folder Tahribat.com Forumları
linefolder Gündem - Güncel Konular
linefolder Fransız Jandarması: "Ubuntu"Ya Geçerek Milyonlarca Euro Tasarruf Ettik."

Fransız Jandarması: "Ubuntu"Ya Geçerek Milyonlarca Euro Tasarruf Ettik."

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    RhiFaT
    RhiFaT's avatar
    Erkek

sunucu kullanıyosanız redhat kraldır ama tabi iyi bilmek gerek kaliteli bir sistem ve güzel optimize edilmiş bir linux sunucu güvenli hızlı ve stabildir. windows 2003 ise tam bir rezalet aslında windows server in çok güzel süper özellikleri var ama optimize etmek zor.

kişisel kullanımda ise windows'a laf söyletmem windows kraldır özellikle vista çok stabil ve güvenli aradığınız herşeye ulaşıyosunuz program desteği driver desteği her şey var bide zaten bedava kullanıyoruz korsan olarak daha ne istiyosunuz bilmiyorum?

spesifik işler haricinde linux un hiç bir albenisi yok driver desteği yok bir program yüklemeye kalkıyosun su - root yapıyosun 50 tane kod yazıyosun tıpkı ms-dos gibi hiç gereği yok bence windows kral kıymetini bilin.

işte öyle
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ~$
    ComputerWolf
    ComputerWolf's avatar
    Üstün Hizmet Madalyası
    Erkek
    Rifat hocam , sahsen server 2003 i optimizede hicbir zorluk cekmiyorum.Bence oldukca basit.

Hep denedin. Hep yenildin. Olsun yine dene , yine yenil ama daha iyi yenil !
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    All hail to Tux
    sandman
    sandman's avatar
    Erkek

RhiFaT bunu yazdı:
    -----------------------------

sunucu kullanıyosanız redhat kraldır ama tabi iyi bilmek gerek kaliteli bir sistem ve güzel optimize edilmiş bir linux sunucu güvenli hızlı ve stabildir. windows 2003 ise tam bir rezalet aslında windows server in çok güzel süper özellikleri var ama optimize etmek zor.

kişisel kullanımda ise windows'a laf söyletmem windows kraldır özellikle vista çok stabil ve güvenli aradığınız herşeye ulaşıyosunuz program desteği driver desteği her şey var bide zaten bedava kullanıyoruz korsan olarak daha ne istiyosunuz bilmiyorum?

spesifik işler haricinde linux un hiç bir albenisi yok driver desteği yok bir program yüklemeye kalkıyosun su - root yapıyosun 50 tane kod yazıyosun tıpkı ms-dos gibi hiç gereği yok bence windows kral kıymetini bilin.

kime göre neye göre?windows sunucular default olarak zaten en iyi ayarda gelirler ama işi bilen biri oturur ayarlar özellikle 2008 için çok iyi şeyler duydum gördüm...Vista stabil demişsin ben daha onun kadar rezil bir işletim sistemide görmedim acıkcası.

şu 50 satır kod yazma olayına gelincede rpm deb pisi bunlar tıkla kur mantıgında olan şeyler windowstan ne farkı var anlamadım..ha kaynaktan derleme olayı ./configure && make && make install  satır kod windowsta aynısını kaynaktan derle ve install et....sonra olarak apt-get yum bunlar büyük nimetler programa ihtiyacın mı var yazıyorsun buluyor indiriyor kuruyor...

Mühendis kahveyi projeye dönüştüren bir insan evladıdır.
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Martech
    Martech's avatar
    Erkek
    ComputerWolf bunu yazdı:
    Rifat hocam , sahsen server 2003 i optimizede hicbir zorluk cekmiyorum.Bence oldukca basit.
    :) herkezde bizim gibi 8 gb ram yok  :D + makinan oc :) yemisim linux u next next yapmak varken:
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    RhiFaT
    RhiFaT's avatar
    Erkek

ComputerWolf bunu yazdı:

valla eli öpülesi adamsın öyleyse :) benim 2003 + plesk e ettiğim küfürlerin haddi hesabı yok  belki ikisi sorunlu çalışıyordur tanıdığım bir çok arkadaş ta windowsta yaşadığı sorunlardan bıkmışlardı mesela aklıma gelenler 

mail servisi devamlı çökebiliyor paralı mail server kullanmak lazım. özellikle fazla hiti olan sitelerde sunucu resmen sıcıyor ancak cpu limit ile çözüyorduk.

bunun gibi 10larca sorun var benim aklıma gelmeyen çünkü 2-3 sene oldu windows server ile uğraşmayalı ama beni en cok yoran bunlardı.

redhat linux serverimizda 500 ü aşkın site çalışıyordu hemde windowsta çalışan sitelerden kat kat daha akfit siteler ama ne mail ne de başka bir servis çökmüyordu çok hızlı ve stabildi.

belki bu windows 2008 server da bu tip sorunları düzeltmişlerdir.

ayrıca windows sunucu lisansı da aylık 30$ bu tüm yazdıklarıma bakınca linux sunucu konusunda windowstan önde 

işte öyle
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    RhiFaT
    RhiFaT's avatar
    Erkek

sandman bunu yazdı:

kime göre neye göre?windows sunucular default olarak zaten en iyi ayarda gelirler ama işi bilen biri oturur ayarlar özellikle 2008 için çok iyi şeyler duydum gördüm...Vista stabil demişsin ben daha onun kadar rezil bir işletim sistemide görmedim acıkcası.

şu 50 satır kod yazma olayına gelincede rpm deb pisi bunlar tıkla kur mantıgında olan şeyler windowstan ne farkı var anlamadım..ha kaynaktan derleme olayı ./configure && make && make install  satır kod windowsta aynısını kaynaktan derle ve install et....sonra olarak apt-get yum bunlar büyük nimetler programa ihtiyacın mı var yazıyorsun buluyor indiriyor kuruyor...

hocam hiç bir sunucu default ayarda pek bir işe yaramıyor istediğiniz programları kurduğunuz zaman uyum sorunları çıkartıyor özellikle windows sunucular bu konuda en çok sorun yaşanan sunucular. bir sql bir http yi açınca iş bitmiyor malesef öyle olsa windows iyi.

vistanın neresi bu kadar kötü anlamıyorum gerçekten ben bu güne kadar vistayla çalıştıramadığım yapamadığım şey görmedim her işimi gördü ve hata neredeyse sıfır.

yavaşlama hiç olmuyor oyunlarda olsun programlarda olsun bir kez bile tıkanmadı belki benim sistemden kaynaklıdır c2duo 3ghz 2gb ram var daha düşük konfigurasyonda da kullandım vistayı bu sisteme göre biraz yavaştı ama xp ile hissedilmeyecek derecede azdı.

şimdi şunu söylemek istiyorum mesela genelde normal ev kullanıcısı olarak bilgisayarımızda maillerimize bakmak msn e girmek internette dolaşmak oyun vs vs. gibi şeyler yapıyoruz şimdi linuxta bunları yaparsın yapmasına ama sağ elinle sol kulağını tutmak gibi bişey kısa yoldan windows ile yapmak varken niye linux eziyeti çekeyim ?

linux da ekran çözünürlüğünü değiştirmek için internette onlarca makale okuyup pico ile ayar yapıyosun ama windowsta öyle mi ?

linux kuruyosun yana yana driver arıyosun hep zaman kaybı ama windowsta bir install ile işi bitiriyosun 

linux ta normal günlük işleri yapacağımız programların neredeyse hiç biri yok misal ben web tasarımcısıyım ve dreamweaver kullanıyorum ona alışmışım photoshop kullanıyorum gidip te bir daha baştan gimp i öğrenmem gerekecek  msne girmeye çalışsan tam eziyet amsn gibi dandik programlar var hiç bi özelliği kullanılmıyor web kamera vs vs. 

daha aklıma gelmeyen bir sürü şey yani kişisel kullanımda windows havada karada linux a kapatıp 5 e katlıyorken ben gidip linux u günlük işlerde kullanmaya kalkarsam 1 saatte yapacağım işi 10 saatte yapmış olurum.

işte öyle
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    All hail to Tux
    sandman
    sandman's avatar
    Erkek

RhiFaT bunu yazdı:

sandman bunu yazdı:

hocam hiç bir sunucu default ayarda pek bir işe yaramıyor istediğiniz programları kurduğunuz zaman uyum sorunları çıkartıyor özellikle windows sunucular bu konuda en çok sorun yaşanan sunucular. bir sql bir http yi açınca iş bitmiyor malesef öyle olsa windows iyi.

vistanın neresi bu kadar kötü anlamıyorum gerçekten ben bu güne kadar vistayla çalıştıramadığım yapamadığım şey görmedim her işimi gördü ve hata neredeyse sıfır.

yavaşlama hiç olmuyor oyunlarda olsun programlarda olsun bir kez bile tıkanmadı belki benim sistemden kaynaklıdır c2duo 3ghz 2gb ram var daha düşük konfigurasyonda da kullandım vistayı bu sisteme göre biraz yavaştı ama xp ile hissedilmeyecek derecede azdı.

şimdi şunu söylemek istiyorum mesela genelde normal ev kullanıcısı olarak bilgisayarımızda maillerimize bakmak msn e girmek internette dolaşmak oyun vs vs. gibi şeyler yapıyoruz şimdi linuxta bunları yaparsın yapmasına ama sağ elinle sol kulağını tutmak gibi bişey kısa yoldan windows ile yapmak varken niye linux eziyeti çekeyim ?

linux da ekran çözünürlüğünü değiştirmek için internette onlarca makale okuyup pico ile ayar yapıyosun ama windowsta öyle mi ?

linux kuruyosun yana yana driver arıyosun hep zaman kaybı ama windowsta bir install ile işi bitiriyosun 

linux ta normal günlük işleri yapacağımız programların neredeyse hiç biri yok misal ben web tasarımcısıyım ve dreamweaver kullanıyorum ona alışmışım photoshop kullanıyorum gidip te bir daha baştan gimp i öğrenmem gerekecek  msne girmeye çalışsan tam eziyet amsn gibi dandik programlar var hiç bi özelliği kullanılmıyor web kamera vs vs. 

daha aklıma gelmeyen bir sürü şey yani kişisel kullanımda windows havada karada linux a kapatıp 5 e katlıyorken ben gidip linux u günlük işlerde kullanmaya kalkarsam 1 saatte yapacağım işi 10 saatte yapmış olurum.

serverlar özellikle windows server'ı default olarak kuruldugunda her işi yapmak üzere tasarlanır ha adamların motto sadece MS programı kullanıcaksındır o ayrı hikaye.

Vistaya gelince kullandıgım ev pcsi q9550 4gb ram ve vista paso çakılıyor en küçük performans gerektigen işlerde yerlerde süründügünü gördüm.Üstelik ben tüm görsel temaları kapattıgım halde.Oyunlarda programlarda(bunlar crackte degil)kendi kendine kapanmalar kilitlenmeler dar bogazlar.Bunlar sadace benimde degil girersen bir çok sitede hatta microsoftun ürünlerine yönelik sitelerde de sayfalarca şikayet var.Uyum sorunlarına ve kaldırılan legacy sisteminin getirdigi sorunlardan bahsetmiyorum bile.

Şimdi demişsinki ev kullanıcısı olarak maillara bakmak chat yapmak vs firefox aynı firefox msn==pidgin e sorun nerde?zaten ileri seviye olmayan kullanıcı basit bir dll hatası aldıgında bile ne yapıcagını bilemiyorken.

şimdi çok afedersinde ekran çözünürlügünü picodan ayarla degiştiren adam fantazi yapmıştır Linuxtada windowstaki aynı denetim masası var ordan degiştirmek dururken.

driver olayına gelince bu yaklaşım meselesi linux unix chip setlere göre driver çıkartırlar ondan dolayıdırki ben linux kurdugumda şu güne kadar ekran kartım haricinde ne anakart ne ses nede ethernet için driver aramadım hepsi var içinde.Usb modem ve wirelessta çözümleniyor.

şimdi normal işleri yapıcagım program yok diyorsun örnekte vermişsin photoshop demişsin ama sonrada gimp ögrenemem diyorsun demekki var sadece ögrenmek istemiyorsun.Ha olmadımı ben crossoverda DW çatır çatır çalıştırıyorum sorunda görmedim daha....

amsn boktan kabul ederim ama o boktan koptede pidgin çok daha farklı webcam şu bu olayıda modüllerle yapıldıgı için hem performans hemde update daha iyi

senin aklına gelmeyen 100 tane sorunu bende sıralarımama bende windowsta yaşadıgım 100 tane sorunu yazarım sana.Ben windowsa daha kötü yada daha iyi diyemem her işimi linuxta yapıyorum ama gelip bana program yüklemek için 100 satır kod bir ekran görüntüsü için makale okuyucaksın deme .....

not:Üstüne üstelik korsan kullanıyorsunuz ne konuşuyorsunuz olayı bir özür degildir.O kadar botnet virüs nasıl yayılıyor tabiiki cracklerle.anti virüsü bile cracklersen olucagı budur

Mühendis kahveyi projeye dönüştüren bir insan evladıdır.
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    RitmFarbRacourci
    RitmFarbRacourci's avatar
    Erkek
    peki konu disi olacak ama linux uzerinde calisan trojan yada virus yok mu?  hic denemedim sadece soruyorum.

I'şıkY'ılı;^^`) Zk't^^` RnSySyTk.Ödl.SpRtÇzBşBkYd Kryptia.agogE Sa'd-l'Suûd az.ç'k 'lmyn'Dşn Pnct'tnAnNttn Blgi,YpBlgi 'Ct'nDrm.CmdyDrm.MdrnDrm hRşYdşR ClptcPth'Strsm M'nPhs' Ld,X/Y YrYnZmnGrçklk,AlgBzklğ KrzFrst'tr Tiytr' Pugchv,Jtrn,İmmlmn,FllngLef,Pik' SuprmcySprrty CoBehTh elFnmno:NzrioRonldo AdnKy TkSs,TkHrf(?) .RtNsTk.KvMp.Mk.TrmDyn ScklkNmRzgr ŞkHcBy ccp.kky Snrlr'Çz SnaSnLzmsn 'NsnKsknçtr BgDppr.MagllnCl'ds.S'thCro's Ch'kW'ng CreazioneDiAdamo^^`, Arctrs.Spic' ArcScnd,YySnye TrbProp,TrbJet,TrbFan ~3.10^5km/sn~343m/sn ~900-1240m/snMacH RamJt,ScRamJt Przdi^^' Tbu.XL Prsek MAtv^^` mLAT G'dWllHnting(f). 3id't^^` TareZmenPr ParaMotor TrflrVArsİlşklr (-)+.(/)*,~ ZminŞkil . ..Bu imza @SubZero tarafindan degistirilmistir. "Bu kadar uzun karmakarisik bir imza yapma diye uyardim ama heeheeeey(^^D)_hey kim söylüyor, kim dinliyor." Imzanizi SubZero'ya bilgi vermeden degistirmeyiniz. Tesekkurler...
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Yeah
    Yeah's avatar
    Erkek

@RhiFaT

hocam hakaret olarak algılama ama mağaradan ne zaman çıktın :P :|

neyse şaka bir yana;

belli ki en son 2 sene kadar önce linux kurmuş, kullanmışsın...bence tekrar herhangi bir dağıtım indirip dene, söylediğin çoğu şeyi geri alacaksın eminim =))

herşeyin kısası makbuldur; ulaşmak isteyen yesterfox_55@hotmail.com a mail atabilir...
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    RhiFaT
    RhiFaT's avatar
    Erkek

sandman bunu yazdı:

serverlar özellikle windows server'ı default olarak kuruldugunda her işi yapmak üzere tasarlanır ha adamların motto sadece MS programı kullanıcaksındır o ayrı hikaye.

Vistaya gelince kullandıgım ev pcsi q9550 4gb ram ve vista paso çakılıyor en küçük performans gerektigen işlerde yerlerde süründügünü gördüm.Üstelik ben tüm görsel temaları kapattıgım halde.Oyunlarda programlarda(bunlar crackte degil)kendi kendine kapanmalar kilitlenmeler dar bogazlar.Bunlar sadace benimde degil girersen bir çok sitede hatta microsoftun ürünlerine yönelik sitelerde de sayfalarca şikayet var.Uyum sorunlarına ve kaldırılan legacy sisteminin getirdigi sorunlardan bahsetmiyorum bile.

Şimdi demişsinki ev kullanıcısı olarak maillara bakmak chat yapmak vs firefox aynı firefox msn==pidgin e sorun nerde?zaten ileri seviye olmayan kullanıcı basit bir dll hatası aldıgında bile ne yapıcagını bilemiyorken.

şimdi çok afedersinde ekran çözünürlügünü picodan ayarla degiştiren adam fantazi yapmıştır Linuxtada windowstaki aynı denetim masası var ordan degiştirmek dururken.

driver olayına gelince bu yaklaşım meselesi linux unix chip setlere göre driver çıkartırlar ondan dolayıdırki ben linux kurdugumda şu güne kadar ekran kartım haricinde ne anakart ne ses nede ethernet için driver aramadım hepsi var içinde.Usb modem ve wirelessta çözümleniyor.

şimdi normal işleri yapıcagım program yok diyorsun örnekte vermişsin photoshop demişsin ama sonrada gimp ögrenemem diyorsun demekki var sadece ögrenmek istemiyorsun.Ha olmadımı ben crossoverda DW çatır çatır çalıştırıyorum sorunda görmedim daha....

amsn boktan kabul ederim ama o boktan koptede pidgin çok daha farklı webcam şu bu olayıda modüllerle yapıldıgı için hem performans hemde update daha iyi

senin aklına gelmeyen 100 tane sorunu bende sıralarımama bende windowsta yaşadıgım 100 tane sorunu yazarım sana.Ben windowsa daha kötü yada daha iyi diyemem her işimi linuxta yapıyorum ama gelip bana program yüklemek için 100 satır kod bir ekran görüntüsü için makale okuyucaksın deme .....

not:Üstüne üstelik korsan kullanıyorsunuz ne konuşuyorsunuz olayı bir özür degildir.O kadar botnet virüs nasıl yayılıyor tabiiki cracklerle.anti virüsü bile cracklersen olucagı budur

sistemin cok iyi ben şu an hangi programda nede süründü gerçekten merak ediyorum vistanın genelde gördüğümüz genel şikayetler yavaş olması ama stabilite konusunda uyumsuzluk konusunda gördüğümüz sorunlar çok çok az ayrıca bu sorunları linux ile kıyaslamaya kalktığımızda linux un daha fazla sorunu olacağına eminim.

sen diyorsun kde de sağ tıkla özelliklerde var ekran çözünürlüğü ama ben soruyorum ben 19" monitör kullanıyorum 1440x900 pixel çözünürlüğü destekliyor mu ? hayır ben  o kadar linux kurdum hem laptop a hem masaüstüne bir sürü arkadaşımın isteği üzerine onlara linux kuruyordum ama bir ekran çözünürlüğü deli ediyordu beni.şimdi windowsta bu tip sorunlar var mı ? vistada özellikle driver gibi bi olay yok sistemi kurar kurmaz hepsi otomatik geliyor zaten. 

cok fazla uzatmadan kıyaslama yapacak olursak driveri hazır program ve yazılım desteği inanılmaz yaygın bir işletim sistemi mi yoksa her bir bileşen driver modülünü tek tek elle kurup sağlıksız çalışan bir linux mu ?

ayrıca hız konusuna gelelim ben zaman tuttum kendi bilgisayarımda 0 bir linux yani hiç bir eklenti program kurulmamış linux un açılışı ile antivirüs p2p  ekran kontrol uydu skype download manager gibi programların kurulu olduğu bir vista ikisini de aynı anda açıyorum ve açılır açılmaz firefox u açıyorum abartmıyorum windows  1 dakika daha erken yapıyor.

güvenlik konusnda da linux daha güvenli gibi görünüyor ama onun nedeni linux un yaygın olmaması sence yaygın olsa hackerların linuxu hacklemesi çok çok kolay çünkü açık kaynak kodlu yazılım her önüne gelen bişey yazıyor ortak bir hedef yok? windows düzenli bir kitaplıksa linuxu yere dağılmış kitaplar olarak görüyorum hangisinde kitabı bulmak daha kolay ?

korsan konusunda ise bende memnun değilim malum öğrenciyim zaten zar zor geçiniyorum lisansa para veremiyorum :) ama zengin olup durumum iyi olursa asla korsan ürün kullanmam.

işte öyle
Toplam Hit: 3966 Toplam Mesaj: 30