Finansbank ATM'si Yatırdığım Paraya Çöktü
-
Şuan çalıştığım banka da
2 kere böyle müşteri geldi ona verilen cevapta aynen dediğim gibiydi
para filan geri alınmaz geri alan personel cebinden öder yani bu sebepten almazlar en azından benim çalıştığım yerde böyle bir uygulama yok
savcılığa şikayet edebilirsin der gönderirler
ya cebindeki başka parayla karıştırıyor ya da başka bir şey var işin içinde
ben işin içindeyim ondan diyorum durduk yerede yalan söyleyecek değilim yani çıkarım ihtiyacım yok :)
-
Hocam kişiselleştirmeye gerek yok olayı, niye yalancı muamelesi yapsın.
Sen o konulara girmeden atmdeki paranın sayılmasını ve xxx tarihinde yaptığım ve hesabıma yansımayan 1950 tlnin iadesini talep ederim de yazılı da ver.
Enpara da haklı yani her isteyene para vermez ki banka tabiki bi verifikasyon yapılmasını isteyecektir.
Neyse zaten hiç atmlere para yatırmıyorum ben kıllanıyordum demek kıllanmakta haklıymışım.
-
Mö 800dü sanırım. Kağıt 1 liralar vardı. Asgari tutar da 46 ytlydisanırım. Bankamatikte sıkıştı. Aradım filan ertesi günü 45 tl hesabınızda dediler neyse tmm dedim 1 lira hacılansın. Adamlar 1.5 ay sonra aradı özür dileriz eksik yatmış paranız 1 lirayı da yolladık diye :) işbank. biri yemediyse parayı çıkar meydana.
-
serdar hoca söylede senin banka ile çalışmayalım :)
-
PanxeR bunu yazdı
serdar hoca söylede senin banka ile çalışmayalım :)
:)
-
Sahte Para Konusunda söyledikleriniz mantıklı
paraların merkez bankasında sayılması makineden geçmesi tekrar bankada yasılması kontrol edilmesi
para torbaların üzerinde numaralar bile kontrol ediliyor. ama şöyle bisey var yol kenarlarında atmlere paraları taşıyan ve yerleştirenler var belirli şirketler yapıyor bu işlemleri bu arkadaşların atm kasalarına sahte para koymaları kadar kolay ve bi işlem yok
o sektörde çalıssam ayda yüz atm ye para koysam ve her atm ye 200 lira para bıraksam yıl sonunda güzel bi bûtce elde etmis olurdum dimi :)
-
SeRDaR bunu yazdı
Hocalar atm ye konan paralar müşterilerin getirdiği ve merkez Bankası'ndan bankaya gelen paralardır
müşterilerin Paraları sayılır tek bir adet banknot para bile sayma makinesine koyulurki makine sahte parayı tanısın diye eğer sahteyse paraya ya el konulur ya da delinir pata delgeç ile öyle müşteriye verilir yani bakkal dükkanı değil ki ya da minibüsçü sahte para kakalayasın
merkez Bankası'ndan ALINAN paralar sahte olmaz ama her ihtimale karşı önce bankanın nakit saklama merkezinde sayılır o Sırada kontrol edilir sayma makinesi sahteliğini kontrol eder zaten oradan
bankalara yollanır banka gelen parayı bir daha sayar ve kontrol eder öyle kasaya koyulur
daha sonra atm ye kaç para konulacağı hesaplanır ve o para sayılırken bir kez daha kontrol edilmiş olur ve öyle konur
yani atm ye konulan para minimum 4 kez kontrol edildikten sonra konuluyor bu yüzden atm kesinlikle sahte para vermez diyorum.
atm sahte parayı almaz ki versin isterseniz deneyin buruşuk parayı bile almıyor ki sahtesini alsın
personel özellikle koyması gerek 4 kontrolden de kaçması çok zor sahtenin
kamera var diyen arkadaşlar o kameralar verdiğin parayı görmez görse de net değil oradan sadece para yatırdığın gözükür sen 1900 yatır 1700 alıp gerisi sıkışsa kamera sanki 1900 lira yatırdığını sayıyormu :)
Istersen atm loglarına incele 1700 lira yattı sıkışma oldu yazar şube görevlisi dese ki 100 lira sıkıştı geri kalan 200. Ü ispat edemezsin istersen mahkemeye ver mahkeme de zaten takipsizlik verecektir
kızmayın ama gerçekler bunlar
3 kuruş için kimse yok sahte para koyma yok az sıkıştı deme gibi ucuz basit şeylere girişip başını ağrıtmaz
yarım 50 TL nasıl çıktı sorgusuz sualsiz değiştirdiler hemde :)
-
HolyOne bunu yazdı
Hocam kişiselleştirmeye gerek yok olayı, niye yalancı muamelesi yapsın.
Sen o konulara girmeden atmdeki paranın sayılmasını ve xxx tarihinde yaptığım ve hesabıma yansımayan 1950 tlnin iadesini talep ederim de yazılı da ver.
Enpara da haklı yani her isteyene para vermez ki banka tabiki bi verifikasyon yapılmasını isteyecektir.
Neyse zaten hiç atmlere para yatırmıyorum ben kıllanıyordum demek kıllanmakta haklıymışım.
Bugün parayı yatırdılar ama yine eksik yatırdılar. Diğer arkadaşlar diyor ya heyecan yapmışsın diye heyecan olayı değil bir maddi sıkıntımda yok ama bankalar bu işleri sürekli yapıyor. Bakın bugün yine eksik yattı yine uğraşıyorum.
-
AllahinOglu bunu yazdı
fazla heyecan yapmışsın yatırılan banka belli atm belli atmdeki para miktarı belli kamera var vs bankanın açılmasını bekleyip içeri girip durumu bildirsen anında işlemi hallederlerdi veya müşteri hizmetlerini arasan ertesi güne gider paranı alırdın bankadan bi dahaki sefere şubene gidip paranı içerden yatırırsın sorun olmaz
Hocam sözde öyle ama bak bugün yine 50 tl eksik yatırdılar heyecan falan değil bunlar böyle uğraştırıyorlar işte ses etmesen ömrü billah sana gelipte demiyorlar bi 50 tl daha alacağınız var hesaba geçiyoruz diye. Bak bugün yine uğraşıyorum ayrıca dün müşteri hizmetlerini 8-9 kere arayıp durumu izah ettim ona rağmen böyle..
-
Ben yuttuğundan 200 lira fazla söyledim ertesi günü hesabımdaydı para , çok önemli bir işimin olduğu gün bana aksaklık yaşattı yavşak atm leri çatır çatır aldım faizimi :)))