Fransız Jandarması: "Ubuntu"Ya Geçerek Milyonlarca Euro Tasarruf Ettik."
-
Yeah bunu yazdı:
-----------------------------@RhiFaT
hocam hakaret olarak algılama ama mağaradan ne zaman çıktın :P :|
neyse şaka bir yana;
belli ki en son 2 sene kadar önce linux kurmuş, kullanmışsın...bence tekrar herhangi bir dağıtım indirip dene, söylediğin çoğu şeyi geri alacaksın eminim =))
-----------------------------:)
hocam sunucu üzerinde redhat debian kendi bilgisayarımda ubuntu mandrake pardus kullandım en son ubuntumu 1.5 ay önce kurdum yeni sürümünü denemek için ama şunu söyleyebilirim linuxta değişen hiç bişey yok :) aynı rezil linux
-
saygılar hocam o zaman laf yok =))
-
thrbtcell bunu yazdı:
-----------------------------
peki konu disi olacak ama linux uzerinde calisan trojan yada virus yok mu? hic denemedim sadece soruyorum.
-----------------------------linuxa yönelik zararlı yazılımlarda var hatta insanların düşündügünden çok daha fazla çünkü asıl ciddi güvenlik uzmanları daha çok kurumlara hizmet sunduklarından Linux/Unix üstünede bir çok şey yazılmıştır,yazılmaktadır.Sorun şurdadır bunlar pek sagda solda bulunmuyorlar ve bulunsalarda kullanmak veya bulaştırmak çok kolay degil.Tabiiki birkaç sebebi var SeLinux ve ya şu anda da Windowsa uygulanmaya çalışılan root mantıgı.
-
RhiFaT bunu yazdı:
-----------------------------sandman bunu yazdı:
----------------------------------------------------------
stabilite konusunda Vistayı Linuxtan daha stabil tutuyorsan cidden birşey diyemem artık.Ben 9-10 yıldır linux kullanıyorum 5-6 kere kitlendigi için reset atmışımdır.En basitinden Vistada ac bakalım Vmware yada bırak onu kendi yazılımları olan Visual Studio.
bende 22" ve 24" olmak üzere 2 monitör kullanıyorum aynı zamanda eski pc'lerimden birininde 17" monitörü vardır aynen birde laptop ve hepsinde denetim masasından çözünürlük 2 tıklama ile ayarlandı benim kız arkadşım bile pcden anlamaz o bile yaptı sen makale arıcagına biraz menulere baksaydın keşke.
hız konusuna gelelim linux o dedigin programların hepsini kendisi kurar üstelik bir sürü server ve serviside kurar yani senin tuttugun zaman büyük ihtimalle linux server ve normal ev pcsi hızlarını karşılaştırıyorsun.Biz bankada 10.000 clientı aynı anda yönettigimiz oluyor bende abartısız söylüyorum windowsların acılış ve kapanışlarını paso kontrol ediyoruz daha ben aynı şekilde aynı yazılımlara sahip bir windowsun linuxtan önce kapandıgını görmedim.
Şu konuyada çok gülüyorum linux yaygın degil hackerlar onla ugraşmıyor acık kaynak bikbik...bizim bankanın mainframleri ZLinux buyrun girin o zaman bekliyoruz:)Kitaplık muhabbetinede gelince Deniz Banktada çalıştım daha önce Windows serverlar artık backup sunucularmı ana sunucu yoksa anasunucumu backup karıştırıyorduk o haldeler.Bunun yanında dünyadaki bilgilerin %60 linux/unix makinelerde tutuldugu var sayılıyor(server olarak) dogal olarak asıl saldırı hedefi Linuxlar.
Edit:Burda benim savundugum şey Linux daha iyi degil sadece Linux hakkında hatalı bilinen şeyleri düzeltmek istiyorum sende yanlış anlama şahsına yönelik degil.
-
beni bu illete cnr bulaştırdı ve bugüne kadar en fazla firefoxu yeniden başlatmışımdır kernel updatei dışında yada belli başlı bi kaç güncelleme dışında bu bilgisayarın yeniden başlatma rezaletine düşdüğünü görmedim saçma sapan bi programı bile kurmak için yeniden başlat en ufak bi flash diski tak sistem ayarları zırvası çıksın.. karşıdan yükleme yap iki saat beklesin ie7 ye geçiş yapmak için karşıdan yüklesin 16-17 dakka kaybet reset atsın 1,5dkka da öyle.. bu yavaşlık , bazı çalışmalarımı ve kişisel resimdir v.s. kaybetmek ve nasıl destek bulucam diye uğraşmak bana göre değilmiş.. yeni kullanan adamın bile sana yardım edebilmek arama yapmak için koşturması ve bu sırada bi dünya şey öğrenmesi hoşuma gidiyo.. ubuntuyu hayatım boyunca kullanıcam eminim..
edit: başlarda benim hanzoluğumdan dolayı bilgisayarı kitlendiği ve cnrden fırça yemişliğim olmuştur.. :D
-
Valla Linux'ün artık Windows tan kullanılabilirlik konusunda fark olmadığı düşüncesindeyim.Linux'te artık Windows gibi donanımları tanıyor.Bunun dışında yardımcı bir çok programı mevcut örneğin opera yükliceksiniz yardımcı programa bunu yazıp o size indiriyor ve kuruyor.Bunun dışında msn anlamında ben Pidgin i kullanıyodum gerçekten arayüzü sade ve çok güzeldi.Görüntü özelliklerini açtığınızda temada şeffaflık oluyor ve görsel olarak Vistadan bir farkı kalmıyor.Hatta çok iyi bir tema bulduğunuz zaman inanın Vista dan daha şık oluyor.Örneğin bir çok kullanıcı Linux'te oyunların çalışmadığının düşüncesinde ama örneğin ubuntuda bulunan wine yardımıyla windows uygulamalarını Linux e yükleyebiliyorsunuz.Bence artık Linux te bu kadar kolaylık varken geçilmesi gerektiği düşüncesindeyim.Yani Windows yükleyip korsan programlar kullanıp botnet olmaktansa Linux kullanarak açık kaynak kodlu yazılımlar kullanmak daha iyidir.Bunun dışında antivirüs vs uğraşmazsınız.Birçok zararlı bulaştıran sitelerden kurtulmuş olursunuz.Say say bitmez yani bir çok pozitif yönü var..
-
sandman bunu yazdı:
RhiFaT bunu yazdı:
----------------------------------------------------------
stabilite konusunda Vistayı Linuxtan daha stabil tutuyorsan cidden birşey diyemem artık.Ben 9-10 yıldır linux kullanıyorum 5-6 kere kitlendigi için reset atmışımdır.En basitinden Vistada ac bakalım Vmware yada bırak onu kendi yazılımları olan Visual Studio.
bende 22" ve 24" olmak üzere 2 monitör kullanıyorum aynı zamanda eski pc'lerimden birininde 17" monitörü vardır aynen birde laptop ve hepsinde denetim masasından çözünürlük 2 tıklama ile ayarlandı benim kız arkadşım bile pcden anlamaz o bile yaptı sen makale arıcagına biraz menulere baksaydın keşke.
hız konusuna gelelim linux o dedigin programların hepsini kendisi kurar üstelik bir sürü server ve serviside kurar yani senin tuttugun zaman büyük ihtimalle linux server ve normal ev pcsi hızlarını karşılaştırıyorsun.Biz bankada 10.000 clientı aynı anda yönettigimiz oluyor bende abartısız söylüyorum windowsların acılış ve kapanışlarını paso kontrol ediyoruz daha ben aynı şekilde aynı yazılımlara sahip bir windowsun linuxtan önce kapandıgını görmedim.
Şu konuyada çok gülüyorum linux yaygın degil hackerlar onla ugraşmıyor acık kaynak bikbik...bizim bankanın mainframleri ZLinux buyrun girin o zaman bekliyoruz:)Kitaplık muhabbetinede gelince Deniz Banktada çalıştım daha önce Windows serverlar artık backup sunucularmı ana sunucu yoksa anasunucumu backup karıştırıyorduk o haldeler.Bunun yanında dünyadaki bilgilerin %60 linux/unix makinelerde tutuldugu var sayılıyor(server olarak) dogal olarak asıl saldırı hedefi Linuxlar.
Edit:Burda benim savundugum şey Linux daha iyi degil sadece Linux hakkında hatalı bilinen şeyleri düzeltmek istiyorum sende yanlış anlama şahsına yönelik degil.
-----------------------------sevgili sandman
dediklerinin coğuna katılıyorum sunucu ortamında bende linux kullanıyorum ve hayranım. sunucu adına linux çok problemsiz herşey çok kolay benim sadece bahsettiğim konu linux un kişisel bilgisayarda kullanımı şimdi sanırım anladığım sen 9-10 yıldır sadece linux kullandığın için ve OS hakkında detaylı bilgin olduğu için sana rahat ve kolay gelmiş olabilir ama şu bir gerçek ki windows yıllarca bizi rahatlığa alıştırmış herşey elimizin altında ve yazılım desteği kişisel bilgisayarlarda çok iyi olduğu için windows linuxtan önde oluyor onun için insanlar evde linux kullanmıyor tüm dünya microsoft kullanıyor.
şimdi linux eğer microsofttan daha iyi bir işletim sistemi olsaydı yıllar boyu geçen bu süreçte insanlar yavaş yavaş linux kullanmaya başlarlardı ama sende görüyorsun ki hiç öyle olmuyor insanlar hala windows kullanıyor çünkü windows basit windowsta hiç bişey ile uğraşmıyorsun şimdi misal windows çok kolay olmasına rağmen en basit ayarları yapamayan adam bir program kurmak için wget gibi komutları yazmayı nerden bilsin ? veya bilen için ben az çok linuxtan anlıyorum çok fazla değil ama bir sorun olduğunda veya yapmam gereken bişey olduğunda bir şekilde hallederim ama neden zaman kaybı yaşamayacağım işletim sistemi varken gidip te uğraştıran bir işletim sistemini tercih edeyim.
ayrıca microsoft bu işi ticari olarak yapıyor yani microsoft elemanlarına sistemi daha güzel yapabilsinler diye milyonlarca dolar para veriyor yatırım yapıyor ama linuxta öyle değil ki hobi için biri bişey yapacak ki ben kullanayım yani demek istediğim olaya sadece OS anlamında da bakmamak gerek 3. parti yazılımların belki %90 ı windows için yazılıyor
ayrıca şu da var değerlendirmelerini kişisel bilgisayarlarda kullanılan linuxlarda yap çünkü sunucu anlamında sana %100 katılıyorum o konuda hemfikiriz.
saygılar.
-
fransız jandarmasının tasarrufunu bilmem ama ben ubuntu kurduğumda 21 gb lık hayati verim bok yoluna gitti :W üstelik çoğunun yedeği de yoktu :W hele çok öenli yazılar vardıki daha benim pcden başka hiç bi yerde yoktu:W
oç ubuntu kurulurken diskleri birleştirmiş :W
ama yinede güzeldi lakin evdekiler düzgün windows u kullanamazken ubuntu olmazdı:W ilk fırsatta tekrar kuracam ama bu sefer herşeyin yedeğini alırım :W
-
RhiFaT bunu yazdı:
-----------------------------bak sen hala anlamamışsın benim dediklerimi ben burda genel gecer yanılgıları ortadan kaldırmaya çalışıyorum....öncelikle britney spears mozarttan daha çok dinlenir albümleri daha çok satar bu onu daha iyi bir sanatcımı yapıyor?İşletim sistemleri bazında alırsakta her anlamda en iyi kullanıma ve kolaylıgada sahip işletim sistemi tüm testlerde ve genel fikir itibariylede MacOs'dur bunu ben demiyorum gir ComputerWorld gibi büyük online dergilere yada Wired gibi basılı dergilere bakabilirsin.Ben burda çıkıp Mac Windowstan kat kat iyide derdim ama buda hatalıdır.(Üstelik Macten nefrette ederim).Bana en başında gelip bir program için 50 satır kod yazman lazım diyorsun benim itiraz ettigim nokta bu.Ubuntuda program ekle kaldır diye bir secenek var sana gereken programı netten buluyor Wget'e ne gerek var yada işletim sistemlerinden çok iyi anlamaya?
Demişsinki bana microsoft bu işe para harcıyor dogru ama Google,Oracle,Sun ve bir çok üniversite araştırma kurumu ki bunların arasında NSA'de var Linux için geliştirme yapıyorlar ona aktarıyorlar kaynaklarını.Hobi diyorsunda Firefox programı yada VLC çokta hobi olarak yazılmış programlar degil.Ben sana hayır haksızsın demiyorum eksiksin diyorum.sen demişsinki çözünürlügü degiştirmek için picoda editlemek lazım bende hayır bunu denetim masasından degiştiriyorsun.sen diyorsunki bir program için 50 satır kod yazmak lazım hayır rpm deb yada piside tıkla yüklensin diyorum sen diyorsunki adamın wget bilmesi lazım bende hayır bir kutuya programın adını yazması yeterli.Bunuda yapamayan adam windowsuda kullanamaz.
senin dedigin bir çok şey yanlış inanış yada eskide kalmış şeyler.ha bana desen photoshop çalışmıyor gimpte boktan kabul ederim.Ben abi .net'te program yazıcam monoyuda beceremedim/sevmedim eyw.Ben sadece oyun oynar 2de chat yaparım linuxdan bana ne de eyw. Ama senin idda ettigin şeylerin bazıları hatalı.Birde demişsinki 3. parti yazılımların %90'ı windowsa yazılıyor evet dogru ama kaçını kullanıyorsun gercekte?
Son olarak ben kaç saattir sana kişisel pcler üstüne olan fikirlerimi söylüyorum yoksa ben derdim direk Windows iyi hoş ama parayı basmış almışım q9550 programlar 32 bit diye işletim sistemim 64 bit olsa bile bir fark yok.Linux öyle degil her programı istersen derliyebilicegin için hepsi 64bit ve maksimum performans cpu daha iyi kullanıyorsun.Yada ram yada hdd yönetimi.Sayarım sana server olaylarınıda.