folder Tahribat.com Forumları
linefolder Genel
linefolder Finansbank ATM'si Yatırdığım Paraya Çöktü

Finansbank ATM'si Yatırdığım Paraya Çöktü

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Cosmic
    Cosmic's avatar
    Erkek

benimde bu tarz bişi olmuştu finansbankta. hesaba geçtiler atm nin çöktüğü parayı. gerçi araya hafta sonu girdi. hafta sonu ödeme yapmam gerekse yapamıycaktım ipneler yüzünden.

Bittik biz bittik
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Muhalif Yorumcu
    SeRDaR
    SeRDaR's avatar
    Erkek
    Haymatlos bunu yazdı
    skonb bunu yazdı
    Atm lerın Sahte para verme İhtimali Varmı Sizce ?

Var tabii ki. Daha önce atm den sahte para alanlar olmuş. Forumda da konusu açılmıştı hatta. Kimdi bilmiyorum da müridin bir tanesi atm den para çekip eczaneye gidiyor ve eczacı bu para sahte diyip üzerini çiziyor. Yalnız para yatırırken sahte parayı algılıyor da içerden koyunca ayrı bir hazneye konduğundan algılamıyor. Bilerek mi yoksa bilmeyerek mi denk geliyor orasını bilemem.

ATM'nin sahte para vermesi mümkün değil arkadaşlar 

sadece ve sadece çok eski tip atmlerde  banka personeli özellikle sahte para koyarsa atm para kasedinin içine anca o şekil hiçbir personelde böyle bir şey yapmaz yapmaya maçası yemez ;)

Önemsediğin Kadar Önemsenirsin. Önemsendiğin Kadar Önemsensersin.
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Meczup
    1049
    1049's avatar
    Homo
    SeRDaR bunu yazdı
    Haymatlos bunu yazdı
    skonb bunu yazdı

Var tabii ki. Daha önce atm den sahte para alanlar olmuş. Forumda da konusu açılmıştı hatta. Kimdi bilmiyorum da müridin bir tanesi atm den para çekip eczaneye gidiyor ve eczacı bu para sahte diyip üzerini çiziyor. Yalnız para yatırırken sahte parayı algılıyor da içerden koyunca ayrı bir hazneye konduğundan algılamıyor. Bilerek mi yoksa bilmeyerek mi denk geliyor orasını bilemem.

sadece ve sadece çok eski tip atmlerde  banka personeli özellikle sahte para koyarsa atm para kasedinin içine anca o şekil hiçbir personelde böyle bir şey yapmaz yapmaya maçası yemez ;)

Aramanın gücüne inandım :D 

http://www.tahribat.com/Forum-T-C-Ziraat-Bankasinin-Atmsinden-Sahte-Para-Cikti-73436/1/atm/

Ama esasında başka bir konu daha vardı da onu bulamadım. 3 yıllık bir konu olması lazım.

dudaklarına değen yağmur bir parça rujundan çalar. dudaklarına değen yağmur bile, bir parça rujundan çalar. benim değemediğim o dudaklarına değen yağmur, bir parça rujundan çalar. // bi gün buralarda yeni bir ağaç yeşerecek ve biz gölgesinde mürekkepler tüketeceğiz //
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    AllahinOglu
    AllahinOglu's avatar
    Erkek

fazla heyecan yapmışsın yatırılan banka belli atm belli atmdeki para miktarı belli kamera var vs bankanın açılmasını bekleyip içeri girip durumu bildirsen anında işlemi hallederlerdi veya müşteri hizmetlerini arasan ertesi güne gider paranı alırdın bankadan bi dahaki sefere şubene gidip paranı içerden yatırırsın sorun olmaz

5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ExpirE
    ExpirE's avatar
    Erkek

ATM ye giren çıkan belli paran kaybolma riski yok eminim bu konuda merak etme. kuruşu kuruşuna yatırırlar. şikayeti açanları suçu şuan paranın tam gelmemesi

"bea"
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    PanxeR
    PanxeR's avatar
    Erkek
    SeRDaR bunu yazdı
    Haymatlos bunu yazdı
    skonb bunu yazdı

Hocam arkadaşım iş bankası atm sinden babasının yolladgı harçlıgı çekti, sonra kendi hesabına yatırmak için içeri girdi , para sahte dediler bankaya sahte para verme gibi bir durum , sonra arkadaş tek parasının atm den çektiği para oldugu isterseler güvenlik kamerasından bakabileceklerini söyleyince bakıp parayı aldılar hesabada yatırdılar,  atmler arada sıra da da olsa sahte para verebiliyor.

bu arada finansbank atm de şöyle bir olay oldu , babam 500 tl kart borcunu yatırdı fakat hesba işlememiş 3 hafta banka ile kavgalı olduk sonunda babamın cebinden fiş çıktı fişi gösterince paşa paşa yok öyle bir ödeme diyorlarken koydular hesaba.

7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Ahmet & Elif.
    leadertay
    leadertay's avatar
    Erkek

finansbankta aynısı yaşadım hemde hafta sonuydu kendi işimde değildi uğraş dur makinenin içinde kalıyor para başka yerlerine falan gidiyor o yüzden direk parayı o şubede ki çalışnlar bilir.

2. sahte parayı bilmem ama bana YKB atm si yarısı olmayan 50 tl verdi. orda saydım para tek tarafından tam geldim dükkana tek tek sayıyorum paranın biri yarım çıktı. gittim söledim direk değiştirdiler. demekki biliyolardı hiç ses etmediler. sürekli çalışıtığım bi bankaydı.

Şu kopan fırtına Türk ordusudur yâ Rabbi. Senin uğrunda ölen ordu, budur yâ Rabbi. Tâ ki yükselsin ezanlarla müeyyed nâmın, Galip et, çünkü bu son ordusudur İslâm'ın!
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Muhalif Yorumcu
    SeRDaR
    SeRDaR's avatar
    Erkek

Hocalar atm ye konan paralar müşterilerin getirdiği ve merkez Bankası'ndan bankaya gelen paralardır

müşterilerin Paraları sayılır tek bir adet banknot para bile sayma makinesine koyulurki makine sahte parayı tanısın diye eğer sahteyse paraya ya el konulur ya da delinir pata delgeç ile öyle müşteriye verilir yani bakkal dükkanı değil ki ya da minibüsçü sahte para kakalayasın 

merkez Bankası'ndan ALINAN paralar sahte olmaz ama her ihtimale karşı  önce bankanın nakit saklama merkezinde sayılır o Sırada kontrol edilir sayma makinesi sahteliğini kontrol eder zaten oradan 

bankalara yollanır banka gelen parayı bir daha sayar ve kontrol eder öyle kasaya koyulur 

daha sonra atm ye kaç para konulacağı hesaplanır ve o para sayılırken bir kez daha kontrol edilmiş olur ve öyle konur 

yani atm ye konulan para minimum 4 kez kontrol edildikten sonra konuluyor bu yüzden atm kesinlikle sahte para vermez diyorum.

atm sahte parayı almaz ki versin isterseniz deneyin buruşuk parayı bile almıyor ki sahtesini alsın 

personel özellikle koyması gerek 4 kontrolden de kaçması çok zor sahtenin

kamera var diyen arkadaşlar o kameralar verdiğin parayı görmez görse de net değil oradan sadece para yatırdığın gözükür sen 1900 yatır 1700 alıp gerisi sıkışsa kamera sanki 1900 lira yatırdığını sayıyormu :)

Istersen atm loglarına incele 1700 lira yattı sıkışma oldu yazar şube görevlisi dese ki 100 lira sıkıştı geri kalan 200. Ü ispat edemezsin istersen mahkemeye ver mahkeme de zaten takipsizlik verecektir 

kızmayın ama gerçekler bunlar 

3 kuruş için kimse yok sahte para koyma yok az sıkıştı deme gibi ucuz basit şeylere girişip başını ağrıtmaz

Önemsediğin Kadar Önemsenirsin. Önemsendiğin Kadar Önemsensersin.
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    coLin
    coLin's avatar
    Erkek

Böyle durumlarda atmnin numarasını alın. Numarası derken atmnin no'su var. Üstün de bir yerde yazıyor. Ben bu olayı bilmediğim halde aynı durum anında bir an atmin nosu gözüme çarpmış onu kaydedip müşteri hizmetlerini aramıştım. 

Atm nosunu vermiş atmnin kapanış sayımı sonrası haliyle fazla çıkan para adına geri iade yapmışlardı

coLin tarafından 21/Oca/15 09:49 tarihinde düzenlenmiştir
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    PanxeR
    PanxeR's avatar
    Erkek
    SeRDaR bunu yazdı

Hocalar atm ye konan paralar müşterilerin getirdiği ve merkez Bankası'ndan bankaya gelen paralardır

müşterilerin Paraları sayılır tek bir adet banknot para bile sayma makinesine koyulurki makine sahte parayı tanısın diye eğer sahteyse paraya ya el konulur ya da delinir pata delgeç ile öyle müşteriye verilir yani bakkal dükkanı değil ki ya da minibüsçü sahte para kakalayasın 

merkez Bankası'ndan ALINAN paralar sahte olmaz ama her ihtimale karşı  önce bankanın nakit saklama merkezinde sayılır o Sırada kontrol edilir sayma makinesi sahteliğini kontrol eder zaten oradan 

bankalara yollanır banka gelen parayı bir daha sayar ve kontrol eder öyle kasaya koyulur 

daha sonra atm ye kaç para konulacağı hesaplanır ve o para sayılırken bir kez daha kontrol edilmiş olur ve öyle konur 

yani atm ye konulan para minimum 4 kez kontrol edildikten sonra konuluyor bu yüzden atm kesinlikle sahte para vermez diyorum.

atm sahte parayı almaz ki versin isterseniz deneyin buruşuk parayı bile almıyor ki sahtesini alsın 

personel özellikle koyması gerek 4 kontrolden de kaçması çok zor sahtenin

kamera var diyen arkadaşlar o kameralar verdiğin parayı görmez görse de net değil oradan sadece para yatırdığın gözükür sen 1900 yatır 1700 alıp gerisi sıkışsa kamera sanki 1900 lira yatırdığını sayıyormu :)

Istersen atm loglarına incele 1700 lira yattı sıkışma oldu yazar şube görevlisi dese ki 100 lira sıkıştı geri kalan 200. Ü ispat edemezsin istersen mahkemeye ver mahkeme de zaten takipsizlik verecektir 

kızmayın ama gerçekler bunlar 

3 kuruş için kimse yok sahte para koyma yok az sıkıştı deme gibi ucuz basit şeylere girişip başını ağrıtmaz

valla bal gibi de verdi hocam yukarda yazdım , onlar da güzellikle değiştirdiler parayı.

finansbank atm sine 2000 tl yatırıyorum 500 tl geri veriyor tanımlanamadı diye , 500 ü hiç düzeltmeden geri koyuyorum 300 ünü alıyor 200 ü tekrar koyuyorum 100 ünü aliyor , yani bruşuk para olsun olmasın aynı parayı çıkar tak yapıyorum alıyor.

sonuc olarak sen o 50 tane sayılmaya takma kafayı , başına geliyor mu gelmiyor mu ona bak :)

Toplam Hit: 5828 Toplam Mesaj: 43