM'ye gittim ve 1950 TL parayı ATM para giriş haznesine yerleştirdim, parayı aldı ve birkaç saniye sonra "Şuanda işlem yapamıyoruz vs. vs. vs." gibisinden bişeyler yazdı kartımı geri verdi ama parayı aldı. Daha sonra kartı tekrar takıp kontrol ettim aynı zamanda cep bankacılığından da baktım fakat para hesabıma geri geçmemişti.
Bankada güvenliğe haber vereyim dedim fakat öğle arasındalardı bende Enpara müşteri hizmetlerini aradım, kadına ısrarla 1950 TL yatırdım dememe rağmen kadın 1700 TL değilmi efendim diye 2 kere sordu hayır hanım efendi 1950 TL diye çıkışınca tamam efendim kusura bakmayın dedi işlem kaydınızı aldım dedi ve bir SMS geldi orada işlem no falan yazıyor.
Daha sonra hesabıma 1350 TL para yatırıldı, aradım ve tekrar kontrol edilmesini istedim efendim kayıtlarda 1900 TL demişsiniz dedi ben iyice sinirlendim dedimki bakın ben ısrarla 1950 TL diye söylüyorum beni nerenizle dinliyorsunuz dedim tamam efendim dedi oda kayıt açtı.
Geri dönen olmayınca tekrar aradım ve daha yetkili birini istedim Uğur bey telefonu açtı durumu baştan sona tekrar anlattım yalancı muamelesi gördüğümü ayrıca 600 TL'min hiç edildiğini belirttim kendisi bana efendim yarın teknik arkadaşlar tekrar makinayı açıp kontrol edecekler vs. vs. yıkama yağlama yaptı.
Adamlar bana hem yalancı demek istiyorlar hemde 600 TL'mi çalıyorlar. Ben bankada çalışan elemanın parayı tokatlamadığını nereden bileyim? Eğer yarın tekrar bana "Hayır burada 1350 TL görünüyor" derseler nasıl ıspatlayacağım? Böyle gerizekalıca birşey görmedim ısrarla 1950 TL yatırdığımı kıçımı yırta yırta anlatıyorum ama hala param yatmadı!
Sizce ne yapılabilir? Bimer'e başvurdum yarın sabah erkenden ararlar muhtemelen.
-
Bir seferde başıma gelmişti hatta yutulan parayı yanlışlıkla 15 lira fazla söylemişim 2 gün sonra geri arayıp atm'den çıkan paraları 2 tane 5, 3 tane 10 lira vs diye saydılar ve size 15 lira fazla geri ödemişiz onu geri alıyoruz hesabınızdan bilginiz olsun dediler. Sanırım benim parayı atm sayımı yapmadan direk yatırdılar.
-
benzer olay benimde başıma gelmişti. ödeme yaparken cihaz uçmuştu. bankamatik sayıldıktan sonra para hesabıma yatırılmıştı.
-
hocam 2700 tl aynı şekilde oldu enpara sorunsuz yatırdı
-
Hocam bu işlere yani atm lere şubelerin gişeleri nakit Yöneticileri bakar
önce gişeye gidip durumu anlatacaksın sonra atm yi sayacaklar fazla parayı hesabına yatırırlar olay bu kadar
basit adamlar yani telefonla aradıkların atm ye sıkışan parayı tabi bilemezler o yüzden 1700 de ısrar ediyorlar
sen çok büyütmüşsün bir sakin ol Özden dediğimi yap talimat alıp sorunu çözecekler
atm ler ara sıra sapıtabiliyor senin gibi bir çok bankada bir çoğunun başına geliyor hallolur sakin ol ;)
bimer filan öhh be kardeşim :)
SeRDaR tarafından 20/Oca/15 20:31 tarihinde düzenlenmiştir -
SeRDaR bunu yazdı
Hocam bu işlere yani atm lere şubelerin gişeleri nakit Yöneticileri bakar
önce gişeye gidip durumu anlatacaksın sonra atm yi sayacaklar fazla parayı hesabına yatırırlar olay bu kadar
basit adamlar yani telefonla aradıkların atm ye sıkışan parayı tabi bilemezler o yüzden 1700 de ısrar ediyorlar
sen çok büyütmüşsün bir sakin ol Özden dediğimi yap talimat alıp sorunu çözecekler
atm ler ara sıra sapıtabiliyor senin gibi bir çok bankada bir çoğunun başına geliyor hallolur sakin ol ;)
bimer filan öhh be kardeşim :)
Hocam ben bankalarla uğraşmaktan ilallah ettim ondan artık böyle abi amk yerinde 1 kuruş kalsa ülkeyi ayağa kaldırmazsam o ibneler öyle yapıyor çünkü son derece sinirliyim haklısın ondan böyle davranıyorum :)
-
Tüm tuşlar giriş çıkışlar kayıt altında kameralar filan var paraya çökmez kimse :)
Empati yap bakalım belki sen fırsat bu fırsat deyip 1300 Olan parayı 1950 diye diretiyosun? Sadece empati güven meselesi :)
-
Sende atm ye çök
-
Atm lerın Sahte para verme İhtimali Varmı Sizce ?
-
LNAU bunu yazdı
Tüm tuşlar giriş çıkışlar kayıt altında kameralar filan var paraya çökmez kimse :)
Empati yap bakalım belki sen fırsat bu fırsat deyip 1300 Olan parayı 1950 diye diretiyosun? Sadece empati güven meselesi :)
Hocam sende bi empati yap parayı yuvaya yerleştirirken tomar olduğu için ne koyacağım belli değil orası eyvallah ama atm'yi sayan elemanın 600 TL'yi hiç etmediği ne malum? :)
Olur ya anasını satim gelir bizi bulur, kamera kamerada yapan yapar..
Yarın parayı hesabıma geçmezlerse mevzu var :P
-
skonb bunu yazdıAtm lerın Sahte para verme İhtimali Varmı Sizce ?
Var tabii ki. Daha önce atm den sahte para alanlar olmuş. Forumda da konusu açılmıştı hatta. Kimdi bilmiyorum da müridin bir tanesi atm den para çekip eczaneye gidiyor ve eczacı bu para sahte diyip üzerini çiziyor. Yalnız para yatırırken sahte parayı algılıyor da içerden koyunca ayrı bir hazneye konduğundan algılamıyor. Bilerek mi yoksa bilmeyerek mi denk geliyor orasını bilemem.