Garanti Bankası Aidat Kavgam
-
Her bankanın aidatsız kartı var ona neden geçmiyorsunuz ki yasalar gereği her banka aidatsız kart sunmak zorunda geçersin ona sıkıntın kalmaz
ama sen illa aidatlı kartı kullanacağım ama aidat ödemeyeceğim dersen o da senin fantezin bankanın suçu yok açıkçası...
Ben açıkçası bankaların aldığı komisyonları haklı buluyorum
en basitinden bir emlakçı bile taş atıp kolu yorulmadan her sattığı gayrimankül üzerinden hem alıcı hemde satıcıdan olmak üzere toplamda %3 %3 %6 komisyon alıyor
yani 1 trilyonluk bir gayrimenkul satsa 60 bin lira komisyon alıyor yattığı yerden buna kimsenin gıkı çıkmıyor %3 fazla diye
ki bu adamlar ayda 10 tane böyle daire sats köşeler bence asıl sorgulanması gerekenler bunlar
Bankaları korumak değil maksat ama düşünüldüğünde sen bu kesintilerin hepsine imza atıyorsun ayrıca herkes bir şeyler üzerine komisyon kar payı koyuyor bu adamlarda bunun üzerine koyuyor
kredi kartını kullanıyorsun taksit yaptırıyorsun o kadar peşin fiyatına bir şey alıyorsun 1 ay sonra ödüyorsun cart curt adamlar bunu neden bedava yapsın ki ?
dükkan sahipleri yapılan kartla alışverişlerin komisyonun ödemek istemez müşteri kart aidatını iyide bu adamlar babasının hayrınamı sana para verecek :)
hesap işletim ücretine gelince hesap kesim ücretini adamlar neden almasın ki maaş hesabından zaten almıyor devamlı işlem geliyor para giriş çıkışı oluyor diye vadeli hesaplardna da alınmıyor 2 tane fatura verirsen ondanda alınmıyor
sen hesabı açtır istediğin gibib koy çek her türlü işte kullan vs bu adam kart bassın şubelerde eleman çalıştırıp işlemleini yapsınlar internet telefon vs bir ton hizmet versin
çarkı tabi döndürecekler koyulan 3-5 kururş parayı bugün yatırıp yarın çekiyor yada geçici kullanıyor bir çok kişi bir şeyde kazanamıyor kazandıklarında da zaten komisyon almıyor
Ben ortada bir dolandırıcılık vs göremiyorumbir kaç tane daha konu gördüm bankaya borcu takmış takmış adamlar e haliyle arayıp borcunu öde kardeşim diyince banka tu kaka a.k babasının oğlumusun senden biri borç alsın ödemesin bakalım hoş görecek misin şayet hoş gören varsa bana geri ödenmemek üzere para verirse minnettar kalırım
SeRDaR tarafından 23/Haz/15 21:41 tarihinde düzenlenmiştir
kendin verdiğin borca 1 bardak su içeceksen bankaya sövebilirsin
tepkilerimizi bence mantık çerçevesinde verelim
hee komisyon az çok vs e ticarette ucuz satanda var pahalıda onlar istediği gibi rakam koyuyorsa sende istediğin yere gitmekte özgürsün
ev aldık yüklü miktar para vardı taşımağı riskli buldum iş bankasında 3 tl ye 150 bin tl parayı eft yaptım mesela internetten çok mu -
logas bunu yazdıDaft bunu yazdı
garanti insanları bu kadar mağdur ettiği halde nasıl kullanıcı bulabiliyor, anlamıyorum
fikri olan
Admlar kurumsal şirketlerin hepsiyle anlaşmalı sen kurumsal şirkette işe başlarken hesap açıyorsun sana hesap kartıyla birlikte kredi kartıda göderiolar beni bu şekilde avladılar yoksa hayatta kullanmazdım kartı iptal etmeye üşenmiştim bir gün lazım oldu sonuç 2000 lira borç :) np gine iyi kurtardım bence :)
Aynen öyle adama kurumsal firmayla anlaşıyor bin çalışanın varsa diyor maaşlarını bize taşırsan diyor sana şu kadar para işverenin işine geliyor en az 10 kişinin maaşı o ay cepte
bin maaş bin kredi kartı demek en az 250 kredi demek en az 100 vadeli hesap demek vs vs
maaş müşterisi olduğu banka daha uygun kredi veriyor mesela adam onu tercih ediyor
birikim yapıcam e nasılsa o bankada maaş hesabım var orada açayım vadeliyi vs vs -
Garanti calisaniyim. Anlatayim
Kredi karti sozlesmesinde artik garanti kart ucreti alinir diye yaziyor. Bu sebeple iade etmiyor. Ancak maas musterilerinden bu para alinmiyor.
Diger turlu herkesten bu parayi aliyorlar
Garantinin bu kadar musterisinin olmasida saglam olmasi. Diger bankalarla devamli calisanlar hep sikintida. Muhatap bulamiyorlar. Birde itibar var tabi.
Paran varsa garanti hep yanindadir ancak bi gec odeme yap biter hersey.
Bende var tum kartlari hepsi beles 😀
-
@Serdar
Adamlar zaten bankaya yatırdığım parayı işletip tonla para kazanıyor üstümden. Niye daha fazla kazansınlar ki ? Dediğin aidatsız kartları inceledim fakat onlardada ya taksit özelliği yok yada puan kazanılmıyor.
Aidatsız kart arayanlara tavsiyem :
Albaraka World kart.
World puan vs kazanabiliyorsunuz ve kart iadatı yok. Tek kötü tarafı asgari ödeme yok. Ayda ne kadar harcanırsanız öbür ay hepsini peşin yatırmak zorundasınız.
mkyb tarafından 23/Haz/15 21:53 tarihinde düzenlenmiştir -
@mkyb kaç ton para yatırıyorsun işletip tonla kazanıyorlar :)
kapitalizmi bizler tercih ettik niye daha fazlasını kazanmasınlar ki? hangi ticaret adamı bana bu kadar yeter diyor bütün ticaretle uğraşan adamların hepsi büyüme daha fazla kazanma derdinde ticareti bırak çalışanlar bile kariyer yapıp çok kazanma derdindeyken
çok para yatıran bir insansan vadeli hesabın varsa zaten senden para almıyor senin benim yatırdığım paraların getirisi yok
çok parası olan adamda senede kesilen 75 liraya zaten kafa yormuyor :) ondan da zaten banka para kesmiyor masrafsızlık tanımıyorlar her işlemini beleşe yapıyor ;)
1 sene boyunca istediğin gibi kulanıyorsun hizmet alıyorsun senede verdiğin 75 tl çok mu?
ayrıca elbette banka para satarak para kazanıyor
banka senden benden işçiden küçük esnaftan para kazanmıyor zaten banka sigortadan büyük iş adamlarından yüksek maaşlılar büyük firmalardan kazanıyor -
Aynısı başıma geldi. Toplam borcumu ödedim, aidatı ödemedim. İbneler kartımı hemen iptal ettiler yani gidip borcumu ödemem için atmye kartı taktım direkt yuttu ama biliyordum öyle olacağını kart numarasını ve kesin borcu kuruşu kuruşuna almıştım yatırdım, makbuzu da saklıyorum dediğim gibi o saçma sapan borcu da ödemedim. Aradım dedim bu nedir diye kem küm filan kartı iptal edin dedim tamam edelim dediler edin diye bilgileri verdim filan baktım efendim almayalım şimdilik borcu bir sene taahhüt verin filan dediler istemiyorum borcu da ödemiyorum kapatın dedim kapattılar. :D
-
Bugüne kadar hiç böyle bir sorunla karşılaşmadımi kendileri otomatik olarak iptal ediyorlar,
-
dertli bunu yazdı
Garanti calisaniyim. Anlatayim
Kredi karti sozlesmesinde artik garanti kart ucreti alinir diye yaziyor. Bu sebeple iade etmiyor. Ancak maas musterilerinden bu para alinmiyor.
Diger turlu herkesten bu parayi aliyorlar
Garantinin bu kadar musterisinin olmasida saglam olmasi. Diger bankalarla devamli calisanlar hep sikintida. Muhatap bulamiyorlar. Birde itibar var tabi.
Paran varsa garanti hep yanindadir ancak bi gec odeme yap biter hersey.
Bende var tum kartlari hepsi beles 😀
Benim sözleşmemde bu madde yok.2013 yılında Kredi kartını kullanmaya başladım. (tam hatırlamıyorum)
Peki hocam bu yasa ne zaman çıktı, daha öncede aidatsız kartlar varmıydı ? Benim sözleşmem otomatikmen mi yenilendi ? Daha önce bu ücretleri alırken sözleşmede olmayan bir ücreti mi alıyorlardı ? Nedir aydıtlat bizi biraz.
CyberAngel tarafından 23/Haz/15 23:59 tarihinde düzenlenmiştir -
5 6 senedir kullanırım mübareklerin kartını ilk sene aldıkları kart ücretini kontür ve Bonus olarak geri verdiler 2.sene gene aldılar dedim para olarak verin yok dediler 3/2 sini Bonus olarak veriyorlardı gerisi onlara kalıyordu verdim thh ye 2 ay sonra paramı geri verdiler tüketici heyeti kararı ile sonra 2 sene almadılar geçen sene gene yerse yapmışlar aradım verin paramı yok dediler. E dedim çıkan karar 12 puntodan küçük yazıldığı içindi alınacak tutarın ben yeni bi sözleşme de imzalamadım verin paramı yok vermeyiz 60 kesmişlerdi 40 TL Bonus veriyorlardı yok dedim gene thh ye başvurdum kazandım. 6 ay sonra geçen ay paramı iade ettikleri ekstra da bu seferde 2015 yılınınkini almışlar. Aradım Kafamı buluyorsunuz dedim artık yasal dediler bende kazanılmış hak saklıdır geri verin yok 75 kesmişler 50 Bonus veriyorlar gene gittim thh ye verdim geçenlerde. Ordaki kadın artık garanti parayı geri veriyor ama sonrasinda dava açıp avukat masrafını da sizden alıyor dedi. Yeni yasa ile yasal olmuş bu para. Ben genede vereceğimi söyledim ve verdim heyecanla bekliyorum ne olacağımı şirket Avukatı ile konuştum yasa yeni olabilir senin SÖZLEŞME imzaladığında ki yasa geçerlidir dedi hiç bişey olmaz dedi bekleyip görücez.
-
Kartını ne sıklıkla kullanıyorsun ?
Kartın aktif bir kart mı ?
Kaç yıllık garanti müşterisisin ?